sicer nevem kako zgleda amortizer vendar ga je treba razdret in ponovno napolnit! če se še enkrat ponovi je treba zamenjat tesnila če so ??
Se pa to večkrat zgodi !!!
Hvala vsem za odgovore.Razstavil sem že vse in še enkrat napolnil pa nič ne pomaga.Neko tesnilo je, je bela plastika tako da ne vem po moje je še najboljše da nesem k nebcu tam kjer sem ga kupil in bo on najbolje vedel.
lep pozdrav
prav gotovo v trgovini kjer si avto kupil ali ga je kupil tvoj prejšni lastnik !!
-mislim da imajo vse dele tudi pri Mantua modeli v Ljubljani!!!
-pokliči in preveri!!!
No saj to bom tudi storil samo najprej v četrtek ker v ponedeljek nimam časa v torek je zaprt v sredo je pa praznik ok hvala vsem za nasvete in odgovore
lep pozdrav
Meni je tudi ta vikend spodaj spustil amortizer. Se pač zgodi. Pri Assotu so spodaj v amortizerju najprej dve gumici in nato pride večji plastični del z gobo. To je potrebno dobro namazati in potegniti os iz amortizerja močno navzven da se to vse lepo stisne.
Ker pa ko sem pripravljal amortizerje za dirko, še nisem imel kosila pa nisem bil tako močan in sem premalo močno povlekel in tako stisnil kot mora bit!
Smo popravili po zajtrku na samo dirki!
Če spušča zgoraj pa je ali diafragma ali pa gumica, ki zaradi tega gre olje ven.