Napisal/-a GODFATHER » 18.04.2006, 09:43
Sedaj pa komentar tekme.
Kot kaže sem letos taktični osmoljenec dirk. Spet sem bil prvi po kvalifikacijah. V finalu pa ne gre in ne gre.
Skratka prispeli smo v Zagreb, kjer spet ni bila počiščena steza in posladkana. Bilo je ogromno prahu, ki mi nekako ob mojstrih te proge (Dražen in Zrino) ne ugaja in je vožnja zelo nervozna in težka.
Spet sem preizkušal nove druge pence, kot pa da bi dal gor tiste, ki vem da so najboljše GQ! Testiral sem ENETTI. Bile so boljše kot JACO prejšnji teden, toda mislim da še vedno slabše kot GQ. Toda na konce je vse en isti produkt, tako da sedaj nekako po dirki razmišljaš kaj bi bilo, če ...
Po kvalifikacijah sem bil prvi. Kot prejšnjič! In sem spet nardil določene napake, ki jih ne bi smel ali pa če bi to odpravil, bi mogoče bila napaka kje drugje, ali preprosto v Zagrebu ne morem zmagati (v sedaj tretjem letu sem na cca. 8 dirkah zmagal v ZG 2x).
Torej po kvalifikacijah sem videl, da mi je spet spustil sprednji levi amortizer. Ker je avto deloval dobro in sem ravno zaradi amortizerja na prejšnji dirki, ko sem šel to popravljat, izgubil prvo mesto, sem sedaj rekel, da bom vs skupaj pustil. Ali je bil to razlog spet ne morem vedeti. Tako sem gume pustil na miru in amortizer tudi in šel vozit. Šlo je super spet do tistega zakletega 3 ovinka, kjer me je Dražen spet obrnil na stezi in sm padel na 5-6 mesto. Zelo hitro sem prehitel vse pred menoj in se spet z Draženom srečal cca. 1 minuto pred koncem na ravnini eden za drugim. Bil sem hitrejši in uspel sem na ravnini priti na notranjo stran in v južnem ovinku sva bila tako eden ob drugem, jaz znotraj on zunaj. CRASH in oba v travo. Seveda je pobiralec letel njega prvo ven pobrat in jaz sem nekako počasi sam lezel ven iz trave in ko sem prišel sam ven iz trave, je pobiralec dal Dražena na progo in CRASH spet on v mene in sedaj samo jaz v travo in on dalje. Izgubil sem 12s v tem krogu (rekord kroga 20.380 takrat pa 32...) in na koncu bil šele tretji in Dražen drugi ter Zrino, ki je veliko zaostajal se je lepo smejal s prvo zmago. To je pomenilo da 1+3 da več kot 2+2. Torej moram nekako zmagati da ne bom na koncu tretji.
Prišle so druge finale. roman je rekel, da mi bo pene namazal in očistil in bo boljše. Spet sem mogoče nasedel napaki kot sem jo storil že na prejšnji dirki. Sicer je avto sedaj držal, samo je držal tudi zadek in avto je imel ogromno podkrmarjenje in sem s težavo ohranjal prvo mesto do cca. dveh minut, kjer me je Dražen prehitel. Tako sva se vozila eden za drugim 30s pred koncem kjer sva oba prehitevala za krog počasnejšega njegove klubskega kolego, ki je seveda njega spustil naprej, mene pa zvrl. Malo po umazaniji in je šlo 3s, ki jih seveda ne moreš dobiti do konca dirke. Torej drugo mesto. Kar pa je še bilo slabše - držen je nrdil 15 krogov in jaz zgolj 14.
Kalkulacije: Jaz moram zmagat in Dražen ne sme narditi 15 krogov (tako sem prvi) ali pa če bom samo drugi, bo Zrino lepo vozil na tretjem mestu in bo on imel 1+3 jaz pa 2+2 in bom tretji! Torej probajmo nekaj novega! GUME SLICK - VTEC HPI challenge! Očiščene, namazane in grete na 65°C.
Tretje finale z vročimi slick gumami so pomenile na prašni progi žal zelo počano vožnjo na ravnini. To so bile gume pripravljene za tepih, kjer je noter izredno mehak insert in gume niso omogočale hitro vožnjo na ravnini, še posebej takrat ko so se po dveh krogih umazale. Še ena izkušnja več.
Na koncu sem zadovoljen s tem, da bi lahko bilo še slabše:
- lahko bi bil dež - pa je bilo sončno
- lahko bi kaj polomil - pa nisem
- lahko bi bil še slabši - pa nisem bil
- lahko bi se imeli slabo - pa smo se imeli zelo lepo in smo se zabavali in uživali ob velikih hitrostih, ki so jih modeli dosegali
Se vidmo v Tolminu in natzo 30.4. v Krapini!
Lep dan