Tako kot je povedal ze alien. Ne vem kako glih zagija ne bos mogel pohitriti, ker ez sam profil tega ne omogoca. Sploh ce zelis to narediti brez menjave motorja. Najboljsa opcija je da dodas eno celico. Impelerja ne bi priporocal, ker zopet zaradi pocasnega profila ne bo ne vem kakega efekta. Konec koncem, pa je impeler drazji, kot pa ce si omislis setup, kot ga je predlagal Alien. Ce pa bi rad z zagijem imel boljse vzpenjanje in boljsi izkoristek ter ne toliko vecjo koncno hitrost pa mislim, da bi bila najboljsa opcija uporaba reduktorja in vecje elise. Glede ustreznega prestavnega razmerja reduktorja ti bo bolje znal povedati kaksen drug bolj podkovan strokovnjak.
Opcija pa je tudi ta kot je predlagal spaca 157. Zmanjsaj razpon tako tako da na vsaki strani odrezes nekaj centimetrov. Samo pretiravati mislim, da nima smisla.
Druga opcija pa je da na novo odrezes krilo in vzames drugacen profil.
Sam sem uporabil profil TL 56. Nasel sem ga na strani
http://www.aerodesign.de
Razpon je 100cm. Geometrijo sem sicer naredil popolnoma svojo. Bi moral se narisat V autocadu, ker imam samo na papirju skicirano.
Razlika med mojim letecim krilom in arrow letecim krilom je bila kar velika. Setup je bil potem permax 480 in 8 celic KAN 1050. Model je bil po mojem obcutku precej hitrejsi od letecega krila arrow, ter dooosti bolj okreten. Role zelo hitre, prav tako lupingi, hrbtni let neproblematicen....
Alien in Damac lahko potrdita, ker sta bila zraven ko sem letel jaz s svojim krilom, ona dva pa z arrowi.
Lp Bostjan