Napisal/-a damjan » 10.06.2004, 23:23
Hvala za vse čestitke in nasvete. Se vidimo v Mariboru.
Okoli izbire profila bi pa rekel - napisal - tole; nikoli se nisem preveč obremenjeval z računanjem polar in izbiranjem profilov po tem sistemu. Oz. na začetku gradnje tekmovalnih modelov zelo, a kaj kmali sem ugotovil, da se praksa in teorija zelo razlikujeta, pa zato raje malo poškilim, kaj delajo in priporočajo drugi, oz. kaj letijo. Pa tudi namesto, da računam nekaj, kar sploh ne vem, če bo delovalo, raje preberem kakšen izvod Aufwind-a, kajti tam so zelo dobro in realno opisani testi raznih profilov. Kako sem prišel do tega profila? Malo sva debatirala z Čačem, kako in kaj pa sem gledal šablone profilov, ki jih že imamo narejene, kaj bi se dalo uporabiti, kajti brušenje šablon mi je najbolj mukotpno delo v modelarstvu. Oba profila sta odlična,vendar vsak po svoje. Hn je razvit za SAL avijone, zato je nekoliko tajnši, a ima zelo lepo ukrivljeno spodnjo linijo, kar pomeni dobro pobiranje termike. MH je pa po mojem mnenju eden od boljših profilov za HLG avijone in ko sem jih tako gledal in primerjal, sem si zamislil idealno kombinacijo obeh, ki se je po prvih poletih izkazala za zelo dobro, oz. eksperimentse je po moji oceni splačal. Realno bomo pa videli v soboto. Zraven bom vzel tudi šablone obeh profilov in če koga kaj zanima, mu bom z veseljem razložil.
Pa še fotka avijona. Lahko noč.
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.