Napisal/-a ŠKALEC » 11.10.2006, 09:42
LEP POZDRAV !
Glede omembe pravilnika v vabilu za dirko in diskvalifikaciji tekmovalca A.Grila bi jaz napisal sledeče:
Glede na to, da imamo v Sloveniji spisan pravilnik ne vem za kaj bi ga bilo potrebno posebej omenjat v vabilu. Dejstvo je, da nimamo več pravilnikov, da bi bilo potrebno v razpisu za dirko posebej navajat po katerem se bo odvijala dirka.
Vsak tekmovalec ko se odpravi na dirko pa najsi bo to državno prvenstvo, pokalna dirka ali dirka zgolj za druženje ve, da se zadeva odvija po pravilniku, ki so ga ljudje spisali in ki je aktualen za tekoče tekmovalno leto, ter dostopen vsem na netu.
V nasprotnem primeru bi lahko vsaka vaška dirka imela svoj pravilnik in kam pridemo ?
Predvidevam, da tudi tekmovalcem ne bi ugajalo, da se pravila ne glede na imenovanje dirke iz kraja v kraj spreminjajo.
Verjamem, da se zgodi, da tekmovalec pozabi prilepit novo štartno številko, ki jo je prejel za finalno vožnjo, ampak koliko se spomnim sem slišal na odru, da je sodnik 2 ali 3x opozoril Grila, da naj gre v box in prilepi drugo številko.
Ker ni upošteval navodil, ga je sodnik diskvalificiral. Mislim pa, da lahko z najbolj točnimi podatki vam postreže časomerilec oz. sodnik.
Glede na to, da je to bila pokalna dirka, ki je bazirala na druženju ter otvoritvi naše nove proge (kar pa ne pomeni, da pravilnik ne velja), ni omenjen tekmovalec zgubil nobenega mesta na skupni lestvici, ampak je še vedno vodilni.
Mislim, da bo Gril še prišel v Maribor na dirko, ker navajat razlog diskvalifikacije za njegovo neprisotnost na mariborskih dirkah se mi zdi nesmiselno in smešno.
Konec koncev se pa vsak sam odloča kam gre in kam ne.
Toliko, to je zgolj moje mnenje.
Lep pozdrav.