Vprašanje

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

Vprašanje

OdgovorNapisal/-a grega » 24.05.2003, 14:24

LP!

Dve kratki vprašanji!

Kako se popravlja strgana folija? S čim se lepi - sekundno lepilo mi jo topi!

Pod kakim kotom se pristaja? Kako čim bolj ublažiti udarce?

Grega
Uporabniški avatar
grega
Naš človek :)

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a mrgigi » 24.05.2003, 15:29

hej
nacinov je vec, ponavadi tako da se po popravilu cim manj vidi.
ce imas zacetnisko jadrilico z rebrci lahko tudi z selotejpom. lahko pa z klinco odrezes celo okno med rebroma in napeglas nazaj nov kos.

folija se "lepi" s toploto. torej, folija ima ze naneseno plast lima ki se aktivira z toploto. se pravi z likalnikom ali z fenom. lim je na tisti strani kjer ima folija cez se tanek film(ponavadi bel ali prosojen). ta film, ki sluzi kot zascita se pred "peglanjem" odstrani.
koliko toplote moras dovesti da folija prime pa probaj na kakem koscku balze in z odvecno folijo. se razlikuje od firme do firme.

pristajalni krog in pristanek je lepo opisan v vec knjigah.
ena mislim da je na zadnji strani tima. od dr. Cajhna
se splaca dat tistih 3k sit in prebrati. veliko veliko tistega kar je notri pride enkrat prav :wink:
udarce ublazis tako da pristanes cim bolj nezno in z cim manjso hitrostjo
torej kot blizu 0 stopinj. naredis koncni dolet, egasnes motor in "izcuzas" model nad pisto da sede v mehko travico. vedno pristajas v veter!!!
Uporabniški avatar
mrgigi
Član

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a eminem » 24.05.2003, 16:31

zdravo!

Za foljo je tk da oracover je bolj vzdrzljiva na toploto. Ce pa kupis prozorno ali rumeno pa moras malo paziti- njaboljše je to delati čez kako cunjo. Pristajas z cim manjso hitrostjo. izogibaj se pristankom na nosu. boljse je pristati z repom kot pa z nosom. Ce lahko vprasam!? zakaj pa rabiš foljo?

L.P.
smile
Uporabniški avatar
eminem

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a grega » 24.05.2003, 20:42

Zdravo.

Malo prej mi je uspelo 3x zaporedoma pristati brez vsake poškodbe, zelo lepi pristanki, let v zraku mi ne dela nobenih težav in moram rečt, da mi gre glede na to da to delam prvič brez vsakega učitelja enkratno. Nato, ko sem ga pa spet dvignil, pa me je presenetil veter - manjkale so mi tudi izkušnje, namreč zapihal je res močan veter. Poletel sem naravnost v njega (kar mislim da je pravilno), nakar se je avion dobesedno ustavil, mislim da je šel celo malo nazaj. Imel sem prižgan motor (na ful) in sem hotel dvigniti avion. Napaka je bila ravno v tem, da sem začel zavijati in močan veter se je uprl v en del kril, posledica pa je bilo silovito pikiranje iz kakih 30 m. Če vetra ne bi bilo, bi bilo današnje letenje perfektno.
Na enem delu krila sem naredil dve vdrtini. Ena je na sprednjem robu, ena pa na vrhu krila. Tisto na vrhu krila tako ni problem popraviti, kako se pa popravljajo sprednji robovi? Naj menjam del letvice?
Ali se da kupiti samo krilo, mogoče samo del krila - tisti povihek? Imam alpha v2

Grega
Uporabniški avatar
grega

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a eminem » 24.05.2003, 22:26

Ce imas hudo poskodbo se da kupiti vsak del krila posebaj. Mislim da se ti ga splača popraviti-noter daj vezano ploščo ali balso potem prekrij z tanko stekleno tkanino in namaži z epoxijom. Da se pa tudi na drug način. Izrežeš podoglovat konec balse iz krila, noter daš konec vezane plošče ali tršega lesa, krilo kjer je zlomljeno daš skupaj in zalepiš z lesnim lepilom.

L.P.
smile
Uporabniški avatar
eminem

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a mrgigi » 25.05.2003, 20:50

ce imas samo udarjeno nosno letev izrezi deformiran kos, vlepi blok balse in obrusi v obliko. cim manj packanja.
Uporabniški avatar
mrgigi
Član

Kraj: Ljubljana

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost