Model FlyQ, kot repa "V"

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

Model FlyQ, kot repa "V"

OdgovorNapisal/-a aci » 01.02.2005, 17:26

Po mnogoh letih se ponovni zacetnik in sestavljam model FlyQ (mibo).
Imam nekaj vprasanj.

Zanima me ali ima kdo podatek koliksen je kot repa "V" pri modelu FlyQ (Mibo)? Kje mora biti tezisce? Mogoče kdo ve kje bi se dalo dobiti načrt modela FlyQ.
Predvidevam, da se rep prilepi z dvokomponentnim epoksidnim lepilom. Ali to drži?
Ali se motor oziroma "getribi" privijejo direktno na prednjo povrsino trupa? Ni potrebno nobenih nosilcev in je povrsina zadosti trdna?
aci

OdgovorNapisal/-a t_O_S_H » 02.02.2005, 00:59

kot se meni zdi maš kot repa že odrezan. preden boš prilepil rep ti priporočam da tisto površino katero boš namazal z lepilom pobrusiš ker dvokomponentno lepilo ne prime na laminirano površinoi.dvokomponentno epoksidno lepilo je kar primerno za lepljenje repa. težišče maš prvo tretino kril. za načrt ti povem da ga ne dobiš ker ga tudi ne rabiš. ja za postavitev motorja ne vem kako je pri temu avijonu jst mam jadralno verzijo. drugače je površina dovol trda tako da motor direktno priviješ.

Lp Mare
DTK-DRUŠTVO ZA TEHNIČNO KULTURO
Uporabniški avatar
t_O_S_H
Novinec

Kraj: Rakek

OdgovorNapisal/-a frcac » 02.02.2005, 06:54

Kot repa je skoraj zihr 110 stopinj. Podatki o težišču, hodih krmil in druge malenkost naj bi bili v download sekciji stran http://www.mibomodeli.si, ampak ker tam piše da nič ne piše...

Slika

... ti žal ne ostane drugega kot da jim napišeš email in jih o teh rečeš povprašaš oziroma se obneš na njihov forum tehnično podporo na naslovu

http://www.mibojets.com/forum3/

Lp, Sašo
Uporabniški avatar
frcac
Naš človek :)

Kraj: Godovič

OdgovorNapisal/-a SEBASTJAN » 02.02.2005, 09:26

Ja tudi sam sem se ukvajal s temi vprasnji ko sem kupil model (ne od Mibota).
-sam sem montiral in zalimal vezano plosco 2mm v nos trupa
-pazi na tezisce ker bos hitro pretezak v klunu saj je rep nenormalno lahek
- vsa kar bos limal uporabi raje epoxi smolo+mikrobalons in NE 5 MIN EPOXY. (malo bolj komplicirano vendar dosti dosti bolje)
- v vsakem primeru pa bos imel tezavo s teziscem (pretezak v klunu)
model leti res odlicno, hode za visino imej plus-minus 8mm smer pa kar se da max. Nagib pa po zelji oz. odvisno od tvojih zahtev v zraku.
SEBO
Uporabniški avatar
SEBASTJAN
Član

Kraj: Polzela

OdgovorNapisal/-a aci » 02.02.2005, 15:52

SEBASTJAN napisal/-a:Ja tudi sam sem se ukvajal s temi vprasnji ko sem kupil model (ne od Mibota).
-sam sem montiral in zalimal vezano plosco 2mm v nos trupa
-pazi na tezisce ker bos hitro pretezak v klunu saj je rep nenormalno lahek
- vsa kar bos limal uporabi raje epoxi smolo+mikrobalons in NE 5 MIN EPOXY. (malo bolj komplicirano vendar dosti dosti bolje)
- v vsakem primeru pa bos imel tezavo s teziscem (pretezak v klunu)
model leti res odlicno, hode za visino imej plus-minus 8mm smer pa kar se da max. Nagib pa po zelji oz. odvisno od tvojih zahtev v zraku.

Hvala.

Glede težišča se mi je zdelo, da zna biti pretežko spredaj. Kaj če zamenjam pozicijo servo mehanizmov z baterijo (se pravi od spredaj getribi-motor-servi-baterija-sprejemnik)? Kar pomeni, da bom moral ob zamenjavi baterij odviti krilo. Ima kdo kakšne izkušnje? Imam tudi težavo, da imam previsoke servo mehanizme in če jih ne pomaknem v kabino moram kupiti nove. Ali je še kakšna druga možnost?
aci

OdgovorNapisal/-a SEBASTJAN » 02.02.2005, 16:57

Model je res stisjen zato moras imeti mikro servote tako v trupu kot v krilih tu ni pomoci. Da bos za vsako polnjenje dol dal krilo nima smisla.
Postavi servote kar se da nazaj (pod krilo), zlotaj akkuje tako da bos imel 4 nad 4 celice in jih pomaknes kar se da nazej, vmes pa das sprejemnik.
To je ena resitev vendar v primeru kresa adijo sprejemnik. Sam sem cez nekaj casa zamenjal rep. Naredil sem vecjega in malo bolj tezjega kar se je na koncu iskazalo kot odlicno. Namrec ce je model pretezek v klunu ne mores dobro centrirati v stubu ker smerni bolj slab prime. Je pa dobro za padino.
SEBO
Uporabniški avatar
SEBASTJAN
Član

OdgovorNapisal/-a aci » 02.02.2005, 17:51

SEBASTJAN napisal/-a:Model je res stisjen zato moras imeti mikro servote tako v trupu kot v krilih tu ni pomoci. Da bos za vsako polnjenje dol dal krilo nima smisla.
Postavi servote kar se da nazaj (pod krilo), zlotaj akkuje tako da bos imel 4 nad 4 celice in jih pomaknes kar se da nazej, vmes pa das sprejemnik.
To je ena resitev vendar v primeru kresa adijo sprejemnik. Sam sem cez nekaj casa zamenjal rep. Naredil sem vecjega in malo bolj tezjega kar se je na koncu iskazalo kot odlicno. Namrec ce je model pretezek v klunu ne mores dobro centrirati v stubu ker smerni bolj slab prime. Je pa dobro za padino.

Ali mogoče kdo ve kje blizu Kranja se da kupit servote? Baje je nakje v Medvodah ena trgovina. Ali mogoče kdo ve kje?
aci

OdgovorNapisal/-a » 02.02.2005, 17:51

Ko lepiš rep se prepričaj, da boš prej dodobra pobrusil vse površine katere misliš lepiti!!! Lepi z 5 min epoxijem in 110 stopinj....

O kakšnem pogonu se pogovarjamo?

LP, Tine
Uporabniški avatar

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a aci » 02.02.2005, 18:08

TŠ napisal/-a:Ko lepiš rep se prepričaj, da boš prej dodobra pobrusil vse površine katere misliš lepiti!!! Lepi z 5 min epoxijem in 110 stopinj....

O kakšnem pogonu se pogovarjamo?

LP, Tine

Speed 400 z MP-Jet getribi 3.8:1 ter 7 celic 1100mAh GP.
aci

OdgovorNapisal/-a spaca157 » 02.02.2005, 19:03

Problem prostorska stiska, sam sem v fly Q vgradil AXI-ja 2212, sprva sem hotel vgraditi speed 480 s getribami pa ni šans, težišče je že štimalo brez akujev, pa še placa ni blo zanj. sedaj letim na AXI-ja in tri konjonke RTF masa je 630g. Lahko si pogledaš v Mibo galerijo.
Po moje če boš vgradil motor s getribami potrebuješ majhen sprejemnik čim majnše servote in dokaj majhne celice.
Kdor nizko leta k¨mal razbije
Uporabniški avatar
spaca157

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost