Pomoč

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

Pomoč

OdgovorNapisal/-a grega » 21.05.2003, 13:13

LP!

Zdaj sem si komaj nekako uredil zadeve. Na oddajniku je bila serijska napaka, zato je bil domet tako slab.
Zanima me, če je kdo v bližini ptuja, maribora ali moškanjcev in je pripravljen kako uro pomagati popolnemu začetniku, ki noče razbiti svojega prvega modela letala zaradi kake banalne napake.
Imam namreč letalo ALPHA V2, je kar veliko, zato bi potreboval par nasvetov.
Da se nebi ponovila stvar iz prejšnega tedna, ko sem ves vesel sestavil letalo :D , ga z očetom odnesel na bližnjo jaso, s polno paro zagnal motor :twisted: in spustil letalo, ki je prvih par metrov še šlo po moji začrtani poti :o , nato pa naenkrat zgrmelo v pšenico :shock: . Namreč domet je bil samo 5 m in se mi je po tej razdalji ugasnil motor, krilca pa je potegnilo ravno v obratno smer-kriv je bil oddajnik. Le da bi bila napaka zdaj lahko moja.

Če pa bi že poskušal leteti sam, kaj svetujete, na kaj naj bom pozoren, kako naj pristanem? Vem da proti vetru. Ali lahko v zraku motor izklopim in jadram?
Simulator mi ne dela težav.
Uporabniški avatar
grega
Naš človek :)

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a grega » 21.05.2003, 13:25

Sicer poznam enega modelarja iz ptuja, ampak je malce nevaren. Enkrat sem ga namreč prosil, da bi mi pokazal kako se spušča rakete - sam sem jo delal približno mesec, zelo zelo lep izdelek, nakar sma ugotovila da nimama štarterov in se je poba domislil zadeve, kako bi sam naredil še "veliko boljše" štarterje, kot jih lahko sploh dobiš v trgovini. Iz mopeda je v skledo nalil približno liter bencina in nato skušal malce naliti direktno v luknjo v motorju. Tu pa tam je šlo malce mimo, ampak bistvo je zadel. Ker motor kljub temu ni spustil duše je še vse skupaj malce podkuril pod raketo, nakar je raketa skoraj zoglenela, motor se pa je nato le vžgal, na srečo nobenega od naju poškodoval, razbil je pa par strešnih opek na ptujskem gradu - pa sma že letela.
Drugač nisem tak, da bi bil plašen, ali da nebi bil za "akcijo", ampak tu me je pa vseeno malo premaknilo. Tak da to je moja zadnja možnost.
:)
Uporabniški avatar
grega

učenje

OdgovorNapisal/-a tornado » 21.05.2003, 13:50

Pokliči Mirana-Webmar-ja za učenje. Telefon oz. mail najdeš na teh straneh
Lp Rado
tornado

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a mrgigi » 21.05.2003, 13:53

ehheeeeheeeeeeeeehe :lol: :lol:
zabavno branje :D
seveda, ko pristajas ugasni motor, se posebno ce je jadrilica.
lahko pa tudi v zraku ugasnes in jadras. jadralci imajo itak "pomozne motorcke". z motorjem dobis visino in potem probas s termiko.
lp
Uporabniški avatar
mrgigi
Član

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a eminem » 21.05.2003, 15:04

tko kot je napisal mrgigi. Ne priporocam ti da bi sel sam spuscat saj je za pristanke malo boj hudo ce si cisti zacetnik. Nasvet: Ko si na neki višini če ni dobre termike imej motor na pol gasa mogoce malo več tako bo baterija zdrzala kar dlje. Pozneje moras paziti pri lupingih če jih boš delal saj jaz sem pri enem sel fejst prehitro in bum krila so se zomla. Trup je pa ostal cel ceprav je bil model visoko. Normalne in malo hitrejse se da ce pa imas preveliko hitrost si pa raje premisli glede lupinga. :) Drugace pa ni nevarnosti. Ko vzletas nesmes letala prevec vzdignat-sele ko vidis da ima konstantno hitrost ga lahko. za pristajanje ce se bos odlocil da se bos ucil brez ucitelja si izberi dolgo ravnino.

L.P.
smile
Uporabniški avatar
eminem

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a grega » 21.05.2003, 15:11

eminem, eno vprašanje za tebe. Ti menda tudi imaš alpha v2, kaj si pa naredil s krili? Moraš zavihke kril zlepiti na srednje krilo? Pri meni se to miga. Veš, tiste kovinske vezi, ko držijo tri dele krila skupaj
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a eminem » 21.05.2003, 16:04

Brez da je tisto fiksno ne leteti. jaz to ntaknem brez da bi zlepil potem pa na spoj- med sredinskim in stranskim delom krila ovijem izolirni trak. to je najboljša rešitev tudi zaradi prevažanja.

L.P.
smile
Uporabniški avatar
eminem

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a kiwi » 22.05.2003, 09:51

Hi!

Jaz sem iz okolice Ptuja. Pravzaprav iz Haloz ampak do moškanjc nimam daleč. Mogoce bi ti lahko kako pomagal. Jaz letim zaenkrat vecinoma z leteimi krili.

Lp Bostjan
Uporabniški avatar
kiwi

OdgovorNapisal/-a blisk » 22.05.2003, 11:09

Grega, od kje pa si?

L.P.
Zdenko.
Its nice to be important,, but its more important to be nice...
Uporabniški avatar
blisk
----------------------------

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a grega » 22.05.2003, 11:25

iz okolice ptuja
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a grega » 22.05.2003, 13:54

Zdenko, jaz res ne vem če je katero moje sporočilo prišlo do tebe. Kaj to pomeni če se pri zasebnih sporočilih, moje sporočilo nahaja v odhajajoči pošti in ne v odposlani pošti? Kako to funkcionira? Na mail pa menda tudi ni šlo, ker še jaz sam sebi nisem mogo poslat.
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a Fuelboy » 22.05.2003, 14:36

Grega živijo!

..pri pošiljanju Osebnih sporočil je tako, da, ko ga ti pošlješ je sporočilo v predalčku Odhajajoča sporočila tako dolgo, dokler se tisti, ki si mu sporočilo poslal ne prijavi na forum in ga sprejme, takrat se ti sporočilo prestavi v predal Odposlana sporočila.
LP Tomaž
Uporabniški avatar
Fuelboy

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Osjan » 26.05.2003, 11:15

poglej pod rubriko splošno, tema "Nekaj mojih slik" tam je o Alphi V2 nekaj napisano.

http://alpha.link.si
Uporabniški avatar
Osjan
Novinec

Kraj: Vrhnika

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov