Neprijetna GSM izkusnja....

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 14.02.2005, 11:28

Zdravo,

Eni pravijo bolje sprečiti kakor lečiti! V Avstriji so GSM prepovedani tako na odru za voznike, kakor tudi je GSM prepovedan pri pobiralcih! Zakaj? Morda pa je kaj fore v tem.

Seveda, smo tudi na Hrvaškem uvedli enak "strog" režim! GSM aparati ostanejo v boksih!!!!! Kazen : odvzen najhitrejšega kroga (1. kazen), če se to ponovi drugič, je odvzem najhitrejše vožnje in v tretje je diskvalifikacija!

Za razmislit!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a kiwi » 14.02.2005, 15:09

Zato pa mene ne bo nobenden preprical, da GSM ne more vplivat na delovanje oddajnika. Iz preventive ze od nekdaj med letenjem mobitela ne nosim v zepu. (razen ce sem ga kdaj pozabil).

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi
Naš človek :)

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a pjer » 14.02.2005, 17:35

Z kolegom sma testirala klicanje z mobijem tik ob oddajniku in tudi sprejemanje na komandi sanwa in futaba. Niti enkrat ni bilo motenj pa vendar, ker nikoli ne veš kdaj bo imel hudič mlade ga (mobi) vedno pustim v avtu ali v škatli z orodjem.
V tistih 10tih minutah brez mobija se pa tud ne bo svet podrl.
L.P.Pjer
Uporabniški avatar
pjer

Kraj: Šentjur

OdgovorNapisal/-a mucek » 14.02.2005, 17:43

Tudi sam sem po opisanem dogodku testiral svoj sistem (Royal Evo 7 brez sintetizatorja ter sprejemniki Jeti Rex 5plus, Schulze 835 in Graupner R700).
Graupner in Schulze GSMa nista šmerglala, Rex pa ga je v primeru, ko je bil GSM zraven sprejemnika, oddajnik pa oddaljen na max. razdaljo (z zaprtp anteno), do kjer je še deloval normalno. Servoti so trzali (prej samo godrnjali).
V primeru, da sem imel GSM poleg oddajnika, ni bilo opaziti problemov.

Lp, Grega
Uporabniški avatar
mucek

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 15.02.2005, 10:39

Jaz tudi ne morem rečt, da sem kdaj imel motnjo zaradi GSM-a, toda nekako mi je v navadi (že zaradi kazni in strogosti v Avstriji), da GSM ne vzamem s seboj na nobeno vožnjo, bodisi trening, tekmo ali vožnjo za prosti čas!

Tudi uvidevno je do drugih, ki vozijo s teboj, da ti ne začne zvoniti GSM, ko vsi lepo skoncentrirano vozimo! Smo tudi že imeli primer, ko se je kdo pogovarjal, ko smo mi vozili na dirki! Sankcija: Kazen št.2!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Re: Neprijetna GSM izkusnja....

OdgovorNapisal/-a webmar » 15.02.2005, 16:51

alien napisal/-a:Danes se odlocim stestirati Pylona (od Ivice bivsi), zadeva lepo leti, vse OK in v najlepsem redu, nato pa mi v zepu zacne zvoniti GSM. Model se v trenutku vec ni odzival na moje komande in KRASH....Slike rajsi nebom objavljal, da se Ivica ne razjoce :? Po popravilu ;)

Oprema:

Royal Evo 7
Shulze 440
Kanal 81

Nimam pojma....Navadno vedno GSM pustim v avtu pa sem tokrat pozabil in glej ga zlomka....Mogoce je samo nakljucje....
Pozdravljen. Dajte napisat .kje ste to leteli v MB.Bom ugotovil ce so tam mozne motnje. Lahko se srecava. Tel 041 731559 HI
Miran
webmar

OdgovorNapisal/-a alien » 15.02.2005, 22:34

webmar@

racji dvor! Stal ob cesti nekje v sredini med drevoredom in racjim dvorom....
We are all made of stars...
Uporabniški avatar
alien

Prejšnja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov