Da ti odgovorim glede dimenzij.V kartončku imaš opisana največjo dovoljeno dimenzijo za tvoj avto, vse kar je več moraš narediti naknadno homologacijo, če ne lahko imaš na tehničnem probleme. Rešitev je da greš na teh. pregled z zimskimi.

Moderator: nitro-s
Bor napisal/-a:Ko smo že (bli) pri tuningu: a je mel že kdo probleme zaradi dimenzij gum na tehničnem ali pri srečanju s policaji?
Jaz morm namreč letos kupit nove gume na polota, pa bi dal gor 195/50/15 namesto 195/45/15, ki so zapisane v homologaciji. Na tehničnem sem enkrat vprašal, če bi to šlo, pa niso lih točno vedeli, o čem govorim... Z višino 45 sem zvil že vse feltne na naših prelepih cestah, poleg tega so z višino 50 cenejše, ker so bolj razširjene.
Katere gume kej furate in kako ste zadovoljni? Jaz sem že skor 100% odločen za Goodyear Eagle F1. Zdaj sem mel gor Fuldo Carat Extremo, pa nisem bil zadovoljen. Občutek na volanu je sicer dober, tud nad 180km/h se avto lepo pele, ampak na mokrem al pa suhem gladkem asfaltu pa še v drugi ne smem pohodit gasa... Sej ne da cvilijo, samo v prazno se sučejo.
LP, Damjan
kakega polota ti to maš čuj, da ti še v drugi koplje???
Jest vozim z višino 45 že 5 let in ni bilo problemov (različne pnevmatike seveda).
Občutek na volanu je sicer dober, tud nad 180km/h se avto lepo pele, ampak na mokrem al pa suhem gladkem asfaltu pa še v drugi ne smem pohodit gasa...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov