Napisal/-a luigidon » 09.05.2004, 23:08
zivjo!
Mene pa nekaj zanima. Opazil sem, da se mi v avtu baterije nic vec ne napolnijo. In potem sem vzel ampermeter in meril. In kaj sem opazil. Imam Delta Peak 3000 in namesto polnenja s 3A je polnil le kaksnih 0.3-0.4A. Vmes je vsake toliko casa ampermeter padel na nulo, ampak to je ocitno merjenje napetosti v celicah zaradi delta peaka. Vse v redu in prav. Pridem domov, priklopim na 220V in polni vsake par sekund za kaksno sekundo, dve po priblizno 1.5A. Je res, da je bila baterija ze skoraj polna, tako da moram probat enkrat ko bo prazna. Namrec na zacetku polni s priblizno 3A, potem pa pade tok polnenja.
Pa me zanima kaj je lahko vzrok nizkega polnenja na akumulator. Ko imam prizgan avto mi polni do 0.4A, ko ga pa ugasnem pa sploh ne polni, ceprav gor gori rdeca lucka, ki naj bi pomenila polnenje. Malo imam na sumu akumulator v avtu, ker mislim, da je ze ene 3-4 leta star.
Kaj se vam zdi ali je mozno, da je akumulator vzrok tega? Je pa se druga stvar, da to polnim preko cigaretnega vzgialnika. A bi bilo boljse, da odscipnem konektor in dam gor kleme za na akumulator? Pa a moram potem dat kaksno varovalko vmeS?
lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....