Ja, res bo treba malo preuredit.
Sem pa danes model prvič stestiral in izkazalo se je sledeče:
Za prvi start sem uporabil "samo" 8 celic Graupner 2/3AF 1000mAh in rezultat je bil vzpodbuden, čas letenja dolg, hitrost pa za "pylon trainerja" čisto zadovoljiva. Model leti zelo lepo, mirno in je zelo ubogljiv.
Pristajanje zahteva hitrost in veliko površino...
Za drugi polet sem dal v model 10x Kan 650, ampak po svojem mnenju in mnenju prisotnih ni bilo videt očitne razlike, mogoče je govorit o 5% prirastka na hitrosti. Oba paketa akumulatorjev sta nova in le sciklirana in praznjena s kekci, tako da bo treba po nekaj praznjenjih še enkrat naredit primerjavo, toliko, da se celice "vtečejo".
Skratka, drugi polet neproblematičen, čas letenja precej krajši kot s prvimi akumulatorji, se pa je zgodilo nekaj:
Pihal je veter, še kar močan, sicer ni kaj dosti vplivalo na model, ker je hiter in prodoren, ampak pristajal sem bočno z vetrom, vzel sem si premalo prostora, kajti model na 50cm višine preleti brez plina še kakšnih 100m, torej, odločiti sem se moral ali bom model "parkiral" v svoj avto ali bližnjo ograjo, ali pa ga prisilim v tla, in zadnjo odločitev sem izbral.
Ni bilo nič kaj škode (propeler je še cel

), le krilo je ločilo od trupa (bilo je zalepljeno), poškodovalo malo folije, odrgalo ročico na servomotorju. Škode nič kaj dosti, kljub temu, da je bil pristanek s kakšnimi 60 km/h v travo. Popravilo bo vzelo kakšne pol ure.
Lucky I guess
Ok, nazaj k modelu:
Moj tehta 480g, start je neproblematičen, prijel sem ga pred krilom za trup in ga vrgel kot kamen. Po štartu nobenih tendenc k nagibanju, model gre kot po tirnicah ! V načrtu označeno težišče je res perfektno in ni bilo nobenih popravkov, le nekaj klikov trima v levo je bilo potrebno.
Osebne težave:
Zaradi kratkovidnosti sem imel nekaj težav prepoznavanje pozicije modela več kot 150m od sebe, ampak sem ga sledil, tako da ni bilo težav, samo pozoren je treba bit.
Zelo zadovoljen lastnik Pylon trainerja, kateri že razmišlja kateri BK bi pasal vanj
lp, Andrej
lp, Andrej