Nakup avtomobila-pomoč

Vse o modelih na elektro pogon ...

Moderator: Scythe

Nakup avtomobila-pomoč

OdgovorNapisal/-a matej rozman » 07.10.2005, 21:54

Sem še čisto svež na avto-področju, pa bi prosil za vašo pomoč-izkušnje pri nakupu novega avta.

Avto sicer imam in sicer Robitronic-a ETC-sport, ampak sem zelo razočaran nad dobavljivostjo rezervnih delov te znamke, kljub temu, da ima trgovina, ki zastopa to znamko reklamni slogan "IMAMO VSE DELE NA ZALOGI". Osebno sem z obnašanjem tega avtomobila zelo zadovoljen, sem po še ne 2. mesecih zelo razočaran, saj sem ta avto kupil ravno zaradi dobavljivosti rezervnih delov. Mogoče opozorilo vsem, da ne nasedajo podobnim "štosem" kot sem jim jaz.

Torej, rabim nov avto (štrom), ki bi bil vsaj enakovreden Robitronic-u po obnašanju na stezi, bi bil trpežen, saj smo v našem koncu bolj "demolition" vozniki, ter da bi bili REZERVNI DELI BREZ TEŽAV DOBAVLJIVI!

V ožji izbor sem vključil naslednje avtomobile in proizvajalce:

-Tamya, model TA-05....popolnoma nov avto, deluje zelo obetavno, jermen, mogoče manjše težave z rezervnimi deli
-asso, model TC3, kardan....odličen avto, z rezervnimi deli menda ni težav, malo me skrbi krhkost modela
-GM, model TC4 street hero, jermen.....?????

No, tu nekje sem ciljal, prosim vas, če mi lahko pomagate z vašimi izkušnjami in kaj priporočate/odsvetujete. Če sem kakšen avto/proizvajalca pozabil omeniti, mi seznam prosim dopolnite, bom vesel vsake ideje....

Hvala za pomoč in lp, Matej Rozman
Uporabniški avatar
matej rozman
Član

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a lenko » 07.10.2005, 21:58

Vsekakor TC3. rezervni deli v enem dnevu, ni sicer med najrobustnejšemi, vendar zdrži tudi močnejše trke.

LP
lenko
Naš človek :)

Kraj: Preddvor

a

OdgovorNapisal/-a miha25 » 08.10.2005, 04:23

tut robitroniks rezervne dele ti zrihta v 4 dneh!! alpa še prej ... Dejan Šebedar nick TC3 tko da nikar ne obupej ...glede rezervnih delov je pa tko k si napisov pri nas najhitreje boš dobu pri dejanu....

l.p.
Janez MEDJA,
TOPSPEED racing team
041 723 824 po 13 uri
Janez_medja@yahoo.com
http://topspeed.si
miha25
Forumski veteran

Kraj: nč več Jesenice, BOHINJ je moj domek!

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 08.10.2005, 10:07

Tole o rezervnih delih za Robitronicu moram pojasniti:

Vsi deli so na zalogi (V kar se lahko prepričate v trgovini). Tako kot povsod pa se seveda tudi pri meni zgodi, da posameznih delov zmanjka, zato je treba nanje počakati do naslednje dobave. V letošnjem poletju so bile dobave Robitronica vsaj vsakih 14 dni.

Ob vsem skupaj me preseneča tudi to, da v preteklih 14 dneh nihče ni povpraševal po rezervnihe delih za Robitronic, ki jih ne bi bilo na zalogi. Če bi torej avtor tegale sporočila čas, ki ga jeporabil za njegovo pisanje uporabil za telefonski klic, bi imel dele ki jih potrebuje že zdavnaj doma.
Uporabniški avatar
MANTUA

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a matej rozman » 08.10.2005, 13:13

MANTUA napisal/-a:
Ob vsem skupaj me preseneča tudi to, da v preteklih 14 dneh nihče ni povpraševal po rezervnihe delih za Robitronic, ki jih ne bi bilo na zalogi. Če bi torej avtor tegale sporočila čas, ki ga jeporabil za njegovo pisanje uporabil za telefonski klic, bi imel dele ki jih potrebuje že zdavnaj doma.

Prosim popravite me, če sem narobe povedal.....
V Sredo prejšnji teden sem poslal enega našega fanta, ki je bil slučajno v ok. Ljubljan, v vašo trgovino, da mi prinese štiri dele. Prinesel mi je točno 25% kar sem rabil. Rekel mi je, da si je prodajalec vzel tel. št. od njega in da ga bo poklical, ko bo dele dobil. Ker sem prej poklical v trgovino-jaz osebno-in mi je prodajalec zagotovil, da ima vse dele na zalogi, sem imel stvar za gotovo. Ker me je to zelo razjezilo, sem preko Vaše spletne strani poslal vprašanje, če je takšno poslovanje normalno. Ker odgovora do včeraj nisem dobil, sem pač hotel deliti svoje izkušnje z drugimi. Tudi klica na do 08.10.2005 do 13.00 še ni bilo.

Naj povem še to:
Ko sem kupoval avtomobil, sem se odločil, poklical v trgovino, da preverim zalogo. Super: "2. avta na zalogi", so mi rekli. To je bilo dopoldne. Takoj ko sem lahko, sem se usedel v avto in peljal v LJ. In ko pridem v trgovino sledi presenečenje. Oba avta sta prodana, torej sem zastonj naredil 80km.
Pa sem rekel, saj ga res nisem rezerviral, se zgodi...
Avto sem nato kupil pri Dejanu Šabederju, alias TC3, ki mi ga je zrihtal v parih dnevih in še ceneje, kot v trgovini.

Bo že držal tisti pregovor: Ko mačku stopiš na rep zacvili...ali nekaj podobnega
Uporabniški avatar
matej rozman
Član

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a MANTUA » 08.10.2005, 13:34

Ne nameravam se spuščati v besedne dvoboje, kakor tudi ne nameravam pojasnjevati konkretnega primera ali česarkoli dokazovati. Vsekakor je od avtorja te teme zelo nesramo to, da je v njej opisuje le del resnice in me obrekuje kljub temu, da rezervni deli, ki jih baje ni na zalogi že nekaj tednov čakajo nanj.

Trgovin in preprodajalcev je v Sloveniji dovolj, da se lahko vsakdo odloči za svojega. O dobavljivosti rezervnih delov pa se lahko vsakdio prepriča na lastne oči.
Uporabniški avatar
MANTUA

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Elektro.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov