TIM

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Goldi » 15.11.2004, 09:14

Kar se revije TIM tiče je pač takšna kot je. Tudi sam sem kdaj pa kdaj objavil kakšno sliko in mislim da dva članka. Vedno sem dobil vse plačano in to dobro in takoj. Je pa ta revija namenjena predvsem osnovnošolcem in začetnikom. Tudi jaz sem začel modelarit ob tej reviji. Marsikaj sem naredil po Timovih načrtih, takrat pred mnogimi leti se pač drugje ni dobilo, ne tako kot je sedaj internet, tuja literatura....
Pogrešam pa g. Jan Lokovška, ki je marsikaj pametnega napisal o RV napravah in elektromotorjih.
Goldi
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 15.11.2004, 09:31

Mene TIM spremlja od tretjega razreda osnovne sole. Vmes sem naredil pavzo ko so me zanimale druge stvari, a potem se je "zlocinec vrnil na kraj zlocina" :wink: in spet komaj cakam da pride v moj nabiralnik. Res pa je, da ga vcasih preletim in ce noter ni teme ki bi me zanimala, vrzem na kup med ostale time in recem : "hmm spet nic zanimivega!" ampak zagotovo pa je bilo noter kaj takega ki je morda razveselilo koga drugega. Kakorkoli ze, jaz tehnicne literature nikoli ne zavrzem. Nikoli ne ves kdaj ti lahko kaj prav pride. (Ko mi moje punce zrastejo, bodo morda delale tudi ciganske okraske, kdo ve?)
Menim da je sicer raznolikost prispevkov v reviji dobrodosla, a ob upadanju interesa mladih za tehnicne poklice (strojnistvo, elektrotehnika, gradbenistvo...) bi povdarek na tehniki (bolj kot rokodelstvu) morda pomagal k lazjemu odlocanju mladih za tovrstne poklice. Moj prijatelj Ivan verjetno nebi sel nikoli v elektrotehniko, ce nebi zacel delati po nacrtih iz TIMa detektorske sprejemnike, usmernike, ojacevalce, RC naprave, in se ob tem navdusil za elektrotehniko..)

Moj stari ata je rekel:"Cez sedem let ti vse lahko prav pride! Tudi posusena miska, lahko jo vrzes macku, ce ne drugega!"

Kot je Joze rekel, tudi jaz velikokrat prelistam stare stevilke da bi dobil kak navdih ali idejo. Nikoli me ni zanimala gradnja modelov A1, a sem letos spomladi panicno prelistaval stevilko za stevilko, ker sem se spomnil, da je nekje v eni stevilki bil objavljen clanek o izdelavi krila A1 (morda A2) tako da se rebrca nanizajo na karbonsko cevko...in eto, moj Palicnjak F5J!!!!

LP Mitja

P.S.: Enostavno je pisati kaj in kako bi bilo bolje, a da je dober clanek in nacrt narediti tezko, pa prica malostevilcnost avtorjev ki objavljajo nacrte.
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

Re: TIM

OdgovorNapisal/-a strukel » 15.11.2004, 10:45

[quote="miskolin"]Pozdravljeni.
Predvidevam da vas je kar nekaj narocenih na revijo Tim....sam sem narocen ze kar nekaj let.......komentirajte vsebino.
Osebno sem kar nekoliko razocaran....ali drugace receno podn. Sej neki je sam to ni to kar bi clovek pricakoval.
Lp[/quote]

Pozdravljeni!!!

Tudi jaz moram reči, da sem zadnje čase razočaran nad revijo!!! Po moje bi lahko vrgli ven vse prispevke oziroma članke o tem, kako se naredi kšn okvir, lutke, hranilnik denarja (šparovček), kako se poslika steklo,...
Koga to sploh zanima??? Po moje bi moralo biti več člankov na temo novih letal, predelavo, lahko bi se našel tudi mogoče kakšn načrt več!!!
Kar pa se cene tiče je pa tko: za enkrat je cena še spremenljiva, lahko bi bila ob vsem tem "sranju" na zadnjih parih straneh le še nižja!!! Zanimivo bi bilo tudi, če bi v posamezni številki dobil del 1:1 načrta tako, da bi ga šele v dveh številkah lahko sestavil. Ampak načrti bi morali biti zares super. S tem me mislim na načrt tovornjaka v novemberski številki in podobne stvari. Lahko bi bila notri stran z malimi oglasi, pa tudi stran na kateri bi lahko podjetja objavljala svoje akcije oziroma znižanja cen.

To bi bilo z moje strani VSE!!! :twisted:

Lep pozdrav vsem!!!
Uporabniški avatar
strukel
Član

Kraj: Bled - okolica

Re: TIM

OdgovorNapisal/-a Goldi » 15.11.2004, 10:52

[quote="strukel]
.....Po moje bi lahko vrgli ven vse prispevke oziroma članke o tem, kako se naredi kšn okvir, lutke, hranilnik denarja (šparovček), kako se poslika steklo,...
Koga to sploh zanima???[/quote]

Ta revija je namenjena tudi osnovnošolcem, če še ne veš. In tam pač počnejo tudi druge stvari. Sicer pa tako ali tako ne bi bila nikoli nikomur dovolj dobra. Nekateri pogrešajo prispevke o letalih, drugi o avtomobilih, tretji o čolnih, četrti bi rad imel kaj o helikopterjih......napisal pa ne bi rad noben nič. Samo pa se tudi ne bo.

Eni samo kritizirate. Naredite, napišite kaj da bo bolje!
Goldi

OdgovorNapisal/-a alesb » 17.11.2004, 14:44

Malo sem prebrskal mojo zbirko TIMov. Vsebina revije z leti res izgublju na nivoju. Saj je bila revija tudi pred 10, 20, 30 in vec leti namenjena mladezi, pa v njej ni bilo toliko papirnatih okraskov in druge navlake ...

Mogoce se najstarejsi TIM v moji zbirki:

Ali pa spada ta slika v eno drugo rubriko :lol: ?
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
alesb

Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a Slowfly » 17.11.2004, 15:51

Še enkrat !
TIM nikoli ni bila in tudi verjetno nikoli ne bo (srčno upam , da res ne) MODELARSKA revija , sploh pa ne letalsko-modelarska revija ( nekateri bi hoteli še bolj specializirano , npr. samo o F3B , ali F5J ali o helihopterjih - pišem samo primere , nič konkretnega) , saj že ime samo pove vse Revija za tehniško ustvarjalnost mladih . Sam sem na tim naročen več kot 30 let , imam pa tudi nekaj še starejših izvodov. Tudi papirnati okraski , okvirji za slike , vitraži , slikanje na steklo , svilo pa da ne naštevam naprej so del splošne tehnične kulture. Po reviji z veseljem posežeta tudi moji hčeri , ena petnajstletnica , druga šestletnica in skoraj vedno je nekaj kar ju zanima . Tudi sam najdem marsikaj zanimivega . Je pa vsebina predvsem odvisna od avtorjev prispevkov , včasih je več o modelarstvu , drugič o maketarstvu , pa o elektroniki ..... Prava sreča je , da TIM sploh obstaja , saj je edina tovrstna revija pri nas. Hrvaška , ki je mimogrede nekajkrat večja , po teritoriju in sploh po št. prebivalcev nikoli ni premogla niti česa podobnega. Pred leti so sicer imeli revijo ABC tehnike , ki pa je mislim že davno ni več. Pa nikoli ni bila niti približno tako kvalitetna kot je TIM dandanes. Ko sem pred mnogimi leti bil z nekaj izvodi TIM-a v zagrebškem Centru tehnike , so mi zaposleni bili kar nevoščljivi in so mi komaj vrnili moje TIM-e. Kar se tiče cene , le ta je pravzaprav bagatela , saj za ta denar ne dobiš praktično ničesar več.
Pozdravljam zamisel uredništva , da stare time izda na zgoščenkah , želel bi samo , da so zraven tudi vse priloge. Papir je pač bolj kratkočasna zadeva.
da končam , v stilu Smolarja: Bog ne daj , da bi TIM prenehal izhajati !

lp
Uporabniški avatar
Slowfly

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a NightBird » 17.11.2004, 16:30

Bog ne daj , da bi TIM prenehal izhajati !

Iz omenjenega razloga ga tudi redno kupujem. Če sami ne bomo podpirali naših časopisov, potem bomo ostali brez njih.

Kot vidim po posameznih postih je TIM v skoraj vsakemu izmed nas vzpodbudil tehniško žilico in prav v tem vidim bistvo take revije. Pričakovati od TIM-a, da bo zadovoljil stare modelarske mačke pa je malce iluzorno.
Vem, da nič ne vem.
Uporabniški avatar
NightBird
Član

OdgovorNapisal/-a Slowfly » 17.11.2004, 16:34

Točno tako , NightBird . To bi tudi sam napisal v prejšnjem postu , pa sem moral po tamalo v vrtec. :oops:

lp
Uporabniški avatar
Slowfly

OdgovorNapisal/-a Goldi » 17.11.2004, 16:38

Zanima me ali se je kdo od teh ljudi, ki "pljuvajo" po reviji TIM kdaj vprašal, koliko novih modelarjev je pridobila. Najbrž ne :!: , ker jaz jih poznam kar nekaj :wink:
Goldi

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 17.11.2004, 17:48

Če dobro pogledamo kdo pljuva in kdo ne se da hitro ugotovit, da pljuvajo revijo TIM mulčki ki so včeraj prišli v ta hoby ampak očitno skozi neka druga vrata in so njih vrednote pač povsem drugj in drugačne

Torej gospoda ki vam TIM ne diši sedite skupaj in naredite modelarsko revijo prepričan sem, da jo SLO trg potrebuje
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Chinks » 17.11.2004, 17:59

MC GAYVER napisal/-a:Če dobro pogledamo kdo pljuva in kdo ne se da hitro ugotovit, da pljuvajo revijo TIM mulčki ki so včeraj prišli v ta hoby ampak očitno skozi neka druga vrata in so njih vrednote pač povsem drugj in drugačne

Torej gospoda ki vam TIM ne diši sedite skupaj in naredite modelarsko revijo prepričan sem, da jo SLO trg potrebuje

Bravo Megajver :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!:
Ne verjemi vsem kar piše!!!
Chinks
Uporabniški avatar
Chinks

Kraj: Poljane nad Šk. Loko

OdgovorNapisal/-a luigidon » 17.11.2004, 21:01

Ker vem, da tole malo tudi name leti bom tkole povedu:)

Res je, da sem v modelarskem biznisu malo časa. Še bolj res je pa da revijo TIM po malem spremljam že od otroških let. Nekaj časa sem bil nanjo tudi naročen. IN v reviji sem vedno gledal in čakal dan, da si bom lahko kaj privoščil. Nekako s strani staršev za to ni bilo nikoli razumevanja, no pa tudi denarja ne. Zato sem nekako v sebi potlačil to željo in čakal na dan D. Tako, da po modelarskem staže sem reš še v plenicah, po bralskem stažu revije TIm pa ne:) Poleg tega sem enrkat dobil od bratranca nekaj starih timov. Tako, da primerjavo med starejšimi številkami in sedaj lahko delam.
In po pravici povedano se mi zdi, da je bila revija včasih boljša. Poleg tega nisem samo kritiziral, ampak sem dajal tudi kontruktivne predloge:)

Žal imam stare številke revije bolj tko poredko in nimam raznih nadaljevanj itd..Ampak nekaj jih pa imam. IN sem zvedel notri že marsikaj dobra in uporabnega.

Zdaj pa če se najde nekje kakšen finančni vlagatlje, mislim da bi se dalo tudi pri nas furati modelarsko revijo. Nebi bile sicer takšne kot v tujini, ampak pomojem, da bi se dalo vsaj stroške pokrivat..JE treba malo pokalkulirat koliko naročnikov bi rabili za pokritje stroškov:)

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a Robi » 17.11.2004, 21:39

Čujte dečki. Malo manj oralnega in analnega modelarjenja in raje malo več napišite kako in kaj je gdo naredil in tudi zajeb.. Čudovito modelarsko revijo (forum) imamo lahko kar na domačem (službenem?) računalniku, dosegljivo ob vsakem času in kar je najpomembnejše, zmeraj se najde kakšen nov post.
Jaz sem Tim odjavil zato, ker so članki bolj na nivoju tistih, katerim je v osnovi revija namenjena. Brez sramu pa lahko povem, da sem letos na forumu osvojil toliko modelarskega znanja, kot ga v reviji Tim ne bi v 100 letih.

HOWG, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

Kraj: Idrija

OdgovorNapisal/-a tica(slo) » 18.11.2004, 08:13

Robi napisal/-a: Brez sramu pa lahko povem, da sem letos na forumu osvojil toliko modelarskega znanja, kot ga v reviji Tim ne bi v 100 letih.

HOWG, Robi

ja forumi so zakon , predusem zato ker se ne osvežujejo sam enkrat na mesec :D :D :D
jast sm se zarad forumov odjavu že od ŠTIRIH revij- enostavno ne držijo koraka :oops: sm se pa letos po 22 letih ponovno prijavu za TIM :lol: za osnovo ga res ni boljšega tud če je bolj reven :oops:
se še učim
Uporabniški avatar
tica(slo)

Kraj: Ajdovščina

OdgovorNapisal/-a mihah » 18.11.2004, 11:33

tica(slo) napisal/-a:
Robi napisal/-a: Brez sramu pa lahko povem, da sem letos na forumu osvojil toliko modelarskega znanja, kot ga v reviji Tim ne bi v 100 letih.

HOWG, Robi

ja forumi so zakon , predusem zato ker se ne osvežujejo sam enkrat na mesec :D :D :D
jast sm se zarad forumov odjavu že od ŠTIRIH revij- enostavno ne držijo koraka :oops: sm se pa letos po 22 letih ponovno prijavu za TIM :lol: za osnovo ga res ni boljšega tud če je bolj reven :oops:

Jaz pa sem se ravno zaradi dodatnega informiranja, ki ga na nobenem forumu ne najdem taki obliki (!), dodatno naročil letos na 2 reviji!

Na forumu se res lahko trenutno najde VAU vsakojakih informacij in pa če se kej vpraša, dobi hiter odgovor.

Ko pa res nekaj potrebuje konkretno ali pa hoče izvedet nepristransko mnenje o neki stvari, bolj "insight" vpogled, tehnični test, ... tega pa se na forumu ne najde.

Vsak svojo malho hvali... tako ali drugače :roll:

Vsekakor se pa nam za vsesplošno informiranost po forumih ni potrebno bati odkar je še http://modelarji.com/forum/index.php

;)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Robi » 18.11.2004, 12:18

mihah napisal/-a:Jaz pa sem se ravno zaradi dodatnega informiranja, ki ga na nobenem forumu ne najdem taki obliki (!), dodatno naročil letos na 2 reviji!

Jaz pa berem tvoje poste, malo premeljem v glavi in koristne informacije spravim v bučo, nekoristno pa pobrišem :lol:
Prihranim naročnino za 2 revije.

LP, Robi
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a mihah » 18.11.2004, 12:44

No, evo, Robi, temu se reče simbioza. Ti pa meni daješ nasvete med letenjem na F5J tekmi ;)
Sakura Racing XI Sport Master (Endurance, stock, mild modified, modified), Hyper GTB E, Tekno EB48, itd...
Uporabniški avatar
mihah
Forumski odvisnež

Kraj: Mengeš

OdgovorNapisal/-a Robi » 18.11.2004, 13:03

mihah napisal/-a:No, evo, Robi, temu se reče simbioza. Ti pa meni daješ nasvete med letenjem na F5J tekmi ;)

Negdo mora skrbeti za letalske modelarske gušterje :lol: :lol: :lol:

LP, Robi

P.S.
Če bi Nemci izdajali revije v angleščini bi se verjetno naročil vsaj na ene par njih.
Uporabniški avatar
Robi
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a luigidon » 18.11.2004, 14:25

Robi napisal/-a:Če bi Nemci izdajali revije v angleščini bi se verjetno naročil vsaj na ene par njih.

Ja jest tud zagotov:))

lp
matjaz
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....
Uporabniški avatar
luigidon
Forumski veteran

Kraj: Domžale - Vir

OdgovorNapisal/-a fullspeed » 19.11.2004, 08:57

No ko pa sem videl novemberski TIM moram pa tudi jaz dodati. Ja revija pač takšna kot je OK. Vendar očitno urednik nima nobenega občutka. Vsaka čast našemu bivšemu svetovnemu prvaku v A2kategoriji Tonetu Videmšku. Vendar predpotopna tehnologija vendar ni za v tim. Nekako prepletanje high tech tehnologije z raznimi D box-i .... Potem pa japonski papir.... Ne vem no. Pol pa še tista 27 mHZ 2 kanalna naprava. To ne vem če bo prepričalo katerega bodočega modelarja da se začne ukvarjati z modelarstvom.

LP
Sebastjan
lp, Sebastjan

FREELANDER
".... za zajebavat smo vsi dobri...."

http://www.stirocut.com
info@stirocut.com
Uporabniški avatar
fullspeed
Član

Kraj: Litija

PrejšnjaNaslednja