Napisal/-a SERPENT » 25.09.2006, 01:22
Končno doma.
Na kratko: škoda, ker sem bil že skoraj v finalu. Vse se je začelo in končalo že v prvem ovinku.
Pred finalom sem naredil nekaj sprememb na setupu in avto je pred začetkom polfinala bil res dober, tako da sem kljub slabšemu štartnemu mestu bil zelo optimističen.
Na štartu sem dobro štartal in v prvem ovinku bil okoli 5.mesta, nakar je pred mano odpovedal motor tekmovalcu in sem naenkrat imel pred sabo njegov avto.
Po trku me je vrglo na travo in sem bil po prvem krogu zadnji.
Že takoj po trku sem opazil, da ni vse v redu: avto se je čudno obnašal in motor je naekrat bil preveč masten, tako da sem veliko izgubljal.
Ne glede na to sem vozil do konca in počasi začel prehitevati.
Po prvih 5 minutah sem bil že okoli 5. mesta, kasneje že skoraj 2., potem pa mi je, zaradi premastnega motorja, zmanjkalo gorivo.
Izgubil sem okrog 3 kroge in ponovno poskušal vse, da bi nadoknadil, a je bil zaostanek prevelik. Na koncu sem bil 6. v polfinalu.
Po koncu vožnje sem pregledal avto in ugotovil, da je še dobro šlo, ker je zaradi trka na začetku zlomilo vijak, ki drži levi sprednji stabilizator ter downstope, tako da sem vozil brez stabilizatorja ter s "tweakanim" modelom.
Motor pa je postal masten, ker je pri trku počila nitka svečke.
Kljub vsemu temu, pa je bil moj najboljši čas le 3 desetinke počasnejši od Ielasija, ki je zmagal polfinale.
Škoda, pa drugič...
Vsekakor pa je bila izjemna dirka z veliko dobrimi ter fer vozniki.
Finale je bil super, Cristiani je prehitro štartal in dobil stop&go. Iz zadnjega mesta je nadoknadil na 2.mesto.
Collari je bil malenkost hitrejši od vseh.
Salemi pa sploh ni menjal gum in prišel do 3.mesta.
LP