po 1. off-road tekmi za DP 2008

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

po 1. off-road tekmi za DP 2008

OdgovorNapisal/-a ELO » 06.04.2008, 20:13

danes smo imeli lepo tekmo, na super novi modelarski pisti, ter že znano "janezovo" organizacijo, ki je, za nepoznavalce, za zgledovati se po njej!

vreme nam je bilo naklonjeno, ravno prav toplo da nas ni zeblo in da nam ni bilo prevroče.

na tekmi sem se, kar se vzdušja tiče, imel zelo lepo, srečal sem stare prijatelje... ter bivše prijatelje. eden izmed teh bizgecev mi je tudi naklonil prijazno opazko, češ da nisem za nobeno rabo, ker sem spregledal prevrjenega g. šabederja... upam, da mi dejan ne zameri tega, da je zaradi moje "odsotnosti" izgubil 1.7sekunde druge kvalifikacijske vožnje...

no, v finalnih vožnjah sem imel sicer imel nekaj problemov... še največ sam s seboj... problemi so se v večini končali na tubi ali na hrbtu, čakajoč na pobiralca. no ja, zgubiti 3 mesta, ker čakaš, da te pobiralec sploh opazi in porine na progo je pač malce boleče, ampak do jutri bo že pozabljeno...

sicer pa zanimivi rezultati, sploh kar se najhitrejših krogov tiče... ne vem, ali nas je bila večina nesposobnih ali pa so bili med nami tudi drvarji, katerim se je malo sekalo...

avto, baja ss, se je izkazal za odličnega, deloval je brezhibno. glede na to, da sem z njim zvozil vsega 2l goriva se bova morala še spoznati, pa bo sigurno kaj bolje!

sedaj samo čakamo, da admin na ZAMSovi strani dodeli pravilne točke, pa bo... namreč R.Blazina mora dobiti 30točk, Žane 24 in tako naprej... DP točkovanje, pa to... po pravilniku...

lep pozdav vsem do prihodnjič!

g.
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

Re: po 1. off-road tekmi za DP 2008

OdgovorNapisal/-a RB Team » 06.04.2008, 20:23

No moj dan je bil kar dober,Baja me je ubogala pobiralci so bili pojem zase, sicer pa so imeli delo zaradi nas ker smo obirali vse mogoče poti.Drugače pa splošno gledano OK :lol: :lol:

BAJE SS z dušilcem in cevko sta pokazali da se da nažgat resonance :roll: :lol: :oops: :idea: TO MI DELI se vidimo na naslednji dirki!!
RB Team
Lp: R.Blazina BAJA SS Čunga/Lunga Power
Uporabniški avatar
RB Team
Naš človek :)

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a jannyy » 06.04.2008, 20:26

Res je bila super dirka , super vreme .... zgleda da pa bo tema o pobiralstvu večna ..... ( upam da jaz komu nisem škodil )
Drugače 1:6 oz. v finalu samo baje ste pa res vozli kot eni mesarji ... :))

Z mojim rezultatom v 1:8 buggy sem zadovoljen glede na to da mi je uspelo do konca prit brez olja v zadnjih amortizerjih

Lp , jani
Uporabniški avatar
jannyy
Forumski veteran

Kraj: Koper / Škofije

OdgovorNapisal/-a SPEEDMOJSTER » 06.04.2008, 22:08

Najprej pohvale kreatorjem tega poligona, organizatorjem tekme in tekmovalcem,ki so pokazali dokaj visok nivo tekmovalne kulture in
zelo kvalitetne (boje)vožnje. Čestitke zmagovalcem !
Nama je šlo vse do 10 minute finala kar po najinih željah. Nato ugasnjen motor, pa spet ugasnjen................Vzrok je počena vzmet na eni od krakov sklopke.
Avto se je peljal kar dobro,malo se moramo še spoznati z njim,dosegla sva najhitrejši krog z povprečno hitrostjo malo čez 58 km/h,
dobra dirka!
L. P. Aleš & Gusti O.
Uporabniški avatar
SPEEDMOJSTER

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a nitro-s » 06.04.2008, 22:40

LP Stanko

GSM: 070 688-446 ___ E-MAIL: stanislav.kokol@triera.net

XRAY X4 2024 Stock - XRAY X12 2025 - BURI 2.2
Tamiya TT-02 - Tamiya TT-02R 21.5T
SANWA M17, RM MT4
Uporabniški avatar
nitro-s

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ELO » 07.04.2008, 07:48

jannyy napisal/-a:Drugače 1:6 oz. v finalu samo baje ste pa res vozli kot eni mesarji ... :))

se strinjam... tudi sam se po svoje zgražam nad seboj in mojo zaletavostjo...

to tako je, ko skušaš nadoknaditi zaradi tega ali onega izgubljeno in potem, loveč svoj predhodni položaj, voziš nad svojimi trenutnimi zmožnostmi, pa delaš napake...

v glavnem, užival sem! tudi potem, ko sem doma "oral" po travniku, da sem pokuril preostanek goriva... tega se v drugih kategorijah nisem nikoli lotil... ;)
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a buddha_luka » 07.04.2008, 11:48

Se strinjam z jannyyem bilo je klanje to mi je omogočalo da sem nadoknadil cajt
k sm ga zgubil ker se mi je guma utrgala in sem s tem zgubu 5-6 min.

škoda k sm šou direkt u finale če ne bi se mi to v polfinalu zgodil pa bi finale bolš odpelu

ni kej ne morm pa rečt da je proga odlična (razen merjenja časa in par oddelkov pomankanja cevi) in bo zanimivo tekmovanje čez dva tedna
za MORC.
lp. Luka čuden
Elcon cleon mmx 1:6
KOpropo eurus ex-10 black edition
Lrp blast 10 bx 1:10
Lrp shark full tuned 1:18
HB cyclone-s drift 1:10
Državni prvak 1:6 2010,2011
Evropski prvak 1:6 2011
SM SE MAL POHVALU ANE!?
Uporabniški avatar
buddha_luka

Kraj: logatec

OdgovorNapisal/-a ShAq^ » 07.04.2008, 14:16

Za nami je ena super dirka,mislim da smo se vsi zabavali in navozili..eni več,eni manj :wink:

To je bila osebno moja prva dirka,s katero sem zelo zadovoljen, 8.mesto za DP pa tudi ni slabo :D
Sam sem vozil ze v soboto a je bilo avto zelo tezko nastavit,morda se nisem spustil v podrobnosti..bo drugic boljše :mrgreen:
Ce mi nebi v finalu odtrgalo izpuha spredaj,bi morda se naredil še kak krog več :roll:

Glede proge dajem organizatorju velike pohvale,saj je narejena zelo dobro!
Se pa je vidla razlika med soboto in nedeljo,saj so baje ze unicile progo,nastali kanali pa so otežili voznjo 1/8..
Oder je za pohvalit,saj ponuja velik pregled nad progo :wink:

Edina pomankljivost,kar se meni zdi so boxi,ki so sicer za dobro narejeni,ampak 10.mesto za voznika pa manjka :?: :!:
In se tisti oglasni pano,ki je bil izobešen spredaj,je ob vetru povsem zakril vhod v boxe in se ni dalo peljat..

Skratka super dirka,super vzdusje...se vidimo naslednjič :wink:

P.S. prosim da kdor je slikal naj prilepi slike ! :D

LP,Shaq
Uporabniški avatar
ShAq^
----------------------------

OdgovorNapisal/-a A.D.P. » 07.04.2008, 15:50

No, končno smo spet dočakali začetek poletne modelarske sezone... :wink: Je pa res, da vsaj zase lahko trdim, da se moji prsti še niso dodobra prebudili iz zimskega spanja... zdaj, ko je proga vsaj zame tako blizu ne bo problema za kak popoldanski trening...

Glede boksov je prišlo do pomote z moje strani v glavnem deseta pozicija bo urejena do tekme. :!: :!: :!: :!:
Problem pri boksih je omejitev z samim danim prostorom ( treba se je malo stisniti itak pa se modelarji imamo radi)
Sam menim, da je za 1/8 dovolj prostora za morebitno prehitevanje po kanalu pri 1/6 se pa pač ne da...

Vse čestitke zmagovalcem :wink:
Anže
http://www.cerne.si

MD MINERVA - sekcija P.I.T.A.
Do real professionals ever push their luck?

Slika
Uporabniški avatar
A.D.P.

Kraj: Ljubljana - Šentvid

OdgovorNapisal/-a reaktor » 07.04.2008, 17:16

Bilo je naravnost ODLIČNO.

Edino kar je malo bodlo v oči, tudi mene popolnega začetnika, so bili problemi z registrirno zanko. Po postavljeni oviri me je bilo kar strah se pri skoraj maksimalni hitrosti približevati se omenjeni oviri.
Sem pač začetnik in to je bila moja prva dirka, vendar sem zelo ponosen, da sem več kot 2/3 finala vztrajal na tretjem mestu, katero sem po nepotrebnem zapravil zaradi izpraznjene baterije in nato končal na sedmem mestu (začetniška napaka). :cry:

Sicer pa, kot sem že zapisal, bilo je odlično spoznati in videti vas veterane v vsem blišču hitrosti in spretnosti vodenja svojih Baj.

Lep pozdrav
Uporabniški avatar
reaktor
Član

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a jannyy » 07.04.2008, 17:22

Edina pomankljivost,kar se meni zdi so boxi,ki so sicer za dobro narejeni,ampak 10.mesto za voznika pa manjka :?: :!:
In se tisti oglasni pano,ki je bil izobešen spredaj,je ob vetru povsem zakril vhod v boxe in se ni dalo peljat..

To je res ... v polfinalu me je kr malo motilo ...

Drugače ELO baja je super z sprednjimi bremzami se kr dosti opazi za moje pojme .....
buddha_luka super so vozu...žal da ti je odlomlo kolo ...ker bi še naprej bil dober dvoboj med tabo in blazino če se ne motim ?
Uporabniški avatar
jannyy
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a buddha_luka » 07.04.2008, 18:09

ja tako ja jedu bi prah izpod blazinovih koles in bi bil mogoce celo 3.
no ja ampak sm saj 4. v dp
:roll: vsaj neki :wink:
lp. Luka čuden
SM SE MAL POHVALU ANE!?
Uporabniški avatar
buddha_luka

OdgovorNapisal/-a ELO » 07.04.2008, 18:56

sem na mylaps pogledal svoje rezultate...
glede na to, da imam enega izmed zadnjih krogov 1 minuto in 40s lahko mirne duše rečem, da mi enega kroga ni štelo...

nič ne de, zmagal vseeno nisem, pogledi na število krogov s časi minuta in 10+ sekund pričajo o trpljenju pobiralcev. so imeli toliko dela, da smo morali na vrsto za pobiranje čakati! ;)

no ja, pobiralci kot doktorji, še malo, pa bomo pobirali po predhodnem naročilu... ;)

nič ne de, nobenega ne grajam, jemljite to kot dobronamerno opazko!

sicer se pa ve; nesposoben pobiranja sem edino jaz... kar vesoljčka vprašajte!

p.s.: dejan, ni problema, z veseljem te še tudi naslednjič obrnem nazaj na kolesa...

l.p.
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a buddha_luka » 07.04.2008, 19:14

hja še enkrat zahvala k ste se tok zaletaval :wink: :wink:

pa še en dobr nasvet glede pobiralcev -- ne se obračat-bojo mel stoposto mn dela
al se pa porazdelite po progi kje se boste obračal npr.: en na cilni ravnini drug v prvem ovinku
tretji na skokih ... :lol: :lol:
lp. Luka čuden
SM SE MAL POHVALU ANE!?
Uporabniški avatar
buddha_luka

OdgovorNapisal/-a modri dirkač » 07.04.2008, 21:42

No ja legende kot si ti dr. Elo se nimate kaj znašati nad pobiralci. Denar ni povsod sveta vladar kar dokazuje tudi modelarstvo. Vse tiste piksne piva za podkupnine tudi niso pripomogle k boljšemu rezultatu kaj :lol:
Uporabniški avatar
modri dirkač
Član

Kraj: Kremenica pri Igu

OdgovorNapisal/-a modri dirkač » 07.04.2008, 21:45

Aha pa še nekaj, pri 1/5 cestni kategoriji sploh nimamo pobiralcev, ampak mora pobirati avto mehanik, kateri mora čakati v boksu. Velikokrat se tudi zgodi, da ti avto pobere kankurentni mehanik, kateri je tekel pobrat svojega in spotoma pobere še kateri drug avto.
Kako bi bilo na off-u, če bi moral tvoj mehanik teči okoli proge na drugo stran, da ti odnaša rit, a? :?:
Uporabniški avatar
modri dirkač
Član

Kraj: Kremenica pri Igu

OdgovorNapisal/-a jannyy » 07.04.2008, 21:54

modri dirkač napisal/-a:Aha pa še nekaj, pri 1/5 cestni kategoriji sploh nimamo pobiralcev, ampak mora pobirati avto mehanik, kateri mora čakati v boksu. Velikokrat se tudi zgodi, da ti avto pobere kankurentni mehanik, kateri je tekel pobrat svojega in spotoma pobere še kateri drug avto.
Kako bi bilo na off-u, če bi moral tvoj mehanik teči okoli proge na drugo stran, da ti odnaša rit, a? :?:

Pomojem bi vsi dooostii bolj pazili da se ne zvračajo ! Nebi bilo takega "klanja" .... Drugače pa kot je rekel janez sam si si kriv da si se zvrnil ... tako da na pobiralce ni treba kričat .... ;))
Uporabniški avatar
jannyy
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ShAq^ » 07.04.2008, 22:27

Uporabniški avatar
ShAq^

OdgovorNapisal/-a ELO » 08.04.2008, 07:08

modri dirkač, v 1/5 se ne prevračate toliko, saj nimate skokov, pa tudi podlaga je v večini primerov bolj predvidljiva kot pri 1/6 off-roadu.

imate prav, brezveze se je dreti na pobiralce... kot da so oni krivi, če se v tvoj bok ali zadek zaleti nekdo, ki bi sicer brez da nekoga zbije ne zvozil ovinka, pa te prevrne...
in za nagrado ga pobiralec prej postavi na cesto kot tebe, ki si žrtev!
zares bistroumno razmišljanje.... Slika

na tem mestu pa še eno vprašanje...
kako gledate na to, da pobiralec hitro pobere tekmovalca svojega kluba, ko se mu pa pred nogami prevrne tekmovalec drugega kluba se pa dela francoza??? to vam je zagotovo cool, a?

prosim pa te, da mi razložiš, kaj si mislil v zvezi z denarjem, vladanjem ter modelarstvom v povezavi z menoj!

p.s.:
-podkupil nisem nikogar, piva sploh imel nisem s seboj...
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a Čur » 08.04.2008, 07:34

ELO napisal/-a:p.s.:
-podkupil nisem nikogar, piva sploh imel nisem s seboj...

Morda je bil pa v tem problem!
11. člen
Svobodna izmenjava mišljenja in misli je ena najdragocenejših človekovih pravic; vsak državljan sme torej govoriti, pisati, tiskati svobodno in odgovarja samo za zlorabo te svobode
Uporabniški avatar
Čur
Stara sablja

Kraj: Novo mesto

Naslednja

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov