JP motorji v Sloveniji (DELKO d.o.o.)

Novosti s področja avtomobilskega modelarstva, pravilniki ...

Moderator: JC Borcy

JP motorji v Sloveniji (DELKO d.o.o.)

OdgovorNapisal/-a ELO » 09.08.2005, 10:05

ker enostavni nisem tako trapast, da bi še kupoval poceni ter kvazi zmogljive motorne powerpacke za moje 1:8 modele, sem si kupil nekaj najzmogljivejšega, kar se da normalno kupiti.

tu upam da vam je jasno, da se Salvenovi MegabyPicoo motorji pač ne dobijo na policah trgovin, prav tako ne motorji drugih tovarniških voznikov, ki krojijo svetovni in evropski vrh ter pogodbeno hvalijo serijske motorje, nad katerimi se sicer zgražajo...

no, malce dolgo je že tega, ko mi je Černetov Žane omenil te strahospoštovane motorje ter mi poslal link do njih, ni pa dolgo tega, ko mi je Drole Dušan omenil, da imajo navezo z JP-jem ( http://www.jpracing.com ).
temu rangu motorjev se mogoče približa edino MaxPower; ker pa Maxa že imam, sem se odločil da kupim še JP motor, ki je top motor večine izmed Mugenovih voznikov, med katere sedaj spadam tudi jaz....

no, sedaj je že doma...
Slika

Slika

kot lahko vidite, gre za zelo lep izdelek (pri koknurenci bi rekli nekaj v stilu tega da ima italijanski dizajn, francoski šarm, nemško moč, predvsem pa lepo črno ohišje in sijočo modro glavo...)

srce motorja sta seveda glavna gred in srajčka, spet dva perfektna in tehnično dovršena izdelka...

Slika

Slika

tehnične karakteristike in ostale značilnosti si lahko pogledate na njihovi strani...
je pa tudi stran ena izmed svetlih zadev teh motorjev. na njej najdete veliko nasvetov, osnovnih nastavitev, principov delovanja....

prav tako vam je na voljo celoten pregled pestrega izbora resonančnih izpuhov in krivin!

jaz sem si v štartu že kupil njihovo resonanco in sicer:
Slika

kakorkoli, za vse informacije v zvezi z nakupom, dobavo (čeprav je nekaj motorjev in izpuhov menda še na zalogi) se lahko obrnete na DELKO d.o.o., tam zahtevate Droletovega Dušana in izvedeli boste vse kar vam srce poželi!

p.s.: pregled sem napisal da vas seznanim z novostjo an sceni, ne zato ker bi recimo motor dobil kot sponzorstvo... čeprav ideja ni slaba... DUŠAN??!!??
Zadnjič spremenil ELO, dne 09.08.2005, 12:27, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a grilnet » 09.08.2005, 11:05

Jaz pa mislim da so Mega motorji še vseeno hujši in pa seveda cenejši :!: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Šala mala!
Zadnjič spremenil grilnet, dne 09.08.2005, 13:05, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
grilnet
Forumski veteran

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 09.08.2005, 12:01

Lahko zaupaš ceno ? Ker po tem kar sem našel na netu je zadeva ULTRA, MARATONSKO draga.....
FX 21 R-03 (8 Port. On Road/ABC)
Price: £399.99
ali 140.000 SIT :roll: :roll: :roll: :roll:

Že mali motor ima krepko ceno
FX 12 T-05 (Turbo-5 Port) Ref: FX12T05
Price: £249.99
87.000 SIT :roll: :roll: :roll: :roll:
Uporabniški avatar
TomyBoy
----------------------------

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a ELO » 09.08.2005, 12:23

drago?? a skoraj vsak mesec kupovati nov, sicer cenejši, mega zx-21 motor je pa poceni???

sedaj imam spet motor, za katerega vem, da se mi ne bo zataknil vplinjač ter da ga ni potrebno na mestu kuriti da se pripravi na vožnjo...

prav tako lahko verjamem da je zmogljiv ne glede na to, ali so ga delavci delali pod enim ali pod drugim rossijem...
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a ELO » 09.08.2005, 12:26

grilnet napisal/-a:Jaz pa mislim da so Mega motorji še vseeno hujši in pa seveda cenejši

in kako zgleda polomljena Mega?

saj veš, ta ki ti je nazadnje shodila to soboto??

poceni?

zmogljivo??
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 09.08.2005, 12:39

ELO napisal/-a:sedaj imam spet motor, za katerega vem, da se mi ne bo zataknil vplinjač ter da ga ni potrebno na mestu kuriti da se pripravi na vožnjo...

prav tako lahko verjamem da je zmogljiv ne glede na to, ali so ga delavci delali pod enim ali pod drugim rossijem...

