Po 1. Fast and Furious 1:18 Races

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

Po 1. Fast and Furious 1:18 Races

OdgovorNapisal/-a FASTLANE » 10.11.2008, 00:50

Prva dirka je za nami. Kod organizator tega pervenstva sem marsikaj se opazil kaj bo treba v pravilniku navest da ne bo pomot ali ne sporazumov.
Kod prvo bi rad objasnil , da tekmovalec ali temovalci ki v finalni voznji ne startajo, dobijo vsi enako maksimalno stavilo pik.
Na primer, ce je 15 temovalcov in od njih trije na startajo v finalu, dobijo vsi trije 15 pik. Kar se mi zdi da je to za vse naj bol fer.
Ta nacin dirkanja, je nekaj novega in je vcasih tesko vse predvidet, dokler se ne izsproba. Vcasih je bilo malo prevec zaletavanja, ampak prevec
hudo pa tudi ni bilo. Glede tega se bo tudi nejak spremenilo kaj se maksimalno stevilo tekmovalcov v eni skupini tice.
Tako zdaj pa se rezultati.

REZULTATI:
Točkovanje F&F Race1.pdf
REZULTATI 1. DIRKE
(53.86 KiB) Prenešeno 153 krat
Točkovanje F&F skupaj.pdf
SKUPNA LESTVICA
(98.31 KiB) Prenešeno 131 krat

Slika

Rad bi se tudi zahvalil vsem ki so mi pomagali, da se je ta dirka uspasno izpeljala:
- Tadej Began (casomerilec) , ker je svojo nalogo res dobo opravil.
- Dejan Popic
- Borut Svoljsak
- Ales Berce
- Alojzij Oslaldu
In seveda ne smem pozabit !!!
natakrco Tanjo ki je za to skrbela da ni ste bili zejni :thumbup:

Lp. Dali
Zadnjič spremenil FASTLANE, dne 10.11.2008, 19:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
FASTLANE
----------------------------

Kraj: Maribor

Re: Po 1. Fast and Furious 1:18 Races

OdgovorNapisal/-a Tadejchek » 10.11.2008, 02:23

Še nekaj slikovnega materiala ;))
Priponke
IMG_5662.jpg
IMG_5667.jpg
IMG_5668.jpg
IMG_5672.jpg
IMG_5674.jpg
Payback is a bitch ain't it?
Uporabniški avatar
Tadejchek

OdgovorNapisal/-a FASTLANE » 10.11.2008, 19:25

Ce se gdo ima kake fotke, jih naj prosim objavi na forumu.
Kaj pa bi me zanimalo od vseh tistih ko so tekmovali, kako se jim je zdelo, na taksi dirki sodelovati.
Kokor sem opazil so gledalci in pobiralci bili navduseni, opazovati tako dirkanje.

Lp. Dali
Uporabniški avatar
FASTLANE

OdgovorNapisal/-a optix » 10.11.2008, 19:38

FASTLANE napisal/-a:Kokor sem opazil so gledalci in pobiralci bili navduseni, opazovati tako dirkanje.

Se strinjam! Kot gledalec (in nekaj dirk tudi kot pobiralec) sem bil navdušen. Še posebej nad super skoki.
Organizacija je bila OK.

Naslednjič bom verjetno tudi prišel gledat! \m/

PS: Sem pa opazil, da je za takšno dirkanje poteben velik pogum - čestitke vsem tekmovalcem :thumbup:
All Electronic components run on smoke. You let the smoke out and it no longer works.
Spektrumized driver.
Uporabniški avatar
optix

OdgovorNapisal/-a QUADE » 10.11.2008, 19:43

meni osebno je bilo ql vozit. Zal tekmovalci nekaj krogov odzadaj ne spuscajo naprej ampak bo ze.... Skoda mi je edino malo modela kajti po 1000 trki verjetno dobi kak luft pa to malo ne :D
Drugace pa Dali kljub najinim sporom morem priznat da je bilo vse organizirano ok.
Pričelo se je ;)
QUADE

OdgovorNapisal/-a FASTLANE » 10.11.2008, 20:10

Caso merilec je vedno sporocal kaki je redoslet in vsaki avto je imel stevilko na strehi.
Pri taki kolicini tekmovalcev je vcasih tesko pregled obdrzati.
Tekmovalci bi lahko provali tudi med sabo kumunicirat, ker zato so tudi avti imeli stevilke in bi prehitevanje bilo mogoce malo lazji.
Jaz dotalno razumem hitrejse voznike. Ampak naj ne pozabijo, da tudi oni ni so od danes na jutri hitri postali in se naucili dobro vozit.
Marsi kateremu zacetniku ali mladincu je bila ta dirka, kakor sem zvedel vsec, ker so lahko vozili z hitrini in dobrimi vozniki.
Ponavadi je tako, da naj kasneje po kvalifikaijah, so med svojimi in nimajo moznist z dobrimi tekmovati.
Moj predlog je, za vse tiste ki se jim je zdelo, da so bili ovirani ali bili odstreljeni od pocasnejsih, da se na nasledji dirki, provajo z zacetniki - mladino
pogovoriti in jim na ta nacin pomagat da bo jo oni tudi hitri postali ali pa se bar trudili cim lepse umikat.
Seveda se gre za dirkanje, ampak bi lahko vsaki malo prispeval in bi kaksnemu od mladine ali zacetniku malo pomagal - razlozil dolocene zadeve.
Kako kaj nastvit, ovinke vozit, prehitevat, naprej sposcat, . . . , . . itd
V tem pervestvu bi si zelel da je uzitek v vozji in ne strogo tekmovaje na prvem mestu. :thumbup:

Lp. Dali

PS. mene tudi veseli Jernej da sma stvar ki je bila zakljucla.
Uporabniški avatar
FASTLANE

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 26.11.2008, 02:02

Jaz osebno imam pripombe samo na:
- razporeditev na odru in sam oder - tam ko sem jaz stal, ker ste me "pozabli", je bilo v začetku totalno nepregledno, kasneje sem oder premaknil malo naprej in je bilo ok
- pobiranje modelov - eni pobiralci so kar ostajali pod odrom ali na progi , da spet nisi nič videl in vozil kar na pamet

Kar zadeva sam model sem bil zadovoljen, saj se je dobro držal, zlomilo se ni nič ključnega.

Na naslednjo dirko pa zaradi pomanjkanja časa, ne vem če bom prišel.
Lep pozdrav(best regards)
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo

Kraj: Šentilj\Slovenia

OdgovorNapisal/-a FASTLANE » 26.11.2008, 14:00

Kakor sem ti ze razlozil Ales, je problem bil v tem. Da so tekmovalci bili na sestanku voznikov vprasani ce se naj zreba ali ne - kje bo gdo stal na odru.
Vsi prisotni so se z tem strinjali da ni potrebno da se zreba in naceloma temu se ni zrebalo.
Glede pa pobiralcev pa moras eno upostevat. Za pobiralce je tesko vcasih do modela ali pa iz steze na svoje pobiralno mesto priti, ker je guzva na stezi.
Ce pa bo gdaj dovol voznikov, da bi se bojo dve skupine naredile, pa lahko vsaki proba kako tesko je biti pobiralec na taki dirki in na to pazit da noben avto ne pohodis.
Kakor sem napovedal ze bo jo zdaj bol stroga pravila in tudi v pravilniku so se dolocene stavri spremenile.

Lp. Dali
Uporabniški avatar
FASTLANE

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 26.11.2008, 22:15

Ko ste se vi to pogovarjali, sem jaz spravljal v pogon merilni sistem. Verjerno je bilo v tistem trenutku bolj smortno, da sem bolj pozoren na to kot pa na potek kje bo kdo stal. Lahko bi pa ponovil. Ampak, v končni fazi......dirka je uspela.
Lep pozdrav(best regards)
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo

Kraj: Šentilj\Slovenia

OdgovorNapisal/-a FASTLANE » 26.11.2008, 23:28

Ales jaz sem ti zelo hvalezen da si pomagal in ce gres na zacetek tega posta si lahko se enkrat preberes zahvalo, ki sem jo izrekel vsem ki so prispevali da je dirka uspela.
Na zalost pa ni sem kontroliral ce so vsi prisotni, ker je Tadej parkrat povedal da naj voznki pridejo na sestanek.
Lahko pa ti zagotovim da bo na drugi dirki bolse, ker tudi jaz se ucim in je to moja prva organizacija dirk - prevenstva.
Jaz to ne organiziram za sebe ampak za ljubitelje modelarstava in za druzenje.

Lp. Dali
Uporabniški avatar
FASTLANE

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov