HPI CHALLENGE 17T CUP

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

HPI CHALLENGE 17T CUP

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 06.02.2006, 14:03

19.2.2006
MAC Treiskirchen, Avstrija
From Maribor
To Traiskirchen

Distance 229,8 km.
Traveltime 02:08

A gre kdo zraven?

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

SHEPHERD-NOSRAM-THUNDER TIGER-ASSOCIATED-NOVAROSSI-ENETTI
Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 09.02.2006, 15:22

Do nedelje se moramo prijavit!

Pohitite!!!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 12.02.2006, 15:15

Prijavljeni:

Dejan Šabeder
Roman Štefanko
Robi Šarkezi
Marko Petanjek

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a DMX » 20.02.2006, 12:34

Ste bili na prizoriscu dogajanja ? Kako je bilo, komentar, rezultati, kasna slikca :D

Lp
1/12th scale on CARPET some of the BEST racing in the WORLD to watch.

JOIN US!

Ain't no sunshine
Uporabniški avatar
DMX
Forumski veteran

Kraj: Rečica ob Savinji

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 20.02.2006, 13:46

DMX napisal/-a:Ste bili na prizoriscu dogajanja ? Kako je bilo, komentar, rezultati, kasna slikca :D

Lp

Bili! Proga zelo dobra, oprijem čudovit, Prva proga kjer je ravnina proti tebi, tepih lep, wc, kompresor, ... vse BP.

Prišli smo tja po prevoženih 300km (2x zalutali) in z obilico vnetih mišic in neprespane noči (prejšnji dan izgubil šele v polfinalu teniškega turnirja) ob 8:30.

Torej časa za trening ni bilo, saj se je vse začelo ob 9:00 in ob 8:45 progo zaprejo, da jo še pred samimi dirkami uredijo, pošistijo, ....

Ker sem tekmoval zgolj v HPI challengu jug in sem tam na skupnem 8 mestu, pa na žalost nimam nobenih točk v HPI challengu sever, so me dali v najslabšo skupino (3 skupine po 6 voznikov), kjer sem prestal modelarske muke, prehiteti počasne in se jim izogibati ob njihovim cik cak vožnjam in ko jih le uspeh prehiteti ti želijo ti pokazat, da oni tudi znajo in gredo v večini na polno za teboj. Ustavijo se sevada v tebi!

No, v tej najslabši skupini smo bili: Jaz, Roman, Robi Šarkezi in Marko Petanjek (ta slednji je root fo all evil :twisted: )

Torej:
1. kvalifikacija:
štartam kot zadnji (na vseh dirkah kar jih pomnim me dajo zmeraj na zadnjo mesto po prvih kvalifikacijah? Še do danes ne vem kako jim to uspe) in se prebijem do prvega meta in zgubljam dragocene sekunde, ki se seštevajo v minute. Odvoženih 29 krogov v 6 minutah. roman 27 (tretje mesto). Skupaj sem bil tako nekje na 8 mestu.

2. Kvalifikacije:
Štartam kot prvi in povečujem prednost in ob dohitevanju slabših potegnem krajšo! :twisted: se zaleti v mene in .... zlom sprednje leve roke in zvita MIP jeklena polosovina (a se jo da zvit? AHA!). 7 krogov!

3. Kvalifikacije:
Borba, borba, jeza, srd, .... 30 krogov z veliko mukami in sivimi lasmi!
Skupaj cca. 8-9 mesto!

4. Kvalifikacije:
Štartam kot prvi in vozim tako brez napak, se umikam kamikazam :twisted: kot NEO v Matrixu kroglam, toda 20s pred koncem se najde krogla po imenu Marko Petanjek, ki mi je pokazal, da gre njegov avto zelo lepo ravno v moj avto z bočne strani. Ob trku smo prikazali, da tc4 ni samo avto ampak je lahko tudi kakšen visokoleteči hitropristanski avion. Pristal sem na drugi strani proge in čakal na neusmiljenje pobiralca, ki ja rabil cca. 8 s da me je pobral. V teh 20s do konca sem izgubil 16s! Spet torej 30 krogov, kjer bi lahko nardil 32!

Torej po kvalifikacijah:
10. Jaz
14. Roman
17. Marko
18. Robi

No vsaj sem uspel priti še v A finale, kjer jim bom pokazal! Veselje je trajalo 3 minute, 23s in 32 stotink saj so obesli tabelo final, kjer so se glede na progo, ki je bila majhna, odločili da v A finale gredo samo privih 9! (TEMA na OČEH - OBLAKI V DVORANI - SPET BOM MORAL VOZITI S KAMIKAZAMI - KOMU SEM NARDIL KAJ HUDEGA? KDO ME KAZNUJE)

No B FINALE pozicija 1!

1. finale:
Štartam brez problemov in vozim leto spet kot NEO 5 minut in 36s in Romana dohitim za 2 kroga na drugem mestu, nakar mi motor zablokira!!!??? Žica na navitju se je pretrgala!!! Napaka na materialu!!!! Se zgodi, so mi rekli na HPI-ju! GRRRR. Torej Roman prvi , jaz drugi kljub nedokončani vožnji.

2. Finale:
Vse poteka tako kot mora, toda le 3 minute. Naslednje tri minute vozim s servotom, ki je bil pritrjen samo na enem delu in ne na obeh delih, saj je prišel na vrsto spet Marko, ki mi je sedaj pokazal kako se uniči nasprotnika z zelo prefinjenim CRASHOM s strani direktno v moj servo in to tako, da mi je zlomili ohišje serva (rokico na ohišju!!). No tako sem naslednje 3 minute vozil tako da sem se zaletaval v robe proge, v deske, ali pa čudežno kdaj celo peljal ravno, .... pa kljub temu 3 mesto! Roman prvi.

3, Finale:
roman ne vozi, saj vidi, da je čudežno preživel in 2x zmagal in ne rabi več voziti, vzame kamero in snema dirko, ter daje napotke Marku kako se umikati, kako spuščati naprej, ...
Jaz si zalepim servo z dvokomponentnim trakom na plato in upam, da bo zdržalo! In je! Seveda prvo mesto in skupno 2.

Skupna uvrstitev:
10. Roman
11. Jaz
17. Marko
18. Robi

Dva velika pokala sta bila pa vseeno v prtljažniku. Vsaj to! Za drugo in prvo mesto v B finalu sva jih prislužila.

Potem pa je bil žreb nagrad. Prva nagrada brushless regler lrp (stari - tisti ki se pregreva - a vsseno 199 eur) je dobil en avstric. Potem pa so bile tu karoserije, motorji, baterije, .... Nekako me je deklica izžrebala in dobil sem HPI DVD, Marko pa je dobil karoserijo. Ostala dva pa žal nič.

Točke, izkušnje, sive lase in cca. 90 eur stroškov (Rotor, ki ga žal ne gre naročiti posebej in moram kupiti celi motor) sem odnesel domov.

Sem pa sklenil veliko prijateljstvo z Grimmom (prvak Tamiya Euro cup in gre konec leta na tamiya svetovno prvenstvo na japonsko)in Petrom Pinitschem (izmed prvih 10 v Avstriji!). Rekal sta, da bi želela priti kdaj k nam kto tudi k Hrvatom na dirke. Torej Tolmin je idealna priložnost, da povabim sedaj še zraven teh dveh, še ostale najboljše v Avstriji! Če pride eden, bo verjetno z njim prišel še kakšen, ....

Čez 1 mesec 19.3.2006 gremo spet!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 22.02.2006, 10:35

Slike:

Slika
Slika
Slika

Dobili smo tudi lepe nagrade!
Slika

Naslednja dirka: 19.3.2006 na isti stezi!

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 24.02.2006, 14:34

Članek - VEČERNJI LIST

Slika

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a tr » 24.02.2006, 22:56

Mene zanima kako bo to spelat, če bo pršlo v Tolmin na dirko državnega prvenstva toliko tujcev?Sej vsi vemo koliko kategorij je takrat na kupu.LP Travca
....... No comment......
Uporabniški avatar
tr
Naš človek :)

Kraj: Žalec

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 06.03.2006, 14:05

Ista lokacija, ista proga, nov termin:

19.3.2006

Odhod iz Maribora ob 5:30-5:45 (od mene).

Prijave do sobote 11.3.2006 na moj mail.

Ime, Priimek, klub, frekvence, transponder št., katero kategorijo (17T ali 23T)

Prijavnina 15 eur, mladina do 18 let 7,5 eur, stroški bencina cca. 10 eur.

Mize, stoli, wc, kompresor, elektrika - poskrbljeno na dirki.

Lep dan
Dejan Šabeder
041578468
dejan.sabeder@gmail.com

Uporabniški avatar
GODFATHER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a GODFATHER » 09.03.2006, 00:17

Do nedelje se je potrebno prijavit!

V avtu še je prostor!