Moderator: blisk
Intruder napisal/-a:Živjo Brane....jaz osebno mislim, da Digital servoti niso sploh nobena prednost...imajo mogoče večjo moč, vendar so po mojih izkušnjah in opažanjih počasnejši. Sploh pa....low cost digital - Ne ne rečem jaz!
brane napisal/-a:Ne vem od kod si to pobral, a take servote kot ti jih priporočam imam jaz v modelu ki je v avatarju, za tako letenje, pa verjemi da rabim hitrejše servote kot kdorkoli za jadranje, 1 eleron pa ima večjo površino kot je površina vseh krmilnih površin na 2,5 metrskem jadralcu. Za digitalce so govorili tudi, da požrejo veliko štroma![]()
Sicer pa, vsak ima svojo logiko
MC GAYVER napisal/-a:brane napisal/-a:Ne vem od kod si to pobral, a take servote kot ti jih priporočam imam jaz v modelu ki je v avatarju, za tako letenje, pa verjemi da rabim hitrejše servote kot kdorkoli za jadranje, 1 eleron pa ima večjo površino kot je površina vseh krmilnih površin na 2,5 metrskem jadralcu. Za digitalce so govorili tudi, da požrejo veliko štroma![]()
Sicer pa, vsak ima svojo logiko
Velikost krmilnih površin in obremenitev servo motorja sta neposredno povezana z hitrostjo modela, ki pa pri jadralnih modelih na hribu ni majhna, problem "hribovskega" modela je še pristajanje največkrat na neurejenih površinah in trava kar rada naredi štalo
Poraba toka pri digitalcih je večja kot pri analognih servotih na hribu pa se jadra daljše čase (3-5 ur) kot leti z motornjaki (1-2 uri) in zato zna biti problem z energijo ,ali pa nas prisili v uporabo večjih in težjih baterij kar pa spet povečuje hitrost in ..............
Intruder napisal/-a:Brane, vedno bol imam občutek, da te Hitec sponzorira! Je še doooosti boljših servotov, od Hiteca. Naprimer...če že govorimo od digitalcih
Jan
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov