No evo, sedaj mam vso robo, da zadevo sestavim.
Naj naštejem lepo po vrsti:
- Graupner 20 mm spiner za 2 m os (novost 2004)
- Graupner CAM 4 x 3.2 propeler (novost 2004) - že zmodificiran by MHOLC
- Schulze Alpha 440 brez ohišja odeta v skrčko
- 2 x Protech B1044 servomehanizmi po 4 g (novost 2004) - Servoti so prva liga, NIČ lufta!!!
- Yellow BL Brilliant 10/15 BK reglerček (Verzija 3, dodatno "obilni" pasivni hladilniki in pa dvojni 0.5 mm2 Muldental kabli by MHOLC)
http://yellow-bl.de/
- Himark B2015-5400 BK motorček - Kitajček
- VKEP 900 mAh LiPo 2S1P
- Kokam 350 mAh LiPo 2S2P (MHOLC priključki za posamezno polnjenje)
Ne vem kje naj začnem, ampak tole na mizi
DELA ŠTALO!!!
Vleče kot ubrisano. Če dato to v Motocalc vam bo jasno

Korejci vozijo na 3600 varianto motorja, tale moj je 5400! Res ježešna marija sem si rekel ko sem tole probal.
Prva omemba je regler. Res nemško tehnološko malo čudo v osnovi samo 3 g. 5 tajmingov, res zanimivo rešena bremza (dalo se bo vozit tudi avto, JUPI!), poganja vse od 2 do 12 polnih outrunnerjev. Zagon prva liga, rahlo eksponencialna krivulja gasa, na koncu je res "orkan".
Ko sem ga vzel iz vrečke sem bil malo razočaran. Prvo kabli, ma ježešna no, samo 0.5 mm2 na akumulatorski strani. Sem najprej gledal, da bi zamenjal z 1.5 mm2, samo to je res overkil za samo 10 A. Pa še zaj**** bi se s kondičem, ki je lepo prilotan zraven. Pa sem enostavno dal še en 0.5 mm2 kabel zraven! Voila!
Potem hladilnik. Alu ploščica je čez samo 3 FETe na eni strani, drugi trije se skrivajo pod nalepko na drugi strani. HUH! Torej, skrčko dol, iz predala izkopat bivši hladilnik iz Kontronikovega CYBECa, ga ustrezno odrezat, malo termo paste, par kapljic sekundarja, skrčko čez - VOILA! Temu se reče sedaj z veliko REGLER!
Sem testiral gor dol minuto in pol.
In UAU! Prvo, če še nisem omenil, na fulu vleče mašina kot nora. Čez 300 g potiska garant. Potem pa sem kar dosti pod delnim plinom se špilal in na koncu ugotovil da je:
Regler MRZEL
Motorček samo MLAČEN!
Juhej!
Tajming sem pa dal na 2 stopnjo (7.5 stopinje). Prva stopnja je O stopinj
Motocalc je napoval preveč amperov, ali pa je bila moja modifikacija propelerja uspešna. Moram probat tudi z navadnim.
Skratka, za sedaj IBER zadovoljen.
Motorček paše lepo tesno v model. Spinerček in propeler - tipično pylon, tokrat v micro formatu
Celoten model bo:
122 gramov za vsoelektroniko
37 g model
2 g še lepila in povezave
________
~161 g
10 gramov več ampak - who cares če bo 2 x toliko potiska!
Profil je pa povprečno ca 3.5 %, če koga zanima.
Skratka za sedaj kaže zelo dobro!
Jutri bom poskušal zadevo skup djati, ker res ni veliko dela. Prsti me srbijo kot pr norcih!
Do takrat pa SLIKE!

Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...