No, bo potrebno še nekaj napisati o sami tekmi.
Iz Mengša se potrebuje natanko uro in 10 umirjene vožnje do piste. Vreme je bilo idealno, termike res veliko, res dan za jadranje...

Dostop do proge nakazuje, da je vse bolj offroad, nizek avto lahko kaj hitro nasede. Sicer pa je pista v idilični okolici, obdana z gozdom s treh strani, dostop je pa preko bujnega borovničevega podrastja. Proga je res tehnična, za baje na ovinkih marsikje pretesna, vendar vseeeno daje veselja, ko jo "pogruntaš". Mali 1:8 buggyji so se kar namatrali, največ spektakularnih padcev je bilo za kamelo. Tudi sicer je kamela dodobra namučila baja voznike. Mešana travnato-zemljata podlaga nudi HC offroad užitke. Še posebno ko se je pista popolnoma osušila, so se dvigali veliki oblaki prahu, ki jih je dvigovala bogata termika
Kot pobiralec pri Buggy lahko ponovno rečem, da . Čestitke Maticu za lepo vožnjo (sicer tudi ne brez napak), ampak vsaj lepo konstantno. Grega in Aleš sta se borila čez celo tekmo, hitrejši je bil res vseskozi Aleš, čeprav tudi z odpalim kolesom... no malo pred koncem mu je zmanjkalo župe takoj za zanko, nato pa je štartal iz boksev in tako prehitel Gregata. Hja... Radovan se je prav tako boril tudi s tehniko, odlepljene gume s platišč in na koncu polomljen mahajoč spoiler.. Čestitke pa vsem "borcem"!
BAJA: Vsi tekmovalci so tudi šli v finale, zato se nisem posebno trudil. Je pa res, da sem imel spodnjo iglo že od zadnjič preveč odprto in po ca 25 minutah vožnje je v ostalo v tanku samo še ~1 dcl.

Tudi kadilo se je očitno preveč... No, zato sem za finale spodnjo iglo zaprl, mirovni tek pa posledično zmanjšal... Sicer sem že v kvalifikacijah opazil, da avto ne zavija dobro. V finalu sem hitro prišel na drugo mesto, vendar sem potem hitro odstopil, saj se je zlomila ročica servo-saverja. Na tem mestu hvala Tilnu za donirano aluminijasto varianto ročice!!!

Tilen je kot vodilni nekje na sredini odstopil zaradi prekinjenega napajanja - akumulatorji so odpovedali poslušnost. Žane je tako prevzel vodstvo in se dobesedno "sprehodil" med ostalimi. Pozornost vseh se je nato obrnila na ogorčen boj za 2. in 3. mesto med Primožem in Gregorjem. Na koncu je bilo res veliko navijanja! Na koncu samo dobrih 6 sekund razlike!

Oba sta bila na koncu vidno zadovoljna
Rezultati:
http://www.mylaps.com/results/showevent.jsp?id=414639Skupani vrstni red po 2. tekmah:
http://www.mantua-model.si/index.php?id ... es&rs_id=5Proga kot taka se mi zelo dopade, mislim da je idelani model za to progo Truggy, tudi tekma z mosterji ne bi bila nezanimiva.
Po tekmi smo nekateri odšli v picerijo Apachi v SG, kajti nedeljski koroški delavnik in "kratkost" tekme nista šla skupaj.
Se vidimo 7.6.!
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...