Mitja,
sem namesko prestavil in ustvaril novo temo preleti in RC jadralni modeli.
Si me pa zelo razočaral, da iz tvojih ust slišim razmišljanje o "smislu ali nesmislu"
Ljudje, ki ustvarjajo makete so posebni ljudje in mislim da to vsi vedo.
Nikoli ne razmišljajo o porabljenem denarju, ker se ga enostavno ne da opravičiti.
Ko govorijo o preletih s temi "lepoticami" je samo logična posledica "bistva", ki jih žene, da izdelujejo makete.
Kakor sem opazil je na svetu le nekaj klubov, ki vzgajajo miselnost, katera vodi v popolne posnetke pravih letal. Delajo vse od odličnih posnetkov "šlep mašin" (motrnih) letal in jadralnih letal. Dobivajo se na srečanjih, kjer se vse skupaj do zadnjega detajla ocenjuje. Pri vsem skupaj se ne ocenjuje samo izgled ampak ocenjuje tudi samo letenje modela, letenje v aerozapredi in podobno. Pri nekaterih pa tudi to ni dovolj. Začeli so posnemati še prelete.
Od tod mi to o "preletih" in maketah. En čalanek moram "poskenirat", da vam bo vsem jasno zakaj se gre. Do takrat pa umirite strasti..
lp, rok
Mitja, a lahko en miselni utrinek.
V čem je sploh smisel, da se ukvarjaš z letalskim modelarstvom, če pa tako ali tako lahko letiš s pravil letalom.
Oba sva v tem položaju.
Jaz se samega sebe sprašujem to vsak dan, pa mi je modelarstvo še vedno pri srcu, čeprav pravega bistva sploh ne vidim. Še to, kar mi je v modelastvu edino smiselno, tekme pa zanima tako malo ljudi, da se še bolj sprašujem, če ima vse skupaj prav kakšen smisel.