Kako lahko to vse veš? Vsak motor se lahko uniči! Ko gledam tvoja in druga tekmovanja bencinskih dirk, vidim da vsi obvladate zadeve pa ni nujno da motor ne crkne. Tudi zelo dobrim tekmovalcem v finalu vse skupaj crkne! A s tem motorjem pa je vse ok in nikoli ne crkne? Dvomim!

Meni tudi elektro motor crkne, samo v večini primero sem bil kriv jaz (prenizko zobnoško razmerje, premalo čiščenja, prevelik timming, ...). Ne morem pa zagotovo nekomu reči, če kupiš ta motor ti ne bo crkno, ker sploh ne vem kaj on z motorjem dela in kako ga vzdržuje in nastavlja!

Super bi bilo, da bi obstajal motor ki te ne pusti na cedilu in upam, da to ta motor je, saj bodo potem dosegali lepe rezultate tudi tisti ki so tudi zaslužijo pa jim motor odpove!

Lep dan in veliko želja po dokončanih dirkah!
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 09.08.2005, 12:47

No, jaz ne omenjam MEGE. Sem vsaj mislil da je cena manjša ali enaka motorju MAX.
Jaz osebno, bi raje vzel v 3.5 ccm razredu, MAX-a 8P za 400 EUR.
Uporabniški avatar
TomyBoy

OdgovorNapisal/-a ELO » 09.08.2005, 12:50

razlika je v tem, ali motor crkne zato ker je nepravilno nastavljen ter ali crkne zaradi slabih materialov izdelave ali napak v izdelavi...

skoraj vsaka v sloveniji ali avstriji kupljena mega-21 slovenskih voznikov je crknila, odpovedala oziroma se polomila, pa v večini ne zaradi nepravilne nastavitve vplinjača pač pa:
-zaradi serisjke napake v gredi motorja
-zaradi opilkov nastalih pri pomikanju slida v vplinjaču
-zaradi blokiranja vplinjača zaradi slabega materiala slida,...

kar dosti slovenskih tekmovalcev v nitro sceni premore motorje, ki brez problema zdržijo prek 150°C, medtem ko je zaradi uporabljenih materialov v megabypicco motorjih taka temperatura povod v takojšnjo menjavo ojnice!

naj na tem mestu povem, da imajo nekateri avstrijski tekmovalci na vsaki tekmi za serpent series povsem nove mega .21 motorje, kar je skregano s cheap, durable and powerfull logiko...
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a ELO » 09.08.2005, 12:54

TomyBoy napisal/-a:No, jaz ne omenjam MEGE. Sem vsaj mislil da je cena manjša ali enaka motorju MAX.
Jaz osebno, bi raje vzel v 3.5 ccm razredu, MAX-a 8P za 400 EUR.

v razredu tega JP R-03 motorja je kvečjemu .21 7P MAX Car Piston Microc. ABC light, bala. Cranks. selected + tuned, ki stane 650 EUR

torej skoraj enaka cena!

8-portni Max za ca 410 EUR je zgolj v off-road izvedbi!!!

l.p.
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a grilnet » 09.08.2005, 13:06

Jao fantje jaz sem se samo zajebaval.

Če bi vsaj malo spremljali nitro sceno bi vedeli da je tale nova Elčitova pridobitev zares vrhunski izdelek ki je vsekakor vreden svojega denarja.

Gregorju pa kar malo zavidam.

LP
Uporabniški avatar
grilnet
Forumski veteran

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 09.08.2005, 13:07

ELO napisal/-a:razlika je v tem, ali motor crkne zato ker je nepravilno nastavljen ter ali crkne zaradi slabih materialov izdelave ali napak v izdelavi...

skoraj vsaka v sloveniji ali avstriji kupljena mega-21 slovenskih voznikov je crknila, odpovedala oziroma se polomila, pa v večini ne zaradi nepravilne nastavitve vplinjača pač pa:
-zaradi serisjke napake v gredi motorja
-zaradi opilkov nastalih pri pomikanju slida v vplinjaču
-zaradi blokiranja vplinjača zaradi slabega materiala slida,...

kar dosti slovenskih tekmovalcev v nitro sceni premore motorje, ki brez problema zdržijo prek 150°C, medtem ko je zaradi uporabljenih materialov v megabypicco motorjih taka temperatura povod v takojšnjo menjavo ojnice!

naj na tem mestu povem, da imajo nekateri avstrijski tekmovalci na vsaki tekmi za serpent series povsem nove mega .21 motorje, kar je skregano s cheap, durable and powerfull logiko...

Sem vedel, da od tebe lahko pričakujem tehtne odgovore in sem istega mnenja in imam iste odgovore za elektro sceno kjer smo na hrvaškem pokalnem prvenstvu najprej vozili cheap izvedbe (21-23 uer) Peak Jaguarje ter jih na veliko kurili zaradi slabih materialov! Sedaj smo prešaltali na 39 eur 17T motorje kjer pa teh problemov ni, dokler si v mejah noramle ali na dirkah kjer je prenos določen in je zmeraj tak da je frendly za motorje!

Hvala Elo za enako mnenje kot ga imam sam in upam, da bodo sedaj vozniki lažje odvozili tistih 30 minut in dokazali pravo borbo in realne rezultate kvalitete v Sloveniji in drugod!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a TomyBoy » 09.08.2005, 14:29

Mega 3.5 je res shit od shita. Gril bi počasi že lahko napisal kratko poezijo: Short memorable life of MEGA-Picco :lol:
No, samo 150.000 SIT za motor je pa ".....". Materijal gor ali dol.
Uporabniški avatar
TomyBoy

OdgovorNapisal/-a DobnikarA » 09.08.2005, 22:50

Če Gregor ne bo dokončal kakšne dirke to skoraj gotovo ne bo zaradi tega motorja, če bo vse nastavljeno tako kot mora biti (tisti 1% sicer obstaja); o performansah motorja ne bi izgubljal besed, saj se bo konec koncev videlo proti ostalim motorjem ki se pri nas vozijo, kaj zmore tak, takorkoč tovarniški motor. Je pa vedno tako - če hočeš 85% performans, daš približno X, če hočeš še tistih 15% prerformans zraven, daš XX (je pa v tistih 15% še toliko "priboljškov" da je v končni fazi to to - 105% :lol: ).
Tudi jaz zavidam tegale JPja z italijanskim designom, lepo modro glavo,itd... :twisted:

lp
šit, spet imam prav...
Uporabniški avatar
DobnikarA
Naš človek :)

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a šupak » 10.08.2005, 22:13

Kako skupo 150 jurju.
Mora da znaš da kupiš.
Sam si isprintao od našeg člana Bmw-ja kako da se kupi.
Ideš tamo, rečeš da kupiš za produženu prodaju (dobiš manje 35%) onda da plačaš ne porez (manj 20 posto)
Sad da računaš:
100 posto je sve, odbrojiš 55 posto, ostaje 45 posto a to ja da ni punu.
Ako neko ne ve, naj upraša.
Uporabniški avatar
šupak
Član

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Bmw » 10.08.2005, 22:51

Delko pa ne da popusta za modelarstvo 40%,neki ga seveda da samo ne tok kot ostale modelarske trgovine!!

Supak mislim da ze to kar jaz pravim pocnejo ljudje na tem forumu...
Edini ki to nedela si ti!!!

lp a

P.S. a mislis da bo res placal 150.000sit za motor sej ni prvic kupil motor
elo jih je vsaj ze 30 tako da ve kok se splaca dati za motor!!!
pocasi se dalec pride,Ce gres pa hitro je pa bolj zanimivo
Uporabniški avatar
Bmw
Član

OdgovorNapisal/-a ELO » 11.08.2005, 10:15

Bmw napisal/-a:P.S. a mislis da bo res placal 150.000sit za motor sej ni prvic kupil motor
elo jih je vsaj ze 30 tako da ve kok se splaca dati za motor!!!

dal sem 150.000 SIT....
kupil sem res veliko motorjev; sedaj vsaj vem kak motor je potrebno kupiti, da imam MOTOR!!!

in za MOTOR se mi splača dati 150.000 SIT, bolj kot za polizdelek v powerpacku 60.000 SIT.

p.s.: a veste da je polna cena .21 7P+2 MEGA ZX21 RACE OUTLAW motorja 100.000 SIT???
ob upoštevanju tega, bi jaz osebno dal za jp motor tudi več kot 150.000 SIT če bi bilo treba....
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a dušan » 11.08.2005, 14:47

Pozdravljeni,

Ko je že toliko govora o cenah motorjev naj vas opomnim, da ima JP tudi cenejšo varijanto motorjev FX Stock Engines( FX21 R01S), ki v performansah ne zaostajajo dosti za zgoraj omenjenimi modeli.
http://www.jpracing.com

Dr.Ole
Uporabniški avatar
dušan
Naš človek :)

Vrni se na Novosti.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov