Napisal/-a luigidon » 28.10.2004, 10:05
Ja prav zanimivo je gledati kako se da danes že veliko narisat.
Zadnjič sem gledal reklamo za eno risanko, ki je v kinu in nekaj časa nisem vedel ali gledam film ali risanko. Zadnjič sem si ogledal Shreka2 in sem bil presenečen nad dovršenostjo današnjih risanih junakov.
Ko pa pridemo na fotografije se pa očitna stvar malce ustavi. Tale tipson, ki je risla tole žensko očitno zelo oblada posel, ampak še vedno pa ženska zgleda narisana. Nekako ni realna. Sploh če bi sliko povečali, tisti bližnji detajli so zelo problematični. Sploh razne pore v koži, dlačice, lasje, pa tudi sama koža ne dosega naravnega izgleda.
Kot smo videli se da neživo stvar narista zelo realistično, ko pa pridemo do žive narave se nam pa ustavi. Če bi se že živali dalo realno izrisat, pa mislim, da bo preteklo še kar nekaj vode, preden bo nekdo realistično narisal človeka...
Ampak razvoj gre naprej, tako, da lahko pričakujemo tudi to:)
ŽE samo če gledate razvoj računalniško delanih filmov, pa tudi risank. V filmu Titanik se je prav videlo kaj je računalniško narejeno in kaj ne. Medtem ko gledamo kakšen novejši film, je pa skoraj nemogoče ugotovit kaj je računalniško.
lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....