KAN 650 mAh 2/3 AA

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 30.11.2003, 11:56

@Robert:

Sanyo Gold so za tak namen vredu, ampak mogoče so nekaj težje, kar pa definitivno, so velike in ne vem kam jih boš stlačil, drugo kar je, verjamem, da bi z njimi imel hude težave pri težišču. Če daš v tega pylona 400tko in 8x500AR ali kan1050 ali Graupner 2/3A 1000mAh ali karkoli v tej velikost, bo težišče štimalo !!! Sam (slika) imam 10xKan650, sicer so nekje enako težko kot 8x500AR, ampak so daljše in posledično pomaknjene bolj naprej, kar je opano, saj je težišče nekje 8mm bolj naprej kot bi moralo bit. Sliši se malo, ampak za tak avijon je to precej...

lp, Andrej
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a mihah » 30.11.2003, 15:45

Andrej, a ne bi bilo bolje če bi akuje okoli obrnil, da bi bili priključki spredaj? Manj kablov, manj teže, in s tem težišče bolj nazaj? Pa lahko tudi uporabiš 1.5 mm2 ne pa 2.5 mm2 ;)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 30.11.2003, 17:41

Ja, res bo treba malo preuredit.
Sem pa danes model prvič stestiral in izkazalo se je sledeče:
Za prvi start sem uporabil "samo" 8 celic Graupner 2/3AF 1000mAh in rezultat je bil vzpodbuden, čas letenja dolg, hitrost pa za "pylon trainerja" čisto zadovoljiva. Model leti zelo lepo, mirno in je zelo ubogljiv.
Pristajanje zahteva hitrost in veliko površino...

Za drugi polet sem dal v model 10x Kan 650, ampak po svojem mnenju in mnenju prisotnih ni bilo videt očitne razlike, mogoče je govorit o 5% prirastka na hitrosti. Oba paketa akumulatorjev sta nova in le sciklirana in praznjena s kekci, tako da bo treba po nekaj praznjenjih še enkrat naredit primerjavo, toliko, da se celice "vtečejo".

Skratka, drugi polet neproblematičen, čas letenja precej krajši kot s prvimi akumulatorji, se pa je zgodilo nekaj:
Pihal je veter, še kar močan, sicer ni kaj dosti vplivalo na model, ker je hiter in prodoren, ampak pristajal sem bočno z vetrom, vzel sem si premalo prostora, kajti model na 50cm višine preleti brez plina še kakšnih 100m, torej, odločiti sem se moral ali bom model "parkiral" v svoj avto ali bližnjo ograjo, ali pa ga prisilim v tla, in zadnjo odločitev sem izbral.

Ni bilo nič kaj škode (propeler je še cel :lol: ), le krilo je ločilo od trupa (bilo je zalepljeno), poškodovalo malo folije, odrgalo ročico na servomotorju. Škode nič kaj dosti, kljub temu, da je bil pristanek s kakšnimi 60 km/h v travo. Popravilo bo vzelo kakšne pol ure.
Lucky I guess :roll:

Ok, nazaj k modelu:
Moj tehta 480g, start je neproblematičen, prijel sem ga pred krilom za trup in ga vrgel kot kamen. Po štartu nobenih tendenc k nagibanju, model gre kot po tirnicah ! V načrtu označeno težišče je res perfektno in ni bilo nobenih popravkov, le nekaj klikov trima v levo je bilo potrebno.
Osebne težave:
Zaradi kratkovidnosti sem imel nekaj težav prepoznavanje pozicije modela več kot 150m od sebe, ampak sem ga sledil, tako da ni bilo težav, samo pozoren je treba bit.

Zelo zadovoljen lastnik Pylon trainerja, kateri že razmišlja kateri BK bi pasal vanj :twisted:

lp, Andrej
lp, Andrej
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 30.11.2003, 18:37

Pozdravljeni

Danes sem bil zraven, ob krstni vožnji tegale modela. Res leti odlično. Kljub vetru je zaradi svoje prodornosti in hitrosti zelo stabilen. Štart modela je res interesanten - kar za nos, met pa, kot je Andrej napisal, kot kamen! :D Hitrost zelo lepa, mogoče ga bi bilo treba še sprobat na istih 8 celic in Speed 400 6V !!!

Pristajanje je pa druga pesem. Za pristajanje rabi kar nekaj metrov prostora..... žal si je Andrej izbral par metrov prekratek prostor in je mogel prisilno potisniti k tlom. Nič kritičnega; malo je špricnilo, ampak je šlo le na 2 dela! :P

Bravo Andrej, res si se potrudil, in ga zelo simpatično "dekoriral". Par starih nalepk od Venusa, he he :). Všeč mi je razporeditev komponent po modelu, ampak kolikor sem jaz po štartu z 10imi celicami vohal, je motorček rahlo slabo hlajen.

Naslednič pa še kak filmček, da potrdimo naše besede! ;)
Xray XB8E, Xray XB9E Rally, Xray T4 '13,Xray X1, Xray M18T PRO, Sanwa MT4S, GensACE, REDS Motors, Tekin Motors, MuchMore, LRP, HobbyWing, Futaba
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-
----------------------------

OdgovorNapisal/-a mihah » 30.11.2003, 20:16

...po štartu z 10imi celicami vohal, je motorček rahlo slabo hlajen.

Mini AC naj gre not, kaj se češ še s ščetinarji matrat ;)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Robtech » 30.11.2003, 20:45

@Andrej:
Na sliki sem opazil da imaš v letalu regulator posebej.Sam sem uporabil motor z Kontronikovim rondojem 400 je dober ali srednja žalost?
lp Robert
Uporabniški avatar
Robtech
Član

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 30.11.2003, 20:59

Rondo:
No, saj tale moj Schulze je mišljen za eno ali drugo, torej ali montažo na motor ali pa lepo na kable. Če si podrobno pogledal, vidiš na motorju zalotano diodo, kar je moteče, drugo kar je... nešteto primerov: v primeru kreša gredo akuji (po Murphyju) vedno v regler. V mojem primeru gredo v motor.
Kar se pa Kontronikovih Rondojev tiče imam osebno slabe izkušnje, namreč na vsakem do zdaj kar sem jih imel in tudi od kolegov par primerov: na vseh je crknil BEC in po Murphyju je crknil v zraku !
Zato sem Kontronika, kar se krtačnih reglerjev, opustil. Zgodba zase je StarBEC in StarOPT serija.

lp, Andrej
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 30.11.2003, 21:25

Good old Murphy!!!!!!

Jah, tak je, res! Meni je najbol anti Kontronik zato, ker nima zvezne regulacije.......tragedija, stane pa prav toliko ko en "haj sosejeti" Shulz.
Jaz ne bi več nikoli kupil Kontronika, čeprav pa so Kontroniki za BKje odlični. Softwear je baje odličen, vse se da nastavljat, to samo piska, čele muzike ti poje! :D
Xray XB8E, Xray XB9E Rally, Xray T4 '13,Xray X1, Xray M18T PRO, Sanwa MT4S, GensACE, REDS Motors, Tekin Motors, MuchMore, LRP, HobbyWing, Futaba
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-

OdgovorNapisal/-a mihah » 30.11.2003, 23:14

Iz akujev Kan 650 2/3 AA smo prišli do mehkih oblačil in pojoče muzike ... hehe :mrgreen:

Kar bi bilo res dobro vedeti je naslednje: KAN 650 vs KAN 950 oz 1050 pri tokovih nekje 5 do 10 A. Čeprav se na natu najdejo grafi, so vedno najboljši domači testi.

EDIT: Tudi primerjava z Goldkami je na mestu.
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

OdgovorNapisal/-a Mico » 02.12.2003, 16:40

Ko se ze ravno govori o Cesarjevem pylonu, imam tudi jaz par slik! Na zalost je ze med pokojnimi! Drugi je ze v fazi pred prekrivanjem! Konfiguracija: 8xSanyo 500, speed 400 6v, elisa graupner CamProp 4,7x4,7 ali pa kar gunther. Zelo v redu avion!
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Mico
Novinec

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Robtech » 02.12.2003, 17:27

lepo, lepo :D
Če še ma kdorkoli kako sliko pylona 400 jo naj objavi.
lp Robert
Uporabniški avatar
Robtech
Član

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 02.12.2003, 17:43

Pozdravljen Mico. Res lepo narejen avjonček.....pokojen? Bi nam zaupal kaj se je zgodilo? To je vedno interesantno! :D Malo...d.etajlči...he he....drobovje ven gledalo...hehe....

