http://www.rivamodels.sk/sensor_en.html
Razpetina 1750 mm
Dolžina 1120 mm
Površina 31 dm2
Masa 250 g po proizvajalcu
Model je namenjen tekmovanjem v kategoriji F5J 400. Na tekmovanjih po svetu je že zasedal vidna mesta.
V Sloveniji sta po mojih informacijah trenutno dva Riva Sensorja, eden je tale, ki ga predstavljam, enega pa ima Roman iz Kamnika.
Cena je za tak model ugodna.
Model je v kitu ARF, za izgotovitev je potrebno le nekaj uric dela ali pa še to ne. Priložena so kratka slikovna in tekstovna navodila, ki so napisana zelo jedrnato in povejo vse kar se potrebuje pri gradnji.
Model ima zanimiv flap, ki se lahko odklanja celo nekaj stopinj na gor, kar pomeni, da je model lahko bolj prodoren
Krilo deluje zelo lepo prekrito in izredno togo za svojo maso, saj ima po celi razpetini karbonsko cevko 8 mm! Všeč so mi tudi razstavljiva krila in pa rep - lahek transport.
Konzola je zelo zanimivo narejena, funkcionalna ter ZELO robustna. Narejena je za pristanke F5J v piko
Mase:
Leva polovica glavnega krila: 82 g
Desna polovica glavnega krila: 82 g
Konzola: 55 g
Karbo cev s smernim krmilom: 39 g
Višinc: 15 g
Total: 273 g
Torej 23 g več kot trdi proizvajalec. Kar ni slabo za tako trden model!
Po videnem se model pelje zelo lepo - gor in tudi jadra, pristaja lahko zelo trdno
Kaj več pa kasneje.
Moja motorizacija bo spet neko odkrivanje nove tople vode, zato preden karkoli bleknem raje zadržim zase. Na kratko povedano pa nič posebnega. Nekaj med direktnim pogonom in "velikimi latami".