nitro-s napisal/-a:Z motorjem sem zelo ZADOVOLJEN.
Segrel se mi je max. na 95°C. (v soboto na 104°C)

za ognjena vem, da njegov 2.11ccm motor pod 130°C ni deloval. če si ga nastavil na 110°C je samo grgral.
moj zx21 je imel max 110°C, pa je kljub vsemu zaribal vplinjač. po razdrtju sem vanj opazil še ostružke, zato tudi ostalim priporočam pregled motorjev!!!
zariban vplinjač je bil razlog za dodatne sive lase tudi pri tomažu č.
grila je motor stal uvrstitve v finale, ko mu je odpovedal v 18. minuti vožnje... (polfinale so trajale 20min).
na splošno je bilo med vodilnimi videti kar nekaj odpiranja motorjev in sumnjičavosti.
na koncu pa se je še lokalni matador z odra zadrl "aber motor ist šajze" pa ne vem kaj to pomeni, če pa mm ves čas govori kako je dober....
če se še motorjev dotaknem, opaziti je bilo mogoče povsem različna njihova delovanja ob približno enakih nastavitvah.
njihov price-performance je dober, vendar to ni motor (vsaj v originalni izvedbi) s katerim bi šel voziti kakšno resnejše prvenstvo.
kar pa se organizacije tiče naj povem, da je vse potekalo brezhibno.
pravočasen pričetek, tekoč ritem, nobene panike, nobenih tehničnih napak, skratka gladko!!
meni je vsega uspelo peljati eno kvalifikacijsko vožnjo (zaradi napake na baterijah, -dule, pazi se me!!!) v polfinalah pa sem po odlični vožnji moral odstopiti zaradi zataknjenega vplinjača:
This easy to adjust 2 needle carburettor maintains its needle settings, regardless of temperature, thanks to its design and the materials used in its construction.
problem zx21 motorjev je tudi ta, da dolgo rabijo da vzpostavijo pravi režim delovanja, kar je povedal tudi pristojen za tehnično pomoč rene c.
na začetku je potrebno spodnjo iglo nastaviti na bolj mastno, sicer se kasneje pregreva!!!
sam sem to rešil tako, da sem motor vžigal 3-4 minute pred pričetkom moje vožnje...
toliko zaenkrat!
fotogalerija sledi naknadno!
l.p.