Jan
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-

OdgovorNapisal/-a marko-x » 02.12.2003, 23:05

Oj!

Hm modela je bilo res škoda, ZeroCOOL ima prav podaj malo podatkov glede obnašanja letala in njegove dobre in slabe lastnosti. Glede na to da si že letel z njim.

Doma mam enega pylona, ki je skoraj sestavljen, ki ga gledam že slabe pol leta, ker mi ga je škoda razbiti!!! Pa me zanima še kakšni so nasveti bolja izkuškenih modelarjev.

Marjan
Vse kar leti je zakon!
marko-x
Član

Kraj: Turnišče

OdgovorNapisal/-a Mico » 03.12.2003, 09:15

V glavnem je že Andrej vse napisal in to drži. Model je zelo prodoren, miren, ubogljiv in predvsem hiter, skratka užitek za letet. Problematičen je edino vzlet, dokler se ne navadiš. Najprej sem ga parkrat vrgel v zemljo in razbil nekaj karbonskih propov, pol sem pa dal gor gunterja in je bilo v redu. Treba ga je prijeti spredaj pred krilom in po moško zagnati rahlo navzgor, pa gre. Pristanki so zelooo dolgi in moraš biti zelo nizek. Hod višine mora biti zelo majhen (+- 2mm je več kot dovolj). Expotencial zelo pomaga. Čas letenja je s Sanyo500 kratek (~4min). Še ena slabost: če pri hitrem hrbtnem preletu potegneš višino nase, se razbije kot ...
Torej kdor hoče poceni hitrost, bo s tem letalom zelo zelo zadovoljen.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Mico
Novinec

OdgovorNapisal/-a -=ZeroCOOL=- » 03.12.2003, 11:11

Pozdravljen. Pogled na to žalost ni preveč stimulativen.
Žal se pa to dogala. Razen elektronike, a boš lahko uporabil kaj v izdelavi novega? So krila preživela?

Jan
Uporabniški avatar
-=ZeroCOOL=-

OdgovorNapisal/-a Mico » 03.12.2003, 12:09

Vse sem naredil novo! Ostal je sicer pokrov s kabino in trup od kabine nazaj. Krila so parkrat zlomljena na sredini in bi se dala zlepit, vendar je konstrukcija taka, da pri sestavljanju vsako polovico zase vstaviš v trup, torej bi jih moral prežagat po sredini, pa še pogon krilc je vlepljen in vstavitev v trup ni možna oz. preveč zakomplicirana. Bodo ostala za rezervo ...

Milan
Uporabniški avatar
Mico
Novinec

OdgovorNapisal/-a kiwi » 03.12.2003, 12:10

@Mico

Pravis da si letel kar z güntherjevo eliso. Kako se je model obnasal?
Kaksna je bila razlika med to eliso in cam prop 4,7x4,7.
Razmišljal sem da bi v model mogoce dal celice KAN 1050 (8x).
Vendar pa so te celice malenkost težje. A je kdo že probal te celice dati v ta model?

Lp Bostjan
Uporabniški avatar
kiwi
Naš človek :)

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a Mico » 03.12.2003, 13:16

Razlika zame sploh ni bila očitna, z eni in drugim je šlo kot sneta sekira, le pri pristanku se eden zlomi, drugi pa ne. Glede celic mislim da sploh ni problema, ker poznam ljudi ki pylona letijo na 8x Sanyo Gold. Tudi sam sem hotel probat, pa nisem prišel tako daleč. Če bom pa uspel dobiti KAN 1050, bodo pa definitivno šle v pylona.
Uporabniški avatar
Mico
Novinec

OdgovorNapisal/-a kiwi » 03.12.2003, 13:52

Koliko pa je vagal tvoj model?
Od Petrovčiča je vagal 480g.

Lp Bostjan
Uporabniški avatar
kiwi
Naš človek :)

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a Robtech » 03.12.2003, 15:16

Jaz mislim uporabit APC 4,7 x 4,7 a bo dovolj dober? Ima kdo izkušnje z njim?
lp Robert
Uporabniški avatar
Robtech
Član

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost