A je se kdo opazil model z zelo majhno eliso, ki se ni niti zapirala. Gor gre ko sam hudic. Mislim, da ga je letel gospod, ki je bil v Krtini organizator.
Hojla!
Pa sem se včlanil na Forum!
Prijatelji so me opozorili, da je govora o mojem modelu. Res sem letel z malim belim Guntner-jem. Je bil pa povrtan in privit s spojko za klasične elise na os 2,3 mm. Model se je res dvigal, da je bilo veselje. S temi propi sem letel že prej, potem pa sem prešel na 5,5x4,3. Vendar sem polomil 2 v dveh dneh in sem se vrnil nazaj na cenejšo varianto. Da bi bil ovira med letom, ker ni zložljiv, pa nisem opazil.
Sem pa v Krško prišel z namenom, da se uvrstim v flyoff s klasičnim Telstarom in dokažem, da je to možno. To je dokazal tudi Andrej Pervinšek, ki je bil pred flyoffom celo na 3.mestu. Po prvi tekmi v Krtini, sem bil namreč zelo začuden, da ni bilo nobenega Telstara med prvih 8. Je bila pa v Krtini večja konkurenca, tako da smo imeli klasični Telstarovci v Krškem več možnosti.

V Mariboru bo težje!
Glede na to, kako prodorni so bili pri dvigu modeli s prenosom, pa že razmišljam, da bom vgradil v Telstara reduktor in zložljivo eliso, pa bomo potem videli kako bo. Vsak pridobljeni meter višine je dobrodošel, če se ne bo preveč poznalo pri teži modela!
L.p.
Jože