Easy glider elektro

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

Easy glider elektro

OdgovorNapisal/-a 3D » 14.05.2005, 21:15

Nameravam kupiti omenjeni model (proizvajalec MULTIPLEX),pa me zanima, če ga kdo ima. Zelo rad bi slišal njegove izkušnje. Videl sem že na posnetku kako leti, zato me še bolj matra.
Hvala za morebitne odgovore.
LP
Ko poletiš,plovbo opustiš.
Uporabniški avatar
3D

Kraj: Kranj

OdgovorNapisal/-a IKE » 19.05.2005, 00:11

Tudi sam sem bil navdušen nad omenjenim modelom dokler sem imel v glavi posnetek kako leti.

Prejšno soboto pa sem si ta model ogledal v živo pri Schweighiferju v Avstriji. Celoten trup in krila so v kompletu iz stiropora, vse skupaj pa pride preoblečeno s samolepilno grafično že oblikovano nalepko za trup in krila.

Hotel sem ga kupiti tudi sam a sem si premislil, saj imam občutek, da bi pri prvi manjši napaki šlo vse skupaj v kose.
Sam da leti ... po tleh al pa po luft ...
IKE
Novinec

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Tomba » 19.05.2005, 15:20

IKE napisal/-a:Hotel sem ga kupiti tudi sam a sem si premislil, saj imam občutek, da bi pri prvi manjši napaki šlo vse skupaj v kose.

Občutek te vara.
Razen če misliš model zlorabljat na vse mogoče načine...
GRAVITY SUCKS
Uporabniški avatar
Tomba
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a 3D » 19.05.2005, 15:43

Zdravo Ike.
Hvala za tvoje mnenje, bom še razmislil o nakupu. Moti me predvsem to, ker ne vem točno kakšen materijal je ELAPOR. Če je to neka vrsta EPP-ja, potem ga bom sigurno kupil. To pa zato, ker imam dobre izkušnje z modelom CESSNA-CARDINAL od firme ROBBE. Ta model skoraj ne moreš razbiti in je kot naročen za začetnike.
Je pa res ,kot praviš Ti, da ko pogledaš v škatlo z deli letala, te mine po nakupu. Tudi jaz sem se že premislil pri nekem drugem modelu in sem se vrnil domov praznih rok.

Lep pozdrav 3D
Uporabniški avatar
3D

OdgovorNapisal/-a IKE » 19.05.2005, 18:49

Tomba napisal/-a:
IKE napisal/-a:Hotel sem ga kupiti tudi sam a sem si premislil, saj imam občutek, da bi pri prvi manjši napaki šlo vse skupaj v kose.

Občutek te vara.
Razen če misliš model zlorabljat na vse mogoče načine...

Zlorabljati ga nisem mislil in po postih se vidi da sem novinec in čisto možno da me občutek vara.

Se pa zavedam da stiropor marsikaj preživi - sam sem naredil krilo razpona 160 ccm ( zagi profil ) in je z obdanim salotejpom resnično močno in tudi marsikateri trdi pristanek se je končal brez posledic.

Učimo se celo življenje ... kaj moremo ?
Sam da leti ... po tleh al pa po luft ...
IKE
Novinec

Easy-glider

OdgovorNapisal/-a pagemaker » 21.05.2005, 19:56

@IKE: Jaz mam podoben začetniški model od multiplexa(easystar), pa je model bomba. Za taki dnar leti fenomenalno in je idealen za začetnika. Presenečen sem tudi kak je odporen na veter, tak da lahko od easy-gliderja pričakujemo nekaj podobnega. Definitivno si ga bom kupil, ko bom našparal. Vem da ni drag, sam študenti nimamo gnara, jebiga :D

LP, Marko
Noben še ni gor ostal!
pagemaker
Član

Kraj: Bistrca

Easy Glider Multiplex

OdgovorNapisal/-a easyglider » 23.05.2005, 13:26

haj , kot sem ze objavil na tem forumu sem model sam nabavil in izprobal. Model je iz ELAPORJA to je podobno kot EPP. Tudi trse pristanke prenese tako , da ni problema. Kako model sestavis lahko vidis na tem linku:

http://www.bungymania.com/easyglider/index2.html

Za model bos moral odsteti tam okoli 70€ to pa se vsekakor splaca.

pa veliko zabave LP :wink:
easyglider

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a Intruder » 23.05.2005, 16:45

Meni osebno je model zelo všeč, in bi ga mel za zabavo, vendar take modele že imam, zato odpade, sem se pa vsekakor navdušil nad malce bolj "Hard core" varjanto z S400 in potisnim propelerjem prav tako od Multiplexa. In sicer Micro Jet. Model izgleda super, in vse potrebno že imam doma. V Sredo grem v avstijo, in bom stvarco nabavil. Baje je zelo živahtna in hitra, če pa daš b njega BK in LiPO pa rata stvar prava norišnica. Jaz bom gonil sicer le S400, vendar bom imel 3S in 2S lipo paketke, tako da bomo vidli, kaj bo povedal. Takoj ko ga dobim bom objavil slike in posnetke na tej internetni strani!

Jet on!

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

intruder

OdgovorNapisal/-a easyglider » 24.05.2005, 07:55

mislim, da ima multiplex v simulaturju tudi Micro Jet model. Simulator lahko brezplacno downloadas na multiplexsovi strani. Modele ki sem v resnici preiskusil se podobno obnasajo kot v tem simolatorju :lol:

lp
easyglider

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a 3D » 19.06.2005, 11:57

Po premisleku sem se odločil za nakup. V petek 17.6. sem opravil prvi polet z EasyGliderjem. Sem zelo pozitivno presenečen in navdušen nad njegovo trdnostjo v zraku. Za njega ni noben problem zunanji luping, role in podobno. Ni bilo nobenega zvijanja kril. Kar se tiče vzpenjanja, pa ne bom komentiral, ker sem mu vgradil brezkrtačni motor, to pa zato, ker sem z krtačnimi že pred letom zaključil.
Moje mnenje je, da je ta model zelo primeren za začetnike, ker je iz trpežnega materijala in leti zelo počasi in stabilno.
Lahko pa se ga pelje tudi precej hito brez vsake škode. Nakup se vsekakor izplača.

Vgrajeni pogon: motor MP JET AC 28/10-13
regulator kontronik swing 3000
baterija 8x GP 1100

Lep pozdrav
Zadnjič spremenil 3D, dne 19.06.2005, 12:41, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
3D

OdgovorNapisal/-a kokolo » 19.06.2005, 12:20

glede na moje izkusnje je stiropor se kr trden...sam more bit uni ta pravi,.......
meni je corsair strmoglavu(zaradi vetra :oops: :oops: :oops: :oops: ) z 10m proti tlem pa se je krilo sam malo zvilo(resitev je bla lepilni trak z vlakni).....poskodovan je biu propeler in spiner ki mi ga je zatlaclo do konca na os motorja....in kolesa so bla malo zvita....
v roku 5 min sm biu spet u zraku..
tko da za zacetnika so taka letala primerna...
usaj tako je moje mnenje....
kokolo

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov