MODELARSKI BOLŠJI SEJEM .....

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

MODELARSKI BOLŠJI SEJEM .....

OdgovorNapisal/-a ŠKALEC » 19.02.2005, 11:16

Razmišljal sem in prišel do ene fenomenalne ideje, ki bi jo lahko v kolikor bi bilo zanimanja uspešno izvedli.
Ker posamezna modelarska društva v Sloveniji na nivoju organizirajo tekme za državno prvenstvo ter za pokal Slovenije ,verjamem, da bi tudi to bilo izvedeno na nivoju. Torej kaj mislim ?

Mislim, da bi recimo 2x letno organizirali : MODELARSKI BOLJŠI SEJEM .

Zamislil sem si takole:
Sejem bi se odvijal 2x letno. Recimo mesec dni pred začetkom tekmovalne sezone, ter recimo 14 dni po zadnji tekmi v sezoni.
Na sejmu bi se zbrali (kot prodajalci) tako avtomodelarji, kot čolnarji, letalci ... itd.
Zato bi bilo nesmiselno prirejat recimo boljši sejem pred tekmo, ker potem bi tam bili samo avtomodelarji in ne tudi ostali.
Tako bi se pa na enem mestu zbrali modelarji vseh vetrov.

Modelarsko društvo, ki bi organiziralo boljši sejem bi moralo poskrbet za prostor, na katerem bodo lahko "prodajalci" postavili svoje mize z prodajnimi artikli, ter električni priključek, tako da bi lahko prodajalec kupcu tudi pokazal, da električna naprava (recimo polnilec) deluje brezhibno.
Vsak , ki bi želel prodajat bi plačal simbolno pristojbino recimo 600 sit za postavitev svoje mize ... itd , oziroma stvar dogovora vsakega organizatorja.In priteče nekaj financ v klub .

Dobre strani sejma:

Marsikaj se kateremu modelarju potika po delavnici, kar bi nekdo nujno potreboval.

Predvsem pozitivna je ta zadeva, glede nato, da na foromu včasih prebiramo komentarje, kako je nekdo nekoga nategnil z robo ... itd.
Kupec bi lahko na licu mesta sprobal model avtomobila, če deluje in kako deluje. Tako po kupljenem nima več kaj težit, ker je po sistemu - videno/kupljeno .

Kot prodajalca te kupec ne more nategnit, da mu pošlješ robo po pošti in jo (kar se je že večkrat zgodilo) potem ne dvigne in imaš stroške ...

Če realno razmislimo ima takšen sejem izredno dosti pozitivnih stvari

Dosti je tudi modelarjev ali celo novincev, ki bodo modelarji šele postali, pa si novih stvari ne morejo privoščit in prav ta sejem bi bil za njih odskočna deska.

Mislim, da sem za začetek dovolj napisal. Vse ostale formalnosti in podrobnosti se pa dogovarjajo sproti v kolikor bi zadeva bila realizirana. V glavnem za premislit je. Torej, kaj menite ?
Zadnjič spremenil ŠKALEC, dne 19.02.2005, 23:58, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
ŠKALEC
Forumski veteran

Kraj: Ptuj

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 19.02.2005, 11:38

Kaj menim jaz? Vsekakor ideja ni slaba, predvsem z vidika modelarja oz bodočega modelarja. Nakupi preko pošte so dragi ,na karto zaupanja pa ne moreš več igrat. Kdor je resen, bo verjetno pozitivno ocenil to IDEJO.

Zdaj kar se tiče same lokacije tu v MB, tud načeloma ne bi blo problema. Boljšji sejem bi (lahko) potekal kar na sami progi kjer bi bilo dovolj prostora. V primeru dežja pa v garažah zraven proge.

Načeloma je potrebno dobit dovoljenje, nato pa organizirat. Vse pa je stvar dogovora višjih inštanc v modelarski zvezi.

Ali imamo na vidiku novega organizatorja sejma za MB?
Lep pozdrav(best regards)
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo
----------------------------

Kraj: Šentilj\Slovenia

OdgovorNapisal/-a Scythe » 19.02.2005, 12:09

res je to dobra ideja sem prepričan da bi že na prvem organiziranem sejmu bilo veliko kupcov in prodajalcev vsako leto pa bi se število le še večalo
-tudi če se ne bi nič prodalo bo bilo te spet eno super druženje lp
Xray T4, X12 RX8, REDS
www.Toprc.eu
Scythe

Kraj: Fram

OdgovorNapisal/-a idol plemenit » 19.02.2005, 15:57

Ja, ideja je več kot odlična! 8)
In tako bi se tudi kupec z drugimi lahko posvetoval! :D 8)
Lahko pa bi namesto prijavnine toliko in toliko procentov od prodanega šlo v klub, a če se nebi nič prodalo... :wink: Je prijavnina boljša ideja!
Pa moral bi biti tudi dostopen termin! :D 8)
Uporabniški avatar
idol plemenit
Naš človek :)

Kraj: Škofja Loka

OdgovorNapisal/-a cuoresportivo » 19.02.2005, 17:14

Prijavnina je mišljeno kot to kaj se plača ko greš tam na BOLŠJAKA prodajat na teznu? Kot ene vrste kavcija al nekaj v tem stilu? To načeloma ne bi bilo slabo, ker če bi šli procenti od prodanega, potem se marsikdo ne bi strinjal, saj dejanska vrednost procenta ne bi bila fixna, ČE prodaš za 100.000 ali 50.000 , potem več kot prodaš več plačaš, kot nek davek. To pa potem ni vredu. Prijavnina pa je fiksna . Bo treba na kakem sestanku to omenit oz se dogovorit.
Lep pozdrav(best regards)
Aleš Berce

www.fotobanda.si
www.tehnox.si
Uporabniški avatar
cuoresportivo

Kraj: Šentilj\Slovenia

OdgovorNapisal/-a RB Team » 20.02.2005, 19:55

No zopet ena pametna za razmislit! PA VENDAR :?: :?: MISLIM da če posameznik prihaja stakimi idejami ven NAJ SE ŠE PODSTOPI IN PREVZAME KAKŠNO OD ODGOVORNOTI :lol: Za ideje je vsakdo dober za kaj drugega pa................. :shock: :shock:
RB Team
Lp: R.Blazina BAJA SS Čunga/Lunga Power
Uporabniški avatar
RB Team

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a ŠKALEC » 20.02.2005, 20:03

Mclaren 950 napisal/-a: PODSTOPI

Kaj te to pri hudiču pomeni !?
Hvala za obrazložitev.
Uporabniški avatar
ŠKALEC
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a ELO » 20.02.2005, 20:26

podstopiti se in podstopiti se -im se dov. (i
o o) zastar. lotiti se, začeti: tega dela se še
podstopiti ne upam / česar se podstopi, vse mu
spodleti // upati si, drzniti si: ne podstopim se
prositi
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a Fuelboy » 20.02.2005, 20:36

Zadnjič smo se na klubu MSM o tem resno pogovarjali. Torej, če bi bilo dovolj interesa s strani modelarjev, za prisostvovanje na takšnem boljšjem sejmu, se bi sigurno lotili organizacije.

Zato je tudi bila ustvarjena 'tema' s tem naslovom.

Lep pozdrav

Tomaž
LP Tomaž
Uporabniški avatar
Fuelboy

Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a ELO » 20.02.2005, 20:43

torej, se boste podstopili...

lepo, mogoče tudi jaz kaj prodam, recimo kakega marderja, komando,...
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a Čur » 20.02.2005, 20:52

Ja, dobra ideja. Če bo to prešlo v navado, smo pripravljeni tudi v Nm to organizirati.
Uporabniški avatar
Čur
Stara sablja

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a nitro-s » 21.02.2005, 00:27

Mi smo za akcijo, vodjo našega sejma že imamo in to je Roberto. :wink:

Potreno bi še bilo povabiti letalce in čolnarje. :idea:

Sejem bi bil v nedeljo dopoldan na naši progi (na poligonu za motoriste) v okviru motorističnega sejma (se še dogovarjamo).

Cena za mizo bila cca 500 sit (simbolična) in bi šla v blagajno kluba. 8)
LP Stanko

GSM: 070 688-446 ___ E-MAIL: stanislav.kokol@triera.net

XRAY X4 2024 Stock - XRAY X12 2025 - BURI 2.2
Tamiya TT-02 - Tamiya TT-02R 21.5T
SANWA M17, RM MT4
Uporabniški avatar
nitro-s

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a RB Team » 26.02.2005, 17:33

ŠKALEC :lol: :lol: ELO ti je lepo definiral besedo PODSTOPIL ali nisi jemal slovenščine ali pa si takrat sprical pouk!! :oops: :oops:
RB Team
Lp: R.Blazina BAJA SS Čunga/Lunga Power
Uporabniški avatar
RB Team

Kraj: Domžale

OdgovorNapisal/-a ŠKALEC » 26.02.2005, 20:18

Ja imaš prav Mclaren 950 !!
Lepo je ELO definiral besedo oz. jo skopiral iz SSKJ ! :lol:
Copy/paste je zakon !

Plus tega, sedaj te zadeve ne pašejo v to temo, kjer sprejemam vaša mnenja o ideji, ki sem vam jo posredoval v razmislek, tako da nepotrebne debate o čem drugem niso zaželjene.
Glede na to, da sem dal idejo se bom potrudil, da bo stvar realizirana v kolikor ne bo prišlo do zapletov na mestni občini in policiji, saj takšno prireditev mora potrdit več ustanov.
V kolikor bom zadevo uspel kot organizator izpeljat, seveda tudi ob pomoči mojih klubskih kolegov (kar ne dvomim, saj smo prava ekipa), vam zagotavljam, da bo zadeva na nivoju.
Na MO Maribor sem že prišel v kontakt z določenimi ljudmi, tako da se na projektu dela. Če bomo dobili dovoljenje je pa še vprašljivo, ker to organizirat ni tako enostavno kot se nekaterim zdi.

:arrow: V VEDNOST TISTIM, KI NE VEDO :
Dejstvo pa je, da vse kar je do sedaj organiziral MSM klub, da je bilo izpeljano na nivoju in izredno kvalitetno.
Zadnja takšna večja prireditev je bila božična dirka, kjer je popolnoma vsak tekmovalec dobil tolažilno nagrado - vrečko v kateri je bilo za kar nekaj tolarjev nagrad, katere smo prispevali oz. zbrali sami člani kluba. Od trenirk, radioaparatov, Microsoftovih Multimedijskih tipkovnic, Internetni modem ... itd + v vsaki skupini so prvi trije prejeli medalje in vrečko !
Tudi nekaj peciva za med prireditvijo je bilo na raspolago.
Povdarit pa moram, da prijavljen tekmovalec NI imel nobenih stroškov, razen tega da se je pripeljal na samo prizorišče.

:arrow: BTW ....
:idea: Spomnimo se mariborčani, ko so naš MSM klub povabli na avto tuning show, da bi malo med pavzo popestrili dogajanje. In ker smo zadevo tako dobro izpeljali in ker je bilo pri nas takšno zanimanje, so nas organizatorji Avto Tuninga prosili, da za nekaj časa nehamo vozit modele, ker nimajo gledalcev, saj jih je bila večina okrog naše proge. 8)

Toliko za sedaj ....... :wink:

@ČUR:
Jože, prav to sem imel v mislih. Naredila bi se v letu dva glavna sejma., kjer bi se zbrali tako avtomodelarji, letalci, in čolnarji .
Izvedla bi se : 1,5 meseca pred začetkom slovenskega prvenstva, ter tam nekje 14 dni po zadnji tekmi v prvenstvu.
In vsako leto bi bili sejmi v drugem kraju. Enkrat organizira MSM , drugega Minerva ....... itd.

V glavnem vse je še v zraku.
Zadnjič spremenil ŠKALEC, dne 26.02.2005, 23:21, skupaj popravljeno 6 krat.
Uporabniški avatar
ŠKALEC
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a rCar » 26.02.2005, 22:45

Mclaren 950 napisal/-a:ŠKALEC :lol: :lol: ELO ti je lepo definiral besedo PODSTOPIL ali nisi jemal slovenščine ali pa si takrat sprical pouk!! :oops: :oops:

Če je kdo šprical pouk, in to ravno slovenščino, potem je bil to McBlazina 950.
rCar

Sejem

OdgovorNapisal/-a lojze » 22.03.2005, 14:53

Lep pozdrav vsem!
Kdor koli je o modelarskem sejmu razmišljal, je bil na pravi poti. Na podobne sejme sam hodim celo v Nemcijo. Na teh sejmih se da marsikaj kupiti in prodati. Cilj je vsekakor ta, da si med sabo pomagamo, tudi na tak način, da za simbolično ceno nekaj prodaš. Čestitam tistemu, ki je to idejo pri nas spravil na papir in upam, da bo prišlo tudi do realizacije. Pozdrav! LOjze Kelc
lojze

Kraj: Osluševci

OdgovorNapisal/-a MC GAYVER » 22.03.2005, 16:11

Ideja je dobra vsekakor pa ni nova

Bolšjaka vsako leto organizirajo pri DML na svoji pisti in ob tem nastane mali miting kako je pa z prodajo pa ne bi vedel vem pa da je prostor BREZPLAČEN!!
http://mdm.zrcalo.si/forum/viewtopic.php?t=3536
Zadnjič spremenil MC GAYVER, dne 22.03.2005, 16:19, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
MC GAYVER
Stara sablja

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Muzikant » 24.03.2005, 22:39

:P to bi lahko bilo enkrat na mesec ne vem npr vsako prvo soboto ali kaj podobnega... :P ODLIČNA IDEJA upam da bo tudi zaživela :roll:

LP Sandi
Uporabniški avatar
Muzikant
Član

Kraj: Vojnik

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov