Za nami je druga dirka za državno prvenstvo Hrvaške v kategoriji 1:6 off-road buggy. Dirka je bila organizirana zraven nogometnega stadiona NK Radnik v Veliki Gorici - v neposredni bližini zagrebškega letališča Pleso. Steza je bila pripravljena vzorno. Za omejitev steze je organizator uporabil plastične cevi fi110 za kanalizacijo. V tla jih je pritrdil z železnimi palicami dolžine cca 35 cm. Proga je bila travnata, na dločenih mestih tehnično zahtevna, obenem pa je imela tri ravnine, ki so omogočale "tiščanje".
Vozili smo po sistemu rally - vsak je vozil 4 krat po 8 minut. Skupni rezultat je bil seštevek vseh štirih voženj. Pobiralci so bili lastni mehaniki. Vsak pobira samo svoj avto.
Z vožnjo sem zadovoljen. Žal mi ni uspelo prehiteti odličnega Daria Veseli, ki je večletni prvak v praktično vseh disciplinah avto modelarstva (razen elektro). V vsaki vožnji je bilo nekaj drobnih napak, ki so na koncu pomenile skupno 2. mesto.
Hrvaški kolegi me vedno znova sprašujejo, zakaj ni več voznikov iz Slovenije. Upam, da se bo še kdo udeležil naslednje dirke, ki bo v Balah (pri Puli) 27. maja. Iskoriščam to priložnost za povabilo.
Več informacij na voljo tukaj http://www.hamferus.com/phpBB/viewtopic.php?t=398&start=20