Pred nekako petnajstimi leti (pa si nikakor ne domišljam , da sem postopek "iznašel" jaz), sem poskusil sistem fotokopija -peglezn , vendar ker nisem imel zrcalne slike , je zrcalno na balsi ,kar pa pravzaprav nič ne moti. Je pa včasih slika na balsi rahlo skrčena , ali pa se zamakne med likanjem , če ni predloga dobro fiksirana na balso. Za ta postopek potrebujem sveže kopije ali laserske printe. Z ink-jet printi zadeva ne deluje.
Tako sem naredil Pittsa S2 special (po Robbe- jevem načrtu). Kasneje sem poskusil tudi varianto fotokopija- topilo , vendar mi zaradi stranskih učinkov (smrdi , včasih tudi boli glava - tako ali drugače - delam namreč zvečer v kuhinji

) ni bilo všeč , in sem ta način opustil.
Poskusil pa sem tudi varianto kopija ali print - stick lepilo in skalpel. Ta je pravzaprav še najboljša. Ne rabiš peglezna (tudi prsti niso opečeni) , se ne premakne , ne skrči , ne smrdi..... Tako pa sem naredil Micro Pittsa , lansko poletje na dopustu na morju.
Zadnje čase pa delam na tem , da balse ne bom več rezal s skalpelom , ampak jo bom rezkal s CNC rezkarjem.