pa marele prneste ker bo pet., sob., ned. deževal vsaj kolikor pravijo vremenarji (to pomeni da bo sonce upajmo

Moderator: blisk
ultralajt napisal/-a:Dobro jutro!
Če povem po pravici je bilo reberc še več kot 100! najprej sem naredil dve iz aluminija (šabloni), potem 104 iz balze in še 4 iz aviošpera. UFF!!!
Ne bo 747, ampak ekstremno nor F5J.
Krilo bo imelo tak razpon, kot si ti Matej ugibal, torej 3000 mm!
Karbonske cevke fi 6x1 pa sem pred leti kupil na enem sejmu v Lajbahu od izdelovalca puščic, so pa dolge 1,5 m, ampak imam samo še tri, ki komajda zadostujejo za moj novi model. (Samo, bi ti zrihtal če bi še imel kaj....ampak sem jih že lani potalal za nekaj Hlgjev za prijatelje)
Za model sem naredil aerodinamični izračun, in so rezultati precej dobri...razen če nisem upošteval kakega faktorja, ki bo pokazal svoje zobe na preizkusnem poletu![]()
verjetno koga zanima kako bom model spravil dol?!? Tako kot stare A1 in A2 tako, da se celoten (enodelen) višinski rep zavrti navzgor za 45 do 50°potem pa model stabilno pada navzdol 2 do 4 m/s...
No, sedaj pa pripopam sem gor še skico mojega modela.
LP Mitja
Andrej Petrovčič napisal/-a:Samo .... povej po pravici:
.... sonce je ....torej si mogu žrtvovat mlado devico... kako je s tem zdej
Mitja bravo, bravo; hehe ko sem te zagledal na srečanju v Celju sem pričakoval, da boš ušpičil nekaj norega...
tudi propadanje 2m/s ne bo dovolj...
Hehe rad bi pa videl, luping ali brisanac s tole zadevo!
ultralajt napisal/-a:[color=red]
Jaz bom pa itak pogrnil s šviglastim krilom, ker bo preokorno...
P.S.: kak se vam zdi moj članek v TIM-u: skuhajmo si kabino za letalski model..?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost