Nekateri se že zanimajo in sprašujejo koliko znašajo stroški za kaj takšnega!
Na hitro - na grobo narejen finančni plan:

100 eur Prijavnina in licenca

60 eur na dan prenočišče = 4*60 eur = 240 eur
(v sredo zjutraj se pride tja in si tam do nedelje = 4 nočitve, je pa mogoče tudi ok imeti 5 nočitev, da se v torek pride tja)
(dvopostelna soba ali celo troposteljna soba, kjer se stroški malo zmanjšajo 40-60 eur odvisno koliko jih je v sobi)
Če nas gre 3-5 (tudi Hrvati z nami ali mi z njimi) in si najamemo avtodom, potem je cena najema na dan 100 eur * 5 = 500 eur in ker nas je recimo 5 je cena prenočišča 100 eur na osebo in ne 240 eur!!! Nekaj se prišpara, samo je potrebno avtodom rezervirati že kar hitro saj je 1-8. julija največja sezona!
ALi pa kakšen kamp v okolici!

gorivo
800km v eno smer = 1600 km + cca. 200 km vožnja tam = 1800km
8-9l na 100km = 1800km = cca. 170l = cca. 170 eur
Če nas gre 3 (trije se namreč tudi lahko peljejo v enem avtu - bolj na tesno ampak gre) je to cca. 60 eur na osebo

cestnine (slo + it)
cca. 100 eur = na tri osebe cca. 40 eur (vse raje malo povečam ali zaokrožim navzgor)
.................. torej:
Če gremo trije plača vsak cca:
100 (licenca+prijavnina) + 240 (prenočišče) + 60 (gorivo) + 40 (cestnine)
SKUPAJ: 440 eur/osebo !
Potem pa je tu material:
- baterije (min. 3 nove baterije, skoraj idealno (za žep) so 6 paketov) = 180 eur - 360 eur
- motorji (cca. 2-4 motorjev) = 180-360 eur
- gume (na EU letos je bilo obvezno plačati 125 eur, ker si gume tam dobil že pripravljene)
- rezervni deli (če voziš tc3, potem jih imam jaz vse na zalogi, drugače pa majhna zaloga in potem prošnja tam od voznikov, ki z veseljem pomagajo, tudi kakšna "prodajalna" je tam)
- pa dve molitvi, da ti ne bi crknil kakšen regler, servo, sprejemnik, komande, .....
Torej: za material cca: 500 eur!
SKUPAJ TOREJ: cca. 1.000 EUR (240.000 sit)
+ hrana in pijača (

)
Je pa kot sem kje napisal veliko možnosti za cenejšo izvedbo (kamp, izposoja avtodoma ali celo prikolice, večji kombi za več oseb in s tem manjši stroški, cenejše sobe, ....)
Sedaj pa šparat in božičku pisat!
Lep dan