Moderator: nitro-s
TomyBoy napisal/-a:Vidim, da si že priden.![]()
Si vzel potem tisto, kar sva se menila ?
ZiGGi napisal/-a:Jaz ne vem če je pametno, da začetniku v dslr svetu predlagaš panning, ker je to ena izmed najtežjih tehnik fotografiranja, raje naj se osredotoči na lažje tehnike fotkanja. Sploh pa še tistemu, ki obvlada pannig ne rata vdobit vseh fotk v focus... Za modelčke je pa sploh panning nekaj najtežjega, zaradi hitrosti in pa velikosti objekta. Raje naj se postavi na en del proge, focus nastavi na določen ovinek ali del, zaslonka naj bo odprta, da bodo časi čimkrajši, ter proba tko dobit modele v akciji.
Drugače pa kot je tommyboy napisal, na koleščku nastavi na S ali Tv, ter naštimaj čas, da se bo meril v tisočinkah, tako boš imel vedno ostre slike in ne zablurane. To govorim za slikanje akcije, kot so modelčki ali kakšni drugi bencinski športi, za vsa ostala področja fotografije, pa jaz uporabljam A mode.
Ps: Pa izogibaj se tiste zelene nastavitve na koleščku, raje se poigravaj z ročnimi nastavitvami, ker boš tako veliko več odnesel in še hitreje se boš naučil vse funkcije ki ti jih aparat omogoča...
XMach napisal/-a:ZiGGi napisal/-a:Jaz ne vem če je pametno, da začetniku v dslr svetu predlagaš panning, ker je to ena izmed najtežjih tehnik fotografiranja, raje naj se osredotoči na lažje tehnike fotkanja. Sploh pa še tistemu, ki obvlada pannig ne rata vdobit vseh fotk v focus... Za modelčke je pa sploh panning nekaj najtežjega, zaradi hitrosti in pa velikosti objekta. Raje naj se postavi na en del proge, focus nastavi na določen ovinek ali del, zaslonka naj bo odprta, da bodo časi čimkrajši, ter proba tko dobit modele v akciji.
Drugače pa kot je tommyboy napisal, na koleščku nastavi na S ali Tv, ter naštimaj čas, da se bo meril v tisočinkah, tako boš imel vedno ostre slike in ne zablurane. To govorim za slikanje akcije, kot so modelčki ali kakšni drugi bencinski športi, za vsa ostala področja fotografije, pa jaz uporabljam A mode.
Ps: Pa izogibaj se tiste zelene nastavitve na koleščku, raje se poigravaj z ročnimi nastavitvami, ker boš tako veliko več odnesel in še hitreje se boš naučil vse funkcije ki ti jih aparat omogoča...
ne morem se povsem strinjati s teboj! Tomy je že prau povedal! Sicer mu je razložil, kako slikat premikajoče predmete! S pomočjo tega se bodo tudi navadne slike izboljšale! Čez čas pa bo že kaka HDR nastala!?
Jaz sem se trenutno umaknil iz sveta fotografije zaradi pomankanja časa! Sicer pa je največji užitek slikat z ročnimi nastavitvami!
@Jetforce
Za potoke slikat bo potrebno stativ nabavit
LP
Gregor
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov