Bistre glave na pomoč!

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

Bistre glave na pomoč!

OdgovorNapisal/-a grega » 06.07.2003, 15:30

A ve kdo kako je mogoče zalepiti abs plastiko? Namreč v trup je privita ena ploščica, v katero je privito krilo, pa mi je to ploščico iztrgalo iz trupa. Plastika ni počena, le tam, ko je bila ploščica privita z zelo majhnimi vijaki so malo razširjene luknje, tako da vijaki več ne držijo.

Za vsak nasvet bom hvaležen!

Grega
Uporabniški avatar
grega
Naš človek :)

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a klemen » 07.07.2003, 08:48

po mojem z epoxyem pa kos steklene tkanine prek pa bi moglo držat
klemen

Kraj: Maribor - Šentilj

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 07.07.2003, 09:30

:D :D :D

ABS plastiko se edino uspešno lepi z < PLUS acrylit > od UHUja to je dvokomponentno lepilo namenjeno predvsem ABS

epoksi smole jo zelo slabo držijo no ja skoraj nič
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a grega » 07.07.2003, 09:42

Kako dolgo se pa to lepilo suši? Lahko na plastiko zalepim tudi kakšen drug material?

Hvala za odgovor
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a kiwi » 07.07.2003, 10:41

Hi!

Ali je to ploscoca v katero se privije vijak, ki drzi krilo? Ce je to tako potem bi ti priporocal boljso resitev. Jadrilica Alpha ima kolikor se spomnim od zadnjic 4 luknje na trupu. In sicer dve sta na sprednjem delu kjer pridejo krila in dve na zadnjem delu. Skozi se bi dalo vlepiti dve leseni ali pa ogljikovi palcki in bi potem krilo pripenjal na trup z pomocjo elastik. To je tudi glede na to da si zacetnik dobra resitev v primeru bolj trdih pristankov, ker se krilo takrat samo premakne na trupu in ne poskoduje nicesar.

Lp Bostjan
Uporabniški avatar
kiwi

OdgovorNapisal/-a grega » 07.07.2003, 11:35

Zdravo Boštjan!

Ja, to je tista ploščica, ki je privita v trupu. To z elastikami tudi meni zelo diši, ker problem nastane ravno v tem, da ko letalo prileti na krila, jih tere masa trupa. Samemu trupu še nikoli ni bilo nič. Samo kako bi rešil to stvar z elastikami??

Skoz tiste štiri luknje bom dal neki vde palčki, to je ok, elastike tudi ni težko dobit, samo, bo potem to dovolj močno? Mislim da bi še vseeno nekaj moral dati na krila, da bi krila lahko vpel v elastiko, ker sama elastika čez krila mislim da bo premalo - krilo bo pod elastiko plesalo.

Grega
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a grega » 07.07.2003, 11:39

Napako sem pa naredo ko sem vzletal. Namreč bil je spremenljiv veter in enkrat je pihal v eno, drugič v drugo stran, in ravno ko sem vzletal sem dobil veter iz druge strani, tako da je avion zgubo vzgon pa adijo. No, takrat namesto da bi zavijal v veter sem zavijal od vetra - vzrok - el. napeljava. Tako da bom še verjetno kar nekaj časa zahajal v Moškanjce.
:D

Upam samo da se še tam nebom kam zaleto, ker zadnji čas se mi zdi da se mi veliko bolj umikajo velika letala, kot jaz njim.

Malo heca, pa tudi malo resnice :D :D :D
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a kiwi » 07.07.2003, 11:55

Zdravo Grega!

Sam sem na enem starejsem modelu to resil tako, da sem na predel trupa, ki pride v stik z krilom nalepil trakove gume. Guma na folijo kril potem dovolj prime krilo, da se no more kar tako premaknit. Ce pa ze slucajno trdo pristanes pa vseeno toliko popusti, da se krilo premakne.

Kaksne palcke si mislil to z vde?

Lp Bostjan
Uporabniški avatar
kiwi

OdgovorNapisal/-a grega » 07.07.2003, 12:37

Pametno, ne to je pa res genialna zamisel. Točno to bom naredo. Veš kaj je še bil vzrok strmoglavljenja. Zaj sem želel preizkusiti motor, pa se mi regler izklaplja. Če grem postopoma do najvišje brzine, je vse ok, če pa sunkovito nabijem brzino se pa motor izključi. Mislim da bo težava v bateriji, saj ob sunku steče veliko več toka, kot drugače. Samo baterija je bila napolnjena...

Zdaj jo še enkrat polnim. Bomo vidli kaj bo ... Mogoče jo pa je kaki kratki stik spraznil...

Maš ta teden kaj časa?
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a kiwi » 07.07.2003, 13:18

Hi!

Bi se dalo kaj zmenit enkrat popoldan tako kot zadnjic? Povej kateri dan. Jaz nimam ta teden zaenkrat se nic splaniranega tako da ni problema.

Lp Bostjan
Uporabniški avatar
kiwi

OdgovorNapisal/-a grega » 07.07.2003, 13:41

Prvi dan ko bo kaj lepo. Jutri, pojutrišnjem. Še te pokličem. Jaz grem zdaj probat sreče.
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a eminem » 08.07.2003, 13:16

jap za to plastiko je najboljše lepilo UHU PLUS acrylit. Grega: naredi si pridelavo. Jaz sem jo naredil - motorja nisem menjal samo propeler sem zamenjal in letalo leti veliko boljse. imam speed 540 in propeler zlozljiv 20/16 cm. Jaz sem prvo dal samo krake na spiner od originalnega propelerja od alphe V2 ampak tako nedeluje, tako da je treba imeti original spiner za ta propeler -20/11. Res pa je da je treba nosilec malo predelati ni pa težko. Napisal sem to ker si tam napisal da si imel težave z vzgonom zaradi vetra. če ga boš predelal neverjamem da se bodo te težave ponavljale.

L.P.
smile
Uporabniški avatar
eminem

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a grega » 08.07.2003, 15:42

Kaj ta propeler je manjši od serijskega? Enega manjšega mi je en modelar dal, je pa mislim da za 5 mm krajši v krakku, pa tudi spiner je malo manjši. Je pa veliko bolj odprt - bolj grabi
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a eminem » 09.07.2003, 13:20

je isto dolg mogoce celo malo daljsi spiner pa je tudi manjsi od originalnega za alpho V2. za naklon pa nevem tocno se mi zdi da je malo manjsi kot na originalnemu.

L.P.
smile
Uporabniški avatar
eminem

Kraj: Velenje

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 0 gostov