po 1. POKALNI DIRKI SLOVENIJE Z RV MODELI 2005 - Maribor

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

po 1. POKALNI DIRKI SLOVENIJE Z RV MODELI 2005 - Maribor

OdgovorNapisal/-a nitro-s » 24.04.2005, 22:49

Prvo se moram vsem tekmovalcem OPRAVIČITI v imenu MSM kluba za zamudo, ki je nastala. :oops:

Smo še začetniki v tem, da sami merimo časa in smo imeli merilni sistem izposojen.

Zahvalil bi se vsem, ki so sodelovali pri tem, da smo dirko sploh lahko organizirali. :D
Ni bilo naraspolago prostega trmina za uporabo poligona, katerega uporabljajo motoristi. 8)

Uvedli smo tudi nekaj novitet, ki jih še ni noben v Sloveniji, kot so online rezultati na forumu in internet kamera. :wink:

Na koncu bi se še zahvalil B. Alešu, Borčiju in P. Deanu. :)
Zadnjič spremenil nitro-s, dne 26.04.2005, 22:33, skupaj popravljeno 4 krat.
LP Stanko

GSM: 070 688-446 ___ E-MAIL: stanislav.kokol@triera.net

XRAY X4 2024 Stock - XRAY X12 2025 - BURI 2.2
Tamiya TT-02 - Tamiya TT-02R 21.5T
SANWA M17, RM MT4
Uporabniški avatar
nitro-s

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a nitro-s » 24.04.2005, 22:59

Prvo bi čestital vsem zmagovalcem. :lol:

Odlična dirka, zelo močna konkurenca v 1:10 200mm.

Z svojo uvrstitvijo sem zelo za dovoljen, saj je bil to moj prvi pokal (3.). :lol:

Končo mi ni tehnika v finalu odpovedala. Je pa me zelo zeblo v roke. Imel sem že čisto trde prste. :wink:

Zahvalil bi se tudi svojemu mehaniku Perotu, ki je svoje delo odlično opravil . :P
LP Stanko

GSM: 070 688-446 ___ E-MAIL: stanislav.kokol@triera.net

XRAY X4 2024 Stock - XRAY X12 2025 - BURI 2.2
Tamiya TT-02 - Tamiya TT-02R 21.5T
SANWA M17, RM MT4
Uporabniški avatar
nitro-s

OdgovorNapisal/-a JC Borcy » 25.04.2005, 02:43

Tudi jaz bi se rad vsem opravičil za dogajanje na dirki (zamujanje, pomanjkanje pobiralcev, informiranje, ...). Upam, da naša prva dirka letos ni bila tako porazna, da naslednjič na državnem prvenstvu nebo manjša udeležba. Vsaj vreme je vzdržalo do konca, če že mi nismo mogli. Bomo na naslednjem sestanku v četrtek predebatirali zadevo in popravili vse kar je potrebno pri organizacji naslednje dirke, ki je že čez mesec dni. Res se še enkrat vsem opravičujem in upam, da ni kakšne večje zamere saj smo vseeno organizirali zadevo začetniki, ki pa sistem dirkanja še komaj študiramo in se učimo.

Zahvalil bi se vsem, ki ste se prijavili in tudi prišli na dirko. Prav tako bi se rad še zahvalil vsem, ki so kakorkoli pomagali pri organizacji in izvedbi dirke in seveda članom MSM za postavitev in pospravljanje proge, ki je bila odlično pripravljena. Seveda pa se ne smem pozabit zahvalit bistroju HERBI, ki je poskrbel za gostinjski del prireditve.

Čestitke vsem, ki ste osvojili pokale in seveda ostalim, ki ste pravtako odlično vozili in se športno obnašali na dirki.

Kot vedno pa vseeno nekaj slikic za spomin:
Priponke
dsc01.jpg
dsc01.jpg (77.01 KiB) Videno 4526 krat
dsc02.jpg
dsc02.jpg (58.38 KiB) Videno 4530 krat
dsc03.jpg
dsc03.jpg (63.24 KiB) Videno 4521 krat
LP, Borut
Uporabniški avatar
JC Borcy

OdgovorNapisal/-a JC Borcy » 25.04.2005, 02:45

:)
Priponke
dsc04.jpg
dsc04.jpg (57.3 KiB) Videno 4511 krat
dsc05.jpg
dsc05.jpg (67.93 KiB) Videno 4501 krat
dsc06.jpg
dsc06.jpg (64.96 KiB) Videno 4491 krat
Uporabniški avatar
JC Borcy

OdgovorNapisal/-a JC Borcy » 25.04.2005, 02:46

:D
Priponke
dsc07.jpg
dsc07.jpg (61.2 KiB) Videno 4482 krat
dsc08.jpg
dsc08.jpg (56.5 KiB) Videno 4478 krat
dsc09.jpg
dsc09.jpg (66.42 KiB) Videno 4471 krat
LP, Borut
Uporabniški avatar
JC Borcy

OdgovorNapisal/-a JC Borcy » 25.04.2005, 02:47

:lol:
Priponke
dsc10.jpg
dsc10.jpg (74.68 KiB) Videno 4465 krat
dsc11.jpg
dsc11.jpg (74.41 KiB) Videno 4456 krat
dsc12.jpg
dsc12.jpg (57.33 KiB) Videno 4452 krat
Uporabniški avatar
JC Borcy

OdgovorNapisal/-a JC Borcy » 25.04.2005, 02:49

8)
Priponke
dsc13.jpg
dsc13.jpg (63.74 KiB) Videno 4447 krat
dsc14.jpg
dsc14.jpg (90.24 KiB) Videno 4444 krat
dsc15.jpg
dsc15.jpg (72.84 KiB) Videno 4435 krat
Uporabniški avatar
JC Borcy

OdgovorNapisal/-a JC Borcy » 25.04.2005, 02:50

:P
Priponke
dsc16.jpg
dsc16.jpg (46.09 KiB) Videno 4426 krat
dsc17.jpg
dsc17.jpg (47.56 KiB) Videno 4425 krat
dsc18.jpg
dsc18.jpg (83.14 KiB) Videno 4424 krat
Uporabniški avatar
JC Borcy

OdgovorNapisal/-a JC Borcy » 25.04.2005, 02:51

:o
Priponke
dsc19.jpg
dsc19.jpg (44.76 KiB) Videno 4421 krat
dsc20.jpg
dsc20.jpg (64.3 KiB) Videno 4414 krat
dsc21.jpg
dsc21.jpg (54.4 KiB) Videno 4413 krat
Uporabniški avatar
JC Borcy

OdgovorNapisal/-a JC Borcy » 25.04.2005, 02:52

:arrow: Še enkrat čestitke vsem za spodaj osvojene pokale. :lol:
Priponke
dsc22.jpg
dsc22.jpg (79.44 KiB) Videno 4405 krat
LP, Borut
Uporabniški avatar
JC Borcy

OdgovorNapisal/-a ŠKALEC » 25.04.2005, 06:53

Na začetku bi najprej pohvalil organizacijo, čeprav bi lahko bila še bolša, glede na to, da jih je bilo okrog merilca B.Aleša, kar nekaj ljudi, ki bi lahko vodili same štarte posameznih finalnih voženj.
Tista majhna zamuda ni omembe vredna (meni je prav pasala, pa še sonce me je ožgalo), tako smo vsaj imeli tekmovalci čas, da si svoje avtomobile pripravimo za finalno vožnjo, kaj pojemo, popijemo, ter z sotekmovalci iz drugih krajev malo podebatiramo.

Same kvalifikacije so mi šle zelo dobro od prstov, saj sem na prvih kvalifikacijah dosegel prvo mesto, na drugih drugo mesto in v tretjih šele peto mesto, saj sem zaradi trka s sotekmovalcem zlomil pogonsko os, katero mi je J.NEBEC kasneje šenkal.
Janez, hvala . :wink:

Tako sem si z kvalifikacijskimi vožnjami privozil prvo štartno mesto.
Čeprav me tehnika ni pustila na cedilu, vseeno NISEM uspel štartat. :(

P.S.
Vsem: organizatorjem, tekmovalcem ter tistim ki so osvojili pokale pa iskrene čestitke. Super je bilo !! :wink:
Zadnjič spremenil ŠKALEC, dne 25.04.2005, 21:01, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ŠKALEC
Forumski veteran

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 25.04.2005, 09:51

Mariborčanom čestitam za odlično pripravljeno progo ! Dirkanje na takšni podlagi ni nič manj zabavno od dirkanja na pisti, proga pa se je še zlasti z modeli Rally dalo peljati izredno tekoče.

Odkril sem tudi recept, za dirke, ki trajajo nekoliko dlje. Ker sem vozil dve kategoriji (eno preprosto in eno zahtevnejšo), ni bilo časa nikoli preveč.

Upam, da boste pripravili še kakšno tako dirko v poletnem ali jesenskem času.
Uporabniški avatar
MANTUA
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Bor » 25.04.2005, 10:23

Glede na to, da sem v tekmovanjih čisti začetnik (če ne štejem tiste show-off dirke na GR, je bila to moja prva), organizacije ne morem kaj dosti komentirati, pa vendar - imel sem se pa super! Po mojem so imeli tudi gledalci kaj videti, tudi nekaj spektakularnih trčenj.

Proga je bila pripravljena odlično, imeli smo oder za tekmovalce, ozvočenje, dalo se je parkirat... Pohvalno! Kvalifikacije so potekale kot po maslu in vsakič ste morali skoraj vedno čakati mene pred štartom elektro in robitronic kategorije. Tekmoval sem namreč v obeh klasah z istim avtom in včeraj zamenjal motor natanko 10x. Vsakič je šlo na sekunde! Kar se pa finala tiče, smo se pa na koncu tudi vse zmenili, tako da ne vem, če je lahko govora o kakih zamerah.

Pa še moje izkušnje z dirke. Potem ko so me v prvih dveh kvalifikacijskih vožnjah robitronic in prvih elektro kvalifikacijah sotekmovalci kljub vsaj teoretično enakim motorjem sumljivo prehitevali na ravnini, sem le ugotovil, da imam poln gas na komandi nastavljen na 40% :evil: :oops: . V robitronicu je bil izkušeni Janez Nebec zame vseeno pretrd oreh, v elektro pa zaradi tehnike nisem končal niti ene vožnje več. Enkrat se mi je odvil pogonski zobnik, dvakrat so me na cedilu pustile stare celice, v 2. finalu pa je zaradi umazanega kolektorja odpovedal motor.

Na koncu naj se še jaz zahvalim organizatorjem, da se sploh lotijo česa takega in čestitam zmagovalcem.

LP, Damjan
Uporabniški avatar
Bor

Kraj: Ljubljana / Velenje

OdgovorNapisal/-a blisk » 25.04.2005, 11:35

Pozdravljeni,

Ja glede organizacije se res ne moremo pohvaliti. Časovno dirka ni potekala po planu, starti so bili katastrofa. Upam da tekmovalci tega ne bodo preveč zamerili. No, mislim pa da smo bili vsi navdušeni nad kvalitetno pripravljeno progo. Bilo je tudi dosti časa za trening. Pravtako je merjenje časa potekalo brezhibno.
Glede same dirke pa tako. Dosti je bilo ECO avtov, za marsikaterega dobra odskočna deska za nadaljevanje. Pa malo počitka za ušesa med elektro kategorijama. 1:10 nitro zelo kvalitetne vožnje. Opazen je velik napredek tekmovalcev. Škoda da so bili na startni vrsti samo Mariborčani, čeprav vemo koliko je avtomobilov v SLO. Žal so v F1 bili prijavljeni samo trije. To smo mislim da dobro rešili s tem ko smo jih združili z boljšo skupino F2. V slabši skupini smo videli žal preveč trkov. V boljši skupini pa je videt skoraj neverjetno vožnjo mladega Nejca Severja. Start je bil čisto ponesrečen. Nekateri so zaradi tega morali tudi odstopit. V nadaljevanju pa mislim da zelo dobra, čista in fer vožnja. Sam mislim da nisem imel nobenega trka, pa čeprav je bilo kar dosti prehitevanj.
Je pa zanimivo da je je zmagovalec v Rally kategoriji prehitel najboljšega v 1:10 za cca 5 sekund! (v 30 minutah).

Do naslednje dirke vas lepo pozdravljam,
Zdenko Gačar.
Its nice to be important,, but its more important to be nice...
Uporabniški avatar
blisk
----------------------------

OdgovorNapisal/-a Tratnik » 25.04.2005, 11:36

In še moje mnenje o tekmi. Proga super pripravljena. Organizacija dirke pa obup. Zavlačevanje pa zavlačevanje, bi bilo prav če bi organizator prebral kak pravilnik o DP. Štart v zadnji kategoriji rally katastrofa. Na štartu ni bilo ne štarterja tako da so nekateri štartali veliko prezgodaj, tako da se je en avto torpediral naravnost v moj zadek, potej nesreči se moj avto ni več peljal kot je treba.
Skratka to je samo moje mnenje. Čestitke vsem zmagovalcem!
Lp Izidor
Uporabniški avatar
Tratnik
Član

Kraj: Zgornje Gorje

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 25.04.2005, 12:48

Jaz sem bom zahvalil samo Borutu, ki je opravil veliko delo ter Mateju V. alias Pokavcu, ki je prostovoljno pomagal meni na koncu pri pokalih ter PROSTOVOLJNO opravljal nalogo pobiralca.
Velika zahvala tudi Janezu Nebcu, ki mi je še od lani neznane zadeve v zvezi z merilnim sistemom pojasnil tako po telefonu kot pred samo dirki. Hvala. Samo za dokaz - letos ni bil nihče oškodovan pri krogih oz časih ali kakorkoli, tako kot lani.

Pohvalil pa bom prvo vse tekmovalce , in sicer prvo za veliko mero potrpežljivosti kot drugo, za dosežene rezultate.

Pohvala gre tudi tistim, ki ste predčasno začeli odhajat domov ter na kakršen koli način pustili dirko v nekontroliranem stanju, torej predvsem štarte. Pohvala tudi tistim , ki so še pred 3. finalom 1:10 elektro razdrli progo - manjkal je en cel ovinek. Pohvala tudi tistim, ki kakorkoli niso upoštevali jasnih navodil . Mogoče sem koga pozabil, do četrtka , ko imamo sestanek se bom poskusil spomnit.

Nekdo je govoril o pravilniku - jaz sem ga prebral, očitno pa ga nekateri niso.
Lep pozdrav(best regards)
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo

Kraj: Šentilj\Slovenia

OdgovorNapisal/-a OPELFRIK » 25.04.2005, 15:56

Zdravo

tudi jaz bi pohvalil pripravo in postavitev proge, odlično dirkanje. Časovni plan in štarti pa za minus dva. Potrebno je tudi povedat, da je to šele naša druga kompletna dirka in da stvari lahko gredo le na bolje.

cuoresportivo napisal/-a:.... , ki je opravil veliko delo ter Mateju V. alias Pokavcu, ki je prostovoljno pomagal meni na koncu pri pokalih ter PROSTOVOLJNO opravljal nalogo pobiralca......

Menim da je potrebno pohvalit vse druge prej kot Mateja, npr. Darkotovega mehanika Darka, ki sploh ni član, pa je pomagal vse tri dni.
Nikakor pa ne smem izpust Perota - g.Polančiča.

Da pa je POKAVEC pobiral avto, pa se mu lahko zahvali le Ognjen, saj mu je bil mehanik in je pobiral za njega.
Pokale bi lahko podelil tudi jaz ali kdo od drugih deset, ki smo pospravljali progo.

Lp, Vladimir Knehtl
manj poliješ, več spiješ
Uporabniški avatar
OPELFRIK

OdgovorNapisal/-a MaNe » 25.04.2005, 16:22

Pohvale štarterju Alešu Bercetu, ki je res izvrstno opravil ne samo vloge štarterja, ampak še kup drugih stvari, kljub bolniški.
Pohvale grejo tudi ostalim, ki so pomagali.

PS.: kaj ko bi vas naslednjič bilo malo manj pri sami organizaciji med dirko???
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe

Kraj: Slivnica pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a nejc » 25.04.2005, 16:33

Proga je bila zares super pripravljena in se je dalo dosegati zelo dobre rezultate :lol:
Glede organizacije pa :evil:
Štarter je mogoče kdaj prišel na start(ponavadi ga sploh ni bilo), to se je zgodilo tudi v finalu F1, kjer štarterja sploh ni bilo, in dirka se je enostavno začela, ko je nekdo speljal. Zaradi takega štarta sem dobil od vseh tekmovalcev za mano udarec v avto, kar je pripeljalo do tega, da je servo za gas crknil(hvalabogu, da mi ni crknu na ravnini :? ) . Sledil je odstop, kljub prepričevanju mehanika Izidorja Tratnika(ki je tudi dobil udarec v avto zaradi nepravilnega štarta), štarta niso ponovili.
Zaradi velikih časovnih zamud, sem bil proti koncu dirke že kar malo jezen :?
Upam, da boste na naslednji dirki popravili organizacijo :wink:

Moram pa reči, da je bil avto res odlično pripravljen, še bolje pa proga, in je bilo res zanimivo voziti v kvalifikacijah pa čeprav smo bili samo trije 8)
http://www.delko.si/
Mugen MBX-6R EU
Uporabniški avatar
nejc

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 25.04.2005, 16:42

@Vlado: Pokavec je pobral vse avte. Ognjenovega bolj malo, je bil več časa na pisti kot pa izven nje. Ja, Pokavec pa je naš član uradno samo ga ni nikol na klubu, včeraj pa je vseeno prišel. Prišel pomagat. Eni pač cenimo take stvari, skromne stvari . Če pa tebi ni avta pobral, potem pa si eden izmed redkih kateremu ni pobral modela.

glede pokalov: zakaj pa jih potem nisi/niste podelil/-i, če bi jih lahko??? saj vem, ni treba razlagat. Meni pa nista Darko in Pero nič pomagala.

@nejc: glede tega se strinjam, upravičena kritika. Verjetno si zato tako jezen odšel skozi vrata. Naslednje leto bojo pač mogli kakega bolj profi štarterja najet oz ne bolj profi, bolj resnega z voljo do tega kar dela. Ali pa naret merilni sistem na daljinsko, da je vbistvu merilec časa tudi štarter. To tud ni slabo, predlagaj naslednje leto odgovornim osebam tole.

Mimogrede, jaz nisem bil štarter. Jaz sem samo bil V.D. štarterja, ko je le ta šel domov.
Zadnjič spremenil cuoresportivo, dne 25.04.2005, 17:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
cuoresportivo

Kraj: Šentilj\Slovenia

Naslednja

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov