LS8

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a Goldi » 08.11.2004, 17:13

Ha, zdaj pa sem končno uspel videti video. Kaj sem naredil? Ne vem :!: Dela na DivX Playerju.
Moj komentar: po mojem je pihalo že preveč za tako "majhen" model. Je pa res, da tukaj ni prikazano vse kot je napisal Mc Gayver. Tu mu dam prav. Bil sem na Strmci s Pilatusom B-4 (mibo) ko je LS-a Bogo Štempihar še v fazi testiranja letel. Tisto bi se splačalo posneti. Bogo me je takrat z letenjem prepričal tako, da sem model imel že čez ca. 14 dni doma :lol: . Pogrešam zvok. Tisti rezek zvok ob preletu je tisto kar da temu modelu dodaten čar. Zdaj se mi pa lušta oditi ga letet....bom kar nehal razmišljat in ga grem v delavnico raje dokončat LS-a (letni remont :lol: :lol: po pristanku na smreki).
Goldi
Naš človek :)

OdgovorNapisal/-a Intruder » 08.11.2004, 18:14

Em ja.... Žvižganje modela...sanjski zvok ima...ampak ste že kdaj pomislili, da to ni SCALe zvok? Tapravi ima samo tak globoki "dah" ko potiska zrak! :D Torej se smatra jadrilica za ne "full scale" :D

Jan
Slope soaring is the way of life! (J.P.)
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ultralajt » 09.11.2004, 14:42

Prejle sem se sprehajal po primusovi domaci strani in med oglasi zasledil, da nekdo prodaja LS 8.

Interesenti, link do oglasa: http://www.primusr.com/content/blogcategory/70/36/
LP Mitja
Uporabniški avatar
ultralajt
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 10.11.2004, 11:31

Očitno ne deluje .
Treba bo naložiti tole

lp Andrej

Kroko.....mogoče sem jaz res totalno levi, ali pa imam računalnik za na dile ali v keson, ampak ko sem to naredil, mi pa zdaj res nobenega filma več ne špila....bilo kateri predvajalnik.... BS player, WMP, ....nevem no......sedaj bom dal XP CD noter in probal popraviti "škodo" ki je nastala....

Prodaja se računalnik :?

Očitno rabim ali novega, ali pa 5 let starega, da bodo filmi delali! :cry:

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Goldi » 10.11.2004, 11:42

JAN!

Odkar sem se odmaknil od PC-ja v delavnico in sem se nehal ubadati s problemi na forumu moj LS lepo napreduje. Samo trup še pihnem v belo in čakam pomlad. Upam da bo hitro toplo. Pobočje Krajnc seveda odpade. V poštev pride samo f-šlep ali pa Banditkugl. :lol: :lol: :lol:
Goldi

OdgovorNapisal/-a Intruder » 10.11.2004, 14:55

Gold.....

Spominjaš me na mojega očeta - zapečkarja! Zakaj Krajnc odpade!? Premrzlo? :? Ni zime, za nas modelarske eskime, a veš?! Ko bo veter pravi, in ko bo čas bom jaz serijska oprema tistemu pobočju! Je pa res, da dvomim, da bom letel tam makee, vendar bo me prej kot slej premamlo :D

sicer pa nevem, zakaj dečki zadnje čase toliko prepričujete v to, da bi vsi nekaj delali. Jaz moj prosti čas (tisti, ki se niti ne splača v delavnico stopit, ker je tako kratek) zapolnim z tem, da prečekiram forum in nasploh emaile, ko pa imam časa dovol pa se vsekakor posvetim modelom v delavnici raje kot foromu!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Goldi » 10.11.2004, 15:04

Intruder napisal/-a:Spominjaš me na mojega očeta - zapečkarja! Zakaj Krajnc odpade!? Premrzlo? :? Ni zime, za nas modelarske eskime, a veš?!

JAN!

Ti me pa spominjaš name. Kakšnih osem let nazaj smo tudi mi leteli pri Krajncu bilo kdaj samo da je pihalo. Vprašaj Boštjana, Andreja, Aleša... Snežno neurje je bilo pa smo tam leteli. :wink: , pa par prehladov sem tudi tam fasal. Ljudje se čez leta spremenimo, in ti prideš zanami :!:
Goldi

OdgovorNapisal/-a Intruder » 10.11.2004, 15:13

:?: Ali to res spada pod Letalsko modelarstvo -> Splošno -> LS8 :?:

Imaš PM!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a JureHB » 23.11.2004, 20:05

Kje pa je Kal?

LP Jure
Uporabniški avatar
JureHB

OdgovorNapisal/-a rock » 23.11.2004, 21:06

Jure,

Poglej pod Kal na Hrastnikom. Je pripet načrt, tako da ne bo težav.

http://mmm.zrcalo.si/forum/viewtopic.ph ... 7d8bb09b8d
Uporabniški avatar
rock

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Intruder » 06.12.2004, 23:17

Pozdravljeni dečki...tale tema je šla že malce v pozabo - očitno je vsem zmanjkalo idej in znanja o tem modelu.

Ker sem imel danes preveč časa, sem se odločil, da olupim krila od LSa, saj je folja bila že stara, porumenela ter počihana. Največji problem pa je predstavljalo odstopanje od abahija. Kljub fenanju ali likanju se ni več hotela prijeti, zato sem si rekel...prej ali slej....pa naj bo prej!

Dela sem se tolil z malce slabim občutkom saj, ko sem dal idejo prijatelju, je bil prvi stavek, ki sem ga dobil nazaj takšen, češ da sem nor in da mi bo še žal, ker se folja prime abahija kot pes mačke in se ponavadi loči folja od lepila! No, očitno sem imel srečo, da je bila že dovol dotrajana. Našel sem prvi košček, ki je odstopil, ga prijel z usnjeno rokavico, vklopil stari fen za lase ter začel. Sproti, ko sem fenal sem tudi vlekel foljo. Moram reči, da sem bil kar presenečen in olajšan, saj je prihajala dol odlično! Tu in tam je ostal kakšen delček lepila, ki sem ga s skalpelom na rahlo spraskal. Vso delo je trajalo mogoče max 1 uro.

Sedaj pa še samo kupm foljo in že likam...

Pa še slike:
Nimate dovoljenj za ogled prilog tega prispevka.
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Intruder » 06.12.2004, 23:20

Pa še ena slika od blizu. Zgodilo se je, da se je na določenih mestih abahi cefral in odstopal z foljo, ki je na določenih mestih še vedno (pre)dobro držala! Ali je to normalno, ali je nekvaliteten abahi!?

Lep pozdrav!

Jan
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a Goldi » 14.12.2004, 10:03

LS-8 malo drugače :lol:
Goldi

OdgovorNapisal/-a fantasy » 14.12.2004, 10:48

Fotomontaža, razen če je »kontejner« namenjen za kako lahko merilno tehniko…ampak dvomim…definitivno nas nekdo za nos vleče :?
Uporabniški avatar
fantasy
Član

OdgovorNapisal/-a Intruder » 24.01.2005, 22:46

No....tema je spet padla v zaton....žalost.... kakorkoli že... Nekaj vrstic višje sem objavil slike, ko sem olupal krila mojega LSa. Sedaj sem se spet spomnil nanj in si ob obisku Schweighoferja kupil pravi modelarski likalnik za foljo ter 2m bele oracover folje (rdečo sem že imel doma). Vzel sem si 3h časa in popeglal obe krili.....to je nastalo:
Uporabniški avatar
Intruder
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a no_name » 24.01.2005, 23:08

Goldi napisal/-a:LS-8 malo drugače :lol:

LS-8 mod. by BIN LADEN :shock: :D
no_name

Kraj: Lesce

OdgovorNapisal/-a aly fly » 25.01.2005, 09:53

:lol: