Zanima me, kakšno je vaše mnenje v zvezi s pomočjo učenja pilotiranja na simualtorju letenja. Se da, se ne da, je lahko odličen pripomoček ali le potuha?
Sam sem nekaj časa imel Aerofly, sedaj pa uporabljam Aerofly Pro in moram reči, da fizikalni model resnično ne zaostaja dosti za realnim letenjem. In se mi zdi povsem primeren tudi za učenje stvari, ki si jih s pravim letalom še ne upam (in še ne znam dovolj, da bi si upal to početi s pravim letalom).
Zdi pa se mi nevarno za začetnika, da misli, da se lahko s pomočjo simulatorja nauči letenja sam - to ni mogoče, potrebuješ nekoga, ki ti pove, kakšne cilje moraš izpolniti, kaj narediti in kdaj določeno stvar obvladaš. Je pa predvsem za začetnika precej ceneje, če se uči na simulatorju, saj se lahko hitro priuči osnovna znanja (menjava smeri, ...), ki jih potem na terenu nadgrajuje. Imate kakšne konkretne izkušnje tisti, ki učite bodoče modelarje?
LP, Grega
p.s. Pa vseeno... Ni simulatorja, ki bi opisal občutke, ko vodiš PRAVO letalo, v pravi naravi...