Napisal/-a andro » 08.03.2003, 10:21
Pozdravljeni!
Pišem zato ker sem izredno razočaran nad pristopom g. Janeza Nebca, lastnika trgovine in njegovega "izjemno pametnega" pomočnika, katerega imena žal ne vem.
Lansko leto sem se odločil za nakup modela avtomobila 1:8 z forsovim motorjem 3,5. Na internetu sem našel spletno stran Nebec Hobi - Mantua Model d.o.o. . Stran me je zelo navdušila in ravno tako njihove obljube o rezervnih delih, pomoči kupcem, itd. Kmalu po nakupu se je že izkazala druga stran njihovega pristopa. Glede na dejstvo da sem bil popoln začetnik sem potreboval veliko pomoči in nasvetov. Pozabil sem omeniti da sem se odločil za nakup modela Magica cestna izvedba, za celoten komplet sem odštel 110.000 sit. To se mi ne zdi majhen denar. Pri sestavljanju modela mi je pomagal prijatelj, izkušen modelar tudi nekdanji tekmovalec v tem razredu. Po končanem sestavljanju sem prinesel sestavljen model k g. Nebcu na pregled in na "ulavfanje" motorčka. Komaj sem čakal na dan da sam zapeljem model po parkirišču. Navdušenje me je zelo hitro minilo, saj je bila odkrita serijska napaka na fergazerju, saj se je odkrušil