Problem regler

Vse o modelih letal na elektro pogon ...

Moderator: blisk

Problem regler

OdgovorNapisal/-a grega » 03.05.2004, 15:46

LP!

Imam naslednje težave. Letim z 400 na regler 35A Jeti in zadnje čase je začel odpovedovati. Najprej je začel cukati, sedaj pa ga sploh ni mogoče več normalno aktivirati. Cel čas namreč prekinja ...

Na reglerju piše do 12 Ni-CD, jaz pa uporabljam 8X metal hibridne celice. Je mogoče problem v tem? Je možno da je napaka na sprejemniku? Z izklopljenim motorjem delujejo servoti normalno, ko pa ga vključim, pa začnejo trzat, in pri večjem gasu sploh več ne funkcionirajo pravilno.
Lp, Grega
Uporabniški avatar
grega
Naš človek :)

Kraj: Ptuj - okolica

OdgovorNapisal/-a mihah » 03.05.2004, 16:19

Verjetno je najbrž motor (beri moj post na F5J debati na 22. strani) . Poskusi z drugim motorjem in poročaj.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 03.05.2004, 18:58

Jaz bi ciljal na celice.... če cuka, pomeni padec napetosti in je v bistvu neka varovalka proti izpraznjenju celic preveč (BEC!)
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a rcman » 03.05.2004, 19:32

Pozdravljen,

Ali imas motor blokiran z kondenzatorji in zener dijodo?

To je lahko vzrok tvojim problemov posledica pa je skurjen BEC možno je celo da ti je začelo prebijat fet (fete).

LP
Uporabniški avatar
rcman

Kraj: Litija

OdgovorNapisal/-a grega » 03.05.2004, 23:27

Vse sem razmontiral in ponovno priklopil. Zadeva funkcionira kot nova. Mogoce je bil problem v kontaktih - ampak ni mi cisto jasno. Vseeno hvala za odgovore.

LP!
Lp, Grega
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a kiwi » 03.05.2004, 23:51

Hi!

Jaz bi se vseeno preveril celice in spoje med njimi.

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

OdgovorNapisal/-a grega » 04.05.2004, 16:33

Zdravo Bostjan!

Sem se potrudo pa naredil sponke. Sedaj vec problemov ni, in servoti vec niti malo ne trzajo.

Kaj si ze kaj letel z onim hitrim avionom?

Lp, Grega
Lp, Grega
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a kiwi » 04.05.2004, 23:42

Hi!

Ne se. Rabim se folijo da ga prekrijem, ker sem se ustel in je imam doma premalo. Trenutno pa nimam niti casa, da bi ga prekril, ker delam dve krili za se dva kolega in pa se novo jadrilico omega - protech moram zrihtati do konca. Pa se enega malega piperja bi moral spraviti v luft. Najprej moram previti brushless motor in stestirti kombinacijo z litijevimi celicami pa jo potem zmontirati v piperja da vidim kako se zadeva obnese. Brushless je domace izdelave (CD ROM motor).

Zraven vsega pa delam se polnilec za litijeve celice in en malo mocnejsi ampermeter.

Mimogrede pa imam se v soboto špil z bendom v petek pa nastop z vokalno skupino. Tako da me cas kar v redu base. :x

Kaj pa tvoje krilo se leti?

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

OdgovorNapisal/-a grega » 05.05.2004, 12:46

Ja, sem odletel kar ogromno časa ... zadnje čase sem mel probleme (glej zgoraj opisane probleme) in sem parkrat naletel na drevesa, tako da je v bolj slabem stanju. Mam pa dokončanega pylona. Pa ne vem če ga naj oblečem v folijo. Najraje bi ga vrgo kar tak. Celice mam zaj primerne, polnilec tudi, problem je pa še vedno v servotih (standard), pa bom verjetno za finto probal kar s temi. Vsega si naenkrat ne morem privoščit.

Bom pa začel še delat en avion. Z enim članom tega foruma sem dogovorjen da mi ga pošlje po pošti. Gre pa menda za nekaj podobno piperju. Maš ti mogoče načrt kakšnega enostavnega visokokrilca? Al pa jadralca na 400? Ti si menda delal kanjo. Jo je težko zgradit? Če se spomnim si celo izrezane dele kupil od cesarja.

Če boš v prihodnosti mel kaj časa se lahko zmenima za kakšno skupno spuščanje. Zaj se že najde dan z lepim vremenom.:)

PS: Kdaj bom lahko kupil kakšnen cd?

Lp, Grega
Lp, Grega
Uporabniški avatar
grega

OdgovorNapisal/-a kiwi » 06.05.2004, 23:57

Hi!

Upam, da se nisi sel probat pylona, ker ga jaz na tvojem mestu ne bi probal kar tako kot si napisal. Najprej bi ga vseeno preoblekel v folijo, ker ga bos s tem ojacal in pa tudi zracni upor bos zmanjsal. Sploh pa ga nebi probal z standardnimi servoti, ce model ni grajen zanje. Primer:
Standardni servo vaga priblizno 48 gramov. Predvidevam, da potrebujes dva servota za pylon ce si delal kaj taksnega kot je cesarjev pylon 400.
Teza servotov je potem reci in pisi 96 gramov :shock: .
Ce bi uporabil taksne kot bi morali biti recimo taksne kot jih imam jaz
in sicer 2 9 gramska servota potem je pa teza okrog 18 gramov. Mislim da ti ta razlika v tezi ze dovolj pove. S standardnimi servosti bo model tezji celih 78 gramov. Ce k temu dodam se da model ni prekrit bi rekel da bo zadeva letela bolj bogo ali pa sploh ne. Tako da bi malo premislil preden bi sel s tem letalom v zrak.

Kanje se nisem delal, ker mi casa primanjkuje in bom moral malo pocakati, da tekoce zadeve uredim. Bom jo pa skoraj sigurno delal vendar z malimi modifikacijami.

Z casom upam da bo naslednji teden kaj bolje tako da bi verjetno to bilo mozno. Lahko pa pripeljem se kaksne tri kolege tako, da je lahko potem vse skupaj se bolj zanimivo.

Glede CD-ja pa bo potrebno se malo pocakati. Zopet smo pri casu :evil:

Lp Bostjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

Vrni se na Elektro..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov