2. Dirka MANTUA OFF-ROAD CHALLENGE 11.5.2008

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

2. Dirka MANTUA OFF-ROAD CHALLENGE 11.5.2008

OdgovorNapisal/-a nitro-s » 10.05.2008, 22:38

LP Stanko

GSM: 070 688-446 ___ E-MAIL: stanislav.kokol@triera.net

XRAY X4 2024 Stock - XRAY X12 2025 - BURI 2.2
Tamiya TT-02 - Tamiya TT-02R 21.5T
SANWA M17, RM MT4
Uporabniški avatar
nitro-s

Kraj: Maribor

Re: 2. Dirka MANTUA OFF-ROAD CHALLENGE 11.5.2008

OdgovorNapisal/-a Lookie » 12.05.2008, 11:29

Pozdravljeni!

Naj strnem svoje vtise o včerajšnji dirki. Po nekako devetih letih modelarske pavze, mi je včeraj, za razliko od prve letošnje morc dirke :roll: (opečeni prsti), uspelo odpeljati dirko do konca in to z odličnim rezultatom. Na tem mestu se moram za omenjen dosežek zahvaliti g.Černetu in g.Droletu :), ki sta mi s svojimi izkušnjami in nasveti pomagala do povratka v dirkaške vode. Sicer pa sem zelo zadovoljen s svojim Mugnom mbx5 prospec, ki ima še veliko potenciala, prav tako pa tudi z GRP motorjem ki se je izkazal za odlično kombinacijo z omenjenim avtom.
Sedaj pa dirka - tekoč potek dirke (pohvala organizatorju), vreme pa je bilo suho in sončno, kar je posledično pomenilo ogromno prahu med vožnjami modelov (v razmislek - morda bi lahko v takih primerih z vodo poškropili progo?). Skratka, veselim se naslednje dirke in novih "adrenalinskih bojev" na pisti, vsem tekmovalcem včerajšnjih voženj pa čestitam za rezultate.
Uporabniški avatar
Lookie
Novinec

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a reaktor » 12.05.2008, 15:26

Bilo je SUPER.
Dirka v pravem pomenu besede. Baja je zopet dokazala, da je navkljub prahu, saj zato je narejena, odličen avto.
Komaj čakam naslednjo tekmo.
Uporabniški avatar
reaktor
Član

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a QUADE » 12.05.2008, 19:09

jaz imam glede dirke le eno vprasanje, ostalih ne bom niti izpostavljal:

pod prijavo je pisalo, da kategorija odpade, če ni udeleženih vsaj 5 (pet!) modelov. Kako to, da so potemtakem lahko vozili monsterji čeprav so bili le štirje, in še to le prvih 20 sekund, zadnje "finale" sta izvedla le se dva tekmovalca!?
Je to le želja organizartoja, da pobere tistih dodatnih nekaj €; sočutje do tekmovalcev, ki nimajo dovol sotekmovalcev (!!!resno dvomim!!!)

Če se ne upošteva tega pravila in se s tem mori ostale tekovalce, zakaj je treba upoštevati vsa ostala pravila? Kaj je razlika med vrstico, kjer je zapisano to pravilo in naslednjo ali prejsnjo? odgovor: JE NI!, razlika je le v tem, da so v slovenskem avtomodelarstvu ljudje, ki se na pravila požvižgajo, jih obračajo sebi v prid z namenom zaslužiti ob tem prelepem hobiju.

Z veseljem bom prebral pravilen odgovor, če pa ne, pa se bom registriral na mantua-model forum, čeprav mislim da ga zaradi nepreglednosti morda niti ne bom našel!

LP
Pričelo se je ;)
QUADE
----------------------------

OdgovorNapisal/-a ŠKALEC » 12.05.2008, 19:18

Še ena nedelja v izredno lepem vremenu, predvsem pa prijetnem vzdušju kolegov modelarjev je za nami.
Dirka je potekala lepo tekoče, z malo hitrejšim tempom, kar mi je bilo zelo všeč.

Kaj se pa tiče mojega udejstvovanja na dirki, pa je tokrat bilo porazno. tehnika mi je zagodla v nulo.No, vsi vitalni deli na modelu so delovali nemoteno, dejstvo je,
da mi je 2x zagodla ročka na servotu za volan. Prvič med kvalifikacijami, ko se je enostavno odlomila, drugič pa mi je pobralo zobke na ročki.
Hja, ALU ročka je že na poti, tako da bom rešil problem kar se tega tiče. Bi se pa zahvalil AndrejuGr, ki mi je posodil rezervno ročko, ter Matijeku za pomoč pri
odkrivanju napake z mojim mehanikom. Po porazni kvalifikacijski vožnji (2x 4mesto) nisem v finalu odvozil niti enega kroga.
No, tudi če bi ročka zdržala nebi bil nič kaj boljši, saj sem model Mugen Truggy vozil šele prvič in je med Buggy-em in tem modelom kar bistvena razlika, kar se vodljivosti tiče,
no vsaj meni se tako zdi.

Čestital bi vsem tekmovalcem, predvsem tistim, ki so staknili pokale, pohvalo si pa zasluži seveda tudi organizator z ekipo, ki se trudijo in izpeljejo dirko kot je treba.
Ob tej priliki bi dodal še moje pripombe, ki niso zlonamerne, prav tako pa ne letijo osebno na nikogar, in sicer:

* Glede na to, da se na dirko prijavi takšna masa tekmovalcev (48), ter da imajo ti ljudje zraven tudi mehanike, svoje boljše polovice in otroke, bi lahko organizator razmislil, glede na
prihodek iz naslova prijavnin, da se naslednjič organizira kakšen DIXI WC, saj to ne more biti ne vem kakšen strošek.
Glede na to, da je bila proga včeraj zlo prašna in se na določenih pobiralskih mestih ni dalo sploh dihat zaradi prahu, bi lahko v bodoče razmislili, da bi v pauzi za kosilo, aktivirali kakšno
prostovoljno gasilsko društvo (PGD), ki bi progo poškropilo za kakšnih 5 litrov vina. Mislim, to so zgolj moji predlogi o katerih ne bi bilo slabo razmislit.

Lep pozdrav do naslednjič.
Roberto K. Škalec
Uporabniški avatar
ŠKALEC
Forumski veteran

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a caso » 12.05.2008, 22:08

Pridružujem se mnenju predhodnika in še enkrat pohvala organizaturju in njegovi ekipi za tekočo in nemoteno izpeljano dirko.
Čestitke favoritom.
Uporabniški avatar
caso
Novinec

Kraj: Cerknica

OdgovorNapisal/-a AndrejG » 13.05.2008, 17:16

Naj povem, da je bila dirka lepo izpeljana in tudi urnik mi je bil prav všeč! Glede na to, da je bila za mano komaj druga dirka nasploh, sem z vožnjo zelo zadovoljen (kvalifikacije 5-5-2) V finalni vožnji pa mi je po 10min vožnje zatajil pogon na sprednja kolesa (gred padla ven) in tako se je vse končalo.

Pridržujem pa se zgornjim postom glede predlogov. Na dirko res pride tudi kar nekaj družin (otroci, žene,...) pa še kdo. Zato bi bilo res pametno razmisliti o kakšnem WCju.

Kaj se pa prahu tiče, pa je tudi bilo zoprno. Proga bi se lahko med kosilom res malo poškropila. Mislim, da bi kakšen PGD z veseljem pomagali!!

Se vidimo na naslednji dirki :D
LP, Andrej
Uporabniški avatar
AndrejG

OdgovorNapisal/-a Nightwish » 13.05.2008, 20:20

PozdravljenI!

Vse predloge bomo upoštevali in jih predebaterali in jig poizkusili uresničiti!!! :)

Hvala vsem za udeležbo in se vidimo na naslednji dirki!!

LP ;)
Uporabniški avatar
Nightwish
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

OdgovorNapisal/-a ShAq^ » 13.05.2008, 20:49

Še ena dobra dirka,dosti prehitevanja in dobrih skokov :shock:

Pridružujem se vsem predhodnjim komentarjem..
-na takšni dirki bi res lahko poskrbeli za kaksen wc
-med samo dirko je bilo zelo prasno in je veter nosil prah vse naokoli,res bi se dalo poskrbet
za samo progo in bi bila posledicno tudi boljsa vidljivost,na nekaterih tockah niti vozniki niso
videli svojih modelov,kaj šele mehaniki v box-ih. se malo bomo morali imet zascitna ocala
za prah,ce bo tako suho na dirkah :? :roll:

Dodajam pa moje mnenje glede same proge:
-proga je na nekaterih tockah zelo vidno poskodovana,razni kanali,kamenje na progi in neznane
stvari ki ponekod gledajo iz zemlje :shock:
pri vsem tem trpijo najbolj modeli buggy,pri cemer truggy in baje nimajo tako velikih problemov,
statistika pa je sledeca: Finalne voznje- buggy-5 od 10,truggy 5 od 8 in baja 4 od 10 :?
Modele je na nekaterih tockah dobesedno vrglo v zrak..

Sam sem pobral nekaj velikih kamnov,saj so bili na najhitrejsih odsekih in nebi bilo
lepo pri kaksnih trkih,to bi lahko pred dirko malo porihtali...

Glede kategorije Monster..v pravilniku,ki je podan iz strani organizatorja jasno pise da se kategorija z
manj kot 5-imi tekmovalci ne izvede,bi se tega naj drzali v vsakem primeru!!!
Če se ze drzijo "vseh" pravil :!: :roll:

LP
Uporabniški avatar
ShAq^

OdgovorNapisal/-a Nightwish » 14.05.2008, 10:45

Progo smo pripravljali 2 dni prej!!!:....še celo novo plast zemlje smo dali in jo s strojem povaljali. Če pa kdo zleti ven iz proge čez bankino in pri tem pomeče nekaj kamnov na progo, se kamni pač znajdejo na progi ane.....tko je. Proga je bila vidno poškodovana ja. Razmisli da je bilo 40 tekmovalcev in kolikokrat vsak tekmovalec odvozi isti ovinek oz. krog.

Ugotovili pa smo da progo najbolj poškodujejo Baje (splošno znano in logično) ampak tako pač je. Če se vidi da je proga na nekaterih odsekih poškodovana (luknjasta) ni treba lih s polnim gasom odvozit. 5x bo ratalo 1x pa bo avtek hudo vrglo.

Mi se bomo potrudili da bo proga naslednjič tako kot mora bit. Ampak kar se poškodb tiče pa nimamo kaj narest. Bomo pa jih do naslednje dirke odstranili. ;)

LP
Uporabniški avatar
Nightwish
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

OdgovorNapisal/-a ShAq^ » 14.05.2008, 13:29

Nightwish napisal/-a:Progo smo pripravljali 2 dni prej!!!:....še celo novo plast zemlje smo dali in jo s strojem povaljali. Če pa kdo zleti ven iz proge čez bankino in pri tem pomeče nekaj kamnov na progo, se kamni pač znajdejo na progi ane.....tko je. Proga je bila vidno poškodovana ja. Razmisli da je bilo 40 tekmovalcev in kolikokrat vsak tekmovalec odvozi isti ovinek oz. krog.

Ugotovili pa smo da progo najbolj poškodujejo Baje (splošno znano in logično) ampak tako pač je. Če se vidi da je proga na nekaterih odsekih poškodovana (luknjasta) ni treba lih s polnim gasom odvozit. 5x bo ratalo 1x pa bo avtek hudo vrglo.

Mi se bomo potrudili da bo proga naslednjič tako kot mora bit. Ampak kar se poškodb tiče pa nimamo kaj narest. Bomo pa jih do naslednje dirke odstranili. ;)

LP

Kamenje je bilo na progi ob pol 8ih zjutraj ko sem prisel tja in to ne le kamenčki ampak veliki kamni!

Sej vsi vemo kaj naredijo baje na taksnih podlagah...kaksni kanali pa so nastali pa se je videlo ze po prvih
kvalifikacijah,ne pravim da je bilo slabo narejeno,res da imate veliko progo,samo kamenja je pa res bilo prevec..

LP
Uporabniški avatar
ShAq^

OdgovorNapisal/-a MaNe » 04.06.2008, 14:11

LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe