Vtisi z Mantua prvenstva

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

Vtisi z Mantua prvenstva

OdgovorNapisal/-a Tratnik » 01.09.2005, 20:02

Enostavno lahko rečem enkratno!

Veliko tekmovalcev, natanko 134 in to vsi z modeli Rally. Dobra organizacija, vse je potekalo tekoče in brezhibno, brez zastojev, brez kontorl frekvenc. Nobene nervoze s strani tekmovalcev, nič vpitja ali kreganja, fer in pošteno tekmovanje.
Izredno lepe vožnje, odmikanje počasnejših tekmovalcev, brez zaletavanj pri prehitevanju. Tekmovalci v kategoriji F2 in F1 so naredili napram lanskemu letu velik korak naprej, predvsem v kvaliteti vožnje, še posebej velja to za kategorijo F1 v kateri sem tudi sam vozil!

Skratka ni nama žal da sva šla že drugo leto zapored na Mantua prvenstvo, drugo leto greva sigurno spet!!

LP
Izidor in Jure
Uporabniški avatar
Tratnik
Član

Kraj: Zgornje Gorje

OdgovorNapisal/-a Čur » 01.09.2005, 21:23

Čestitke na udeležbi in uvrstitvi.
Malo več sreče, pa bi bila v finalu, ne?
lp
Uporabniški avatar
Čur
Stara sablja

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Tratnik » 01.09.2005, 21:36

Hvala za čestitke. Ja z malo več sreče bi bil res, če bi vozil v B polfinalu bi se uvrstil v finale, v A polfinalu mi je pa čisto malo zmanjkalo za finale!
Uporabniški avatar
Tratnik
Član

Kraj: Zgornje Gorje

OdgovorNapisal/-a slonic » 01.09.2005, 22:18

Kje se je odvijalo to prvenstvo?
Uporabniški avatar
slonic
Naš človek :)

Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a Anže » 01.09.2005, 22:28

Glede na to da sm se dirke tudi sam udeležil moram reči da je bilo zares noro hudo,marsikaj za videt res odlične vožnje.Sam sm imel pač smolo z motorjem ki je izdihnil na prostem treningu vendar sm dejansko vse tri dni uživov kar se da.Upam da nas gre prihodnje leto še več.Rad pa bi šeenkrat čestital vsej slovenski odpravi za izvrstne rezultate,še posebej Izidorju,ki je v četrt finalu najbol blestel. lp
Anže Dornik
TOPSPEED
Anže

Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 01.09.2005, 22:39

Kot že večkrat doslej smo se tudi letos z najštevilčnejšo ekipo udeležili Italijanskega prvenstva kategorije Rally za modele MANTUA MODEL.

Tekmovanje, ki ga organizira matična tovarna, vsako leto združi tekmovalce iz cele Italije (redno pa se ga udeležujemo tudi Slovenci). Na tekmovanju imamo priložnost opazovati in se pomeriti z vozniki vseh kategorij, zato se vedno naučimo kaj novega o naših modelih. O dirkanju in vsem kar sodi zraven se lahko pogovorimo z vrhunskimi vozniki, ki zmagujejo na Italijanskem državnem prvenstvu in s konstruktorjem naših avtomobilov.

Kategorije so razdeljene takole:

1.) Kategorija "Začetniki"

Ta kategorija je namenjena tekmovalcem, ki šele začenjajo s tekmovanjem v kategorij Rally in pomeni odskočno desko za naprej. Izbira avtomobila na igra velike vloge, pomembna je predvsem mirna roka. Kljub temu, da skoraj vsi tekmovalci nastopajo z modelom Pentium, je naš Grega Hrovat med 40 tekmovalci dosegel odlično 26. mesto s popolnoma serijskim modelom RALLY CROSS ECO.

2.) Kategorija F2

V tej kategoriji vozijo tekmovalci, ki so po kvaliteti vožnje primerljivi s Slovenskimi vozniki kategorije F2, zato je večina naših tekmovala v tem razredu. Med vožnjo smo vsi dobili mnogo izkušenj.

3.) Kategorija F1

V tej kategoriji so zbrani vrhunski tekmovalci. Vožnja je zelo hitra, vsaka napaka pa pomeni slabši rezultat. Naš Izidor Tratnik (ki se je lansko leto uvrstil na 4. mesto), je pokazal eno izmed svojih najboljših voženj in za las zgrešil uvrstitev v finale.

4.) Kategorija Expert

V to kategorijo so povabljeni najboljši vozniki, ki vozijo na Italijanskem prvenstvu. V njej si lahko ogledamo kje so meje modelov kategorije Rally in kaj zmorejo najmočnejši motorji.

Rezultate si lahko ogledate tule:

http://www.mantuamodelhelp.com/Article. ... icleId=999

Slovenska ekipa:
Jure Tratnik, Grega Hrovat, Marko Stare, Anže Dornik, Uroš Kozlina, Raul Šivic, Janez Nebec in Izidor Tratnik

Slika

Zelo zanimiva proga z vzponom in spustom je idealna za modele Rally 1:8

Slika
Uporabniški avatar
MANTUA

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 01.09.2005, 22:41

Še nekaj fotografij...

Spali smo v kmečkem turizmu z bazenom za nočno kopanje. Eno prenočevanje plača tovarna.

Slika

Slovenski tekmovalci v boksih:

Slika

Izkušen mehanik pomaga...

Slika

Raul vozi v napačno smer !

Slika

Od sotekmovalcev sem se naučil, da je treba model očistiti po vsaki vožnji...

Slika

Grega Hrovat je z modelom ECO dosegel odličen rezultat !

Slika

Uroš Kozlina, prvič na velikem tekmovanju.

Slika

Vožnja v kategoriji F1:

Slika

Tratnik v akciji:

Slika

Merjenje časov in skladišče RV naprav:

Slika
Zadnjič spremenil MANTUA, dne 01.09.2005, 23:22, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
MANTUA

Kraj: Ljubljana

tekma

OdgovorNapisal/-a Nightwish » 02.09.2005, 15:56

ja hvala za čestitke.

Jaz bi pohvalil vse ki so se udeležili :) Vsi smo se pomoje odlično odrezali in se marsikaj naučili...da o izkušnjah ne govorim.

Janez slike si dobro zbral :wink:

Uglaunm blo je fenomenalno.....prišli smo zja v petek in kar takoj bruuuum. Zvečer smo spal pa malo sem svoj avto pošraufal saj se je grdo vame zaletel en italjan in mi zlomil sprednjo roko. Navsezgodaj zjutraj smo napolnili želodce in zopet bruuuuum bruuuuum cel dan do večera. sobotne kvalifikacije mi niso preveč sedle na kožo. vendar pa sem v nedeljo zjutraj po dežju na kvalifikacijah bil prvi z ECO-tom :) in se uvrstil v drugo skupino 1/8 finala.
Na prvi tekmi pa sem dosegel tretje mesto in se uvrstil poleg dveh Pentiumov v 1/4 finala.
tam pa se mi je zamašil frgazar in janez ga je profesionalno očistil in avto naštelal v pičloh 5ih minutah. Bil sem 5. in se nisem uvrstil naprej.
Bil pa sem zelo zadovoljen z mojim nastopom :D

No to naj bi bil na kratko utrinek iz Italije

PS: na mantuini strani kjer so rezultati piše da sem imel motor OPS v Ecotu.....to ni res :wink: Mam še danes čisto osnoven oz. začetniški Force

pa Lep pozdrav vsem

Grega H
Uporabniški avatar
Nightwish

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov