Napisal/-a rock » 22.09.2004, 14:13
Sašo,
Skrbi so odveč. Podmladka je ogromno.
Po izkušnjah iz celega leta so se mladi končno naučili, da pridejo na tekmo s tem kar imajo doma. Nato so na dveh, treh tekmah naučijo letet. Vsakič pa sprašujejo, kako se to in to naredi, pa kje so načrti in podobno.
Na četrti tekmi pa ga že vidiš kako "fura" model kot da že 10 let leti. Da o izgledu in izdelavi modela ne govorim. Nasvetov ne upoštevajo in raje naredijo bolje, kot si jim govoril. Sem opazil, da jih veliko posluša med vrsticami.
Prosil bi vse, ki uporabljate izraz "F5J specialke", za obrazložitev zakaj uporabjate ti besedni zvezi.
Jaz se že celo leto trudim najti nekaj posebnega v mojem modelu pa še zdaj nisem našel.
Nareje je bil v nočeh iz nedelje do petka. Če seštejem vse ure jih je približno 15, ne štejem koliko se suši epoksi. Krilo je iz nekaj balze in folije. Trup ima cevko iz ribišče palice. Predel, kjer je motor in batarije pa je narejen na osnovi, ki jo je tvorila instalacijaska cev fi 32mm.
Model ima nekaj uvrstitev med prve tri in na njem ni niti ene specialnosti.
Prav vsakemu začetniku bi ga rad predlagal. Vendar mora prav vsak začetnik poslušat še koga drugega in dela najprej drug model.
In, ker na to nimam vpliva, ga naj izdela vsaj kot svoj drugi model.
Vedno bom pripravljen pomagat.
Moram pa nekaj dodat.
Že vse leto ponavljam, da sem pripravljen pomagat. Vsakemu začetniku sprintam reberca in načrt če je potrebno. Samo naj se ga spravi delat za hudiča. Na zadnji tekmi sem celo uspel navezati stik z nekom in je pripravljen rezati rebrca na laserju. Izdelava modela se bo še poenostavila.
Do zdaj sem opazil, da je samo en izdelal enak model, mislim na začetnika. Vse ostale prosim, če ste res brez vseh izkušenj, da se sami lotite izumljanja modela naredite vsaj Allegra.
Nikakor ne vidim razloga za skrb kaj bo z mladimi. Če ni "po vaše specijalk" se tudi noben začetnik ne bo nikoli razvil v kaj več kot začetnika.
Sašo, tekst ni namenjen tebi. Služil bi naj vsem, ki se že zdaj pripravljajo na naslednjo sezono, da ne bojo v strahu, kaj in kako si naj kaj naredijo.
Modeli, s katerimi smo leteli letos bomo tudi naslednje leto. Vsi tekmovalci so dosegli zelo visok nivo letenja. Vsi tekmovalci ne glede na model. Vsi tekmovalci so si uredili tudi spodoben "setup". Vse to dokazujejo rezultati zadnjih tekem, kjer se že vse skupaj odloča v zadnjih sekundah.
Izkoristil bi priložnost in čestital vsem.
lp, rok
Zadnjič spremenil
rock, dne 22.09.2004, 14:27, skupaj popravljeno 1 krat.