F5J- Elektro jadralci-nadaljevanje

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a » 25.08.2004, 20:31

MC GAYVER napisal/-a:15X10 vrtim

Pardon. Pomota.
Uporabniški avatar
Naš človek :)

Kraj: Bloke

OdgovorNapisal/-a Vombat » 26.08.2004, 19:54

Robi napisal/-a:
Vombat napisal/-a:Je potem 150W dosti za F5j model?

Če bi iz 400-ke iztisnil 150W bi naše F5J igrače šle navpično pokonci 100km/h.

MGM-a pa nikar ne kupuj, ker če ima to MckAjvar, potem že ne more biti ne vem kako dobro :lol: Šala!

LP,
Robi

lol ja. Kje bi pa lahko dobil Cosmotecha? Nimajo ga v Schweighoferju, Lindingerju, MDMju.. Nikjer ga še nisem našel. Razen ene ameriške online trgovine :roll:
Uporabniški avatar
Vombat

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Mr.Bostjan » 26.08.2004, 20:07

Lep podzrav,
Boštjan Perdan
DMA Modra ptica
Uporabniški avatar
Mr.Bostjan
Član

Kraj: Šenčur

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 26.08.2004, 20:09

http://www.strat.at je najbližji
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Robi » 26.08.2004, 21:07

Jaz sem ga naročil na http://www.strat.at

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a Vombat » 26.08.2004, 21:39

tnx. Dajte mi še povedat, ker sam nisem še nikoli naročeval iz tujine, koliko je približno poštnina (recimo za tega Strata) in pa če se kaj razlikuje poštnina če naročiš iz avstrije ali iz nemčije ali recimo iz velike britanije? Vsi smo v EU, samo razdalje so daljše. Je potemtudi dražje?

LP
Uporabniški avatar
Vombat

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a Kroko » 26.08.2004, 21:51

Na kakšen način pa se pri Cosmotechu pritrdi zobnik na os motorja?
Uporabniški avatar
Kroko

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 26.08.2004, 22:36

Kroko napisal/-a:Na kakšen način pa se pri Cosmotechu pritrdi zobnik na os motorja?

Loctite !
Razen če imaš Cosmotech za 480, potem je imbus.
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 26.08.2004, 23:19

Vombat napisal/-a:tnx. Dajte mi še povedat, ker sam nisem še nikoli naročeval iz tujine, koliko je približno poštnina (recimo za tega Strata) in pa če se kaj razlikuje poštnina če naročiš iz avstrije ali iz nemčije ali recimo iz velike britanije? Vsi smo v EU, samo razdalje so daljše. Je potemtudi dražje?

LP

na žalost poštnine niso odvisne od razdalje ampak od posameznih podjetij
Koliko je poštnine pa vidiš navadno že pri naročanju samo prebrat je treba vse kar piše :D
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Robi » 27.08.2004, 07:30

Poštnina iz StratAira je bila 12 EUR (dva Cosmotecha in dva para krakov 15 x 10).

Pri Cosmotechovem prenosu se zobnik na os motorja napreša in ne lepi. Jaz sem si spomagal kar s "šraftukom" in nisem imel nobenih težav. Osi motorja sem spredaj malenkost zaokroglil prednji rob, tako da je zobnik pod pritiskom primeža lepo zdrsnil na os.

LP,
Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Andrej Petrovčič » 29.08.2004, 23:49

Nekaj me bega že par mesecev.

1. Ima kdo zbrane informacije kako je potekalo število prijavljenih na tekmovanja F5J do zadnjega ?

2. Ima kdo podatek koliko podmladka smo z našim navdušenjem zbrali za drugo leto? .... al se samo 'starci' igramo :wink:

Zakaj sprašujem takšne oslarije:Zakaj sem zapalil ves folk na tale F5J?
1. Poceni kategorija
2. Inovativnost
3. kreativnost
4. druženje
5. vzpodbujanje podmladka (otroci danes ne znajo druga kot miško po mizi vozit)
6. pa še kakšna močna...

Tale razvoj me precej skrbi. Čudovito je, da se je letos s svetlobno hitrostjo tole povzdignilo v top-dogajanje na majhnih slovenskih tleh, tvorila se je skupina modelarjev, ki to lepo vodijo in usmerjajo. Pogrešam pa skupino, ki bi vodila tiste za nami, oz. skupino, ki podmladka ne 'straši' s tem napredkom.
V čem je problem? Ni ga, le bojim se, da bo s to generacijo F5J (nismo večni ane?) tudi kategorija umrla. O tem je bilo govora še pa još, ampak se to dogaja - opažam in poslušam ljudi-modelarje okoli sebe. Odganjamo jih ! Ker večini je to preprosto 'preveč' za prežvečit in prebavit v tako kratkem času. Pa se bo našel en in bo rekel: "takšnega ne rabimo".... in na koncu je 5 frendov imelo F5J tekmo.... konec !

Kaj storiti? .... prvo se boste spravli na mene, ker sem konzervativen in ne podpiram razvoja, pa tujina, pa pravilniki, pa lipo, pa konion, pa oh in sploh, vse je okej, ampak res me zanima kateri tekmovalec je 'širil' tole F5J-vero naprej na tamlade.... katerega poskusil navdušit ali mu celo pomagal zložit skupaj kakšnega Telstarčka? ... da ne bo kdo mislil, da sem jaz kateremu. Ampak bi rad, danes mi je to na um padlo, pa da izlijem bedarijo v javnost....

Navalite ....

Andrej
Uporabniški avatar
Andrej Petrovčič
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 29.08.2004, 23:52

Moj podpis!

AMEN!
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 30.08.2004, 08:38

O Andrej, ni še konec prve sezone pa že tako negativno razmišljanje o razvoju klase, spomnil bi te na začetke in mislim, da bi bilo dobro ko bi si še enkrat prebrali malo tole
http://mdm.zrcalo.si/forum/viewtopic.php?t=2230
ko sem govoril o tem, kam bomo prišli, ste bili proti meni sedaj pa .....

Začeli smo z zelo visokimi standardi in kmalu smo ptišli še višje, opazovalci in potencijalni sotekmovalci, že pri gradnji prvega modela niso vedeli kako in kam, kajti na vsaki tekmi je bilo kaj novega in mogoče boljšega. Model je bil še v fazi konstruiranja, pa je padla noviteta, ki bi jo bilo fino vgradit v svoj novi model in na risalni deski je bil nov prazen list papirja in vse se je spet začelo.
Mogoče. da so bile v tej sezoni malo moteče nijanse. ki so nekoliko spreminjale pravila so bile pa itak bolj debate. kot ne
bil sem na večini tekem in kakih bistvenih sprememb ni bilo opazit. Se pa sedaj zgleda, da obetajo mednarodna pravila, ki se jih bomo verjetno tudi mi držali in se ne bo moč nič znišljevati.

Problem upada tekmovalcev pa pred vsem temelji na problemu gradnje. Zaradi loma modelov skozi sezono (vem za najmanj 5 tekmovalcev) sedaj nimajo modela in jih ni na tekmi. Tudi zadnjih dveh tekem ne gre jemati za vzorec kajti bile sta v času dopustov in ker veliko kontaktiram z modelarji sem velikokrat slišal "sem pa glih na morju" ko si ga vprašal če pride na tekmo: Kamniška tekma bo pokazala koliko je še ostalo tekmovalcev kajti dopustov ni več :x

Za konec sezone mogoče tekma v tujini z drugače mislečimi, da vidimo kje smo in po tem imamo celo zimo da se popedenamo

lp
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Robi » 30.08.2004, 09:22

Andrej Petrovčič napisal/-a:Nekaj me bega že par mesecev.
2. Ima kdo podatek koliko podmladka smo z našim navdušenjem zbrali za drugo leto? .... al se samo 'starci' igramo :wink:

Ta mladi so verjetno pogruntali, da idejni vodja te discipline nikakor ni resen glede udeležbe ne tekmah in srečanjih F5J in so se verjetno odločili, da "ta starih" že ne bodo posnemali in so se lotili kake druge stvari.

Andrej oprosti, ampak če te že zraven ni, bodi vsaj tiho in ne pametuj!!!

Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 30.08.2004, 09:55

Robi napisal/-a:
Andrej Petrovčič napisal/-a:Nekaj me bega že par mesecev.

Ta mladi so verjetno pogruntali, da idejni vodja te discipline nikakor ni resen glede udeležbe ne tekmah in srečanjih F5J in so se verjetno odločili, da "ta starih" že ne bodo posnemali in so se lotili kake druge stvari.

Andrej oprosti, ampak če te že zraven ni, bodi vsaj tiho in ne pametuj!!!

Robi

Pod ta post dodajam svoj podpis
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a mihah » 30.08.2004, 10:27

Osebno jaz vidim dogajanje okoli podmladka kot večno začaran krog. Sem napisal http://mdm.zrcalo.si/forum/viewtopic.php?t=2230

Ampak!

Potrebno je napisati več vtisov po tekmi. Glasni naj bodo predvsem tisti, ki letijo s komercialnimi modeli - Telstarji, kot prestavniki "DIY - Do it yourself" in pa RTF - kot recimo Mibo F5J Star.

Jasno pa bodo hitro zlobni jeziki začeli javkati, da gre za reklamo. Ampak tako to gre.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a rock » 30.08.2004, 10:51

Andrej Petrovčič napisal/-a:
Navalite ....

Andrej

:D :D :lol: :D :D

Samo tole. Hvala idejni oče.
Samo si se sam odločil, da ne boš na tekočem.

1. Poceni kategorija ---ja res je
2. Inovativnost ---------veliko je je
3. kreativnost ----------se več
4. druženje--------------Po več letih popolnega mrtvila na tekmah, imamo zdaj ??? Samo Bloke v času počitnic, sem prišel iz tekme ob 22 uri.ODLIČNO
5. vzpodbujanje podmladka (otroci danes ne znajo druga kot miško po mizi vozit)

-----Samo poglej Čuke, ali poglej na posameznike Vombat,Lugidon,Grega,. Samo zaradni njih mi je že toplo pri srcu. Jaz jih več ne potrebijem, že to je skoraj neverjetno v sloveniji.

Samo Rižner ima pod okriljem 7 mladih osnovnošolcev. Nekaj jih bo povzročalo sive lase naslednje leto tudi v F5J.

Prav vsi bodo pomagali vzgojit še kakega novega.

6. pa še kakšna močna...

Ja ena, ki vsekakor drži. Kje so Mariborčani. Če tebe ni ni nikogar. Ves čas ga sirjete z elekro motorji, zdaj vam pa kao razvoj F5J-400 dela težave. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: .Ne vem če ima kdo še več akujev kot vi. Verjetno samo Holc.
Kje sta STEEM, MEJACH. Že od prve tekme dalje imata najboljša modela. Na zadnji tekmi na Blokah je še Kovač dokazal, da ima odličen model. Če samo pomislim od kod se je pripeljal nazaj. Kako višino v stratosferah sem pa jaz potreboval, da sem prišel nazaj. :oops: :oops: :oops:

Ja te stvari jaz opazim na tekmah. Tistega, ki ni, pa pravim, da zelo težko pove karkoli več.

Mariborčani. Ste najglasnejša in največja družba.
Ko pa je potrebno pokazati rezultate ste največja "tiha" družba.

zamislite se......

lp, rok

Glede pravil v F5J. Kot daleč najbolj glasen sem dolžan, da povem svoje.

Nikogar ne silim, da pride na Celjsko tekmo. Vendar vsak, ki bo želel bo letel po pravilih, ki jih pripravi organizator.
Če bomo trije bomo pač trije. Kot organizator sem se pač odločil, da imam dovolj slovenskih skropocal in lovim zadnji vlak, ki pelje v svet.
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 30.08.2004, 11:10

Fantje, preberite si in si osvežite spomin

http://mdm.zrcalo.si/forum/viewtopic.php?t=2230&start=0

kako in zakaj se je vse skupaj začelo, ter s kakimi nameni....

LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 30.08.2004, 11:27

No, da ne bo kdo narobe razumel, kakršnakoli pravila na katerikoli tekmi bom upošteval, pa naj bodo po FAI ali po trenutnem navdihu organizatorja, saj bodo veljala za vse tekmovalce. To mi je vsekakor izziv, saj je to v bistvu nekakšna priprava na šok ki te doleti, ko je naenkrat treba leteti malo drugače kot pa si navajen. Rezultat je potem odvisen od tega , koliko si se sposoben prilagoditi novim zahtevam in pogojem. Skratka, kakršnakoli pravila mi date, NI BLEMA....vse dokler mi ne boste spremenili zahtev za "pogonski setup", kar bi pomenilo nakup novega "drobovja" :wink:

Na tekmo v Celje pridem (čeprav tole še ni moja uradna prijava) saj bi seveda rad preizkusil tudi koliko sem zmožen z mojim modelom narediti.

LP Mitja
(samo veseljak...brez ciljev v Evropi...žal)
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a steem » 30.08.2004, 11:53

rock napisal/-a:Ja ena, ki vsekakor drži. Kje so Mariborčani. Če tebe ni ni nikogar. Ves čas ga sirjete z elekro motorji, zdaj vam pa kao razvoj F5J-400 dela težave. :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: .Ne vem če ima kdo še več akujev kot vi. Verjetno samo Holc.
Kje sta STEEM, MEJACH. Že od prve tekme dalje imata najboljša modela. Na zadnji tekmi na Blokah je še Kovač dokazal, da ima odličen model. Če samo pomislim od kod se je pripeljal nazaj. Kako višino v stratosferah sem pa jaz potreboval, da sem prišel nazaj. :oops: :oops: :oops:

Ja te stvari jaz opazim na tekmah. Tistega, ki ni, pa pravim, da zelo težko pove karkoli več.

Mariborčani. Ste najglasnejša in največja družba.
Ko pa je potrebno pokazati rezultate ste največja "tiha" družba.

zamislite se......

lp, rok

To se tudi mene tiče. Imel sem namen tekmovat čez celo leto z enim in istim modelom. Ampak sem ugotovil, da mi finančno nebo to nikoli uspelo(četudi je to najcenejša kategorija za tekmovanje).
Ampak kdo še hoče poslušat osebne probleme na javnih straneh foruma ...
Kratko rečeno lahko rečem za cel unlimited-rc team, da nas enostavno ni bilo, ker smo si vzeli "dopust" ... zadeva je zalavfala tako, kot si nismo niti najmanj mislili. Ko bo pa "naš" čas spet prišel ... bomo pa sigurno prišli in vas kratkorečeno "prestrašli" :twisted:
Če nismo na broju še ne pomeni, da ne smemo javno razmišljati. Se je komu zdelo narobe kaj je Andrej napisal? Bi lahko mirno rekel da se moti in naj pride pogledat kolko frocov so skotila naša oz. vaša dejanja.
Fantje ta forum je zato da si izmenjujemo informacije. Lepo bi bilo da bi kateri od novincev kaj napisal sem gor, svoje mišljanje ali celo svoje nastrokovne predloge. Ampak veste kaj? Noben si ne upa, ker bi ga razcotali ko svija kurbus!

Lep sončen pozdrav iz Maribora

Jernej, tekmovalec F5J-400 kategorije.
steem

PrejšnjaNaslednja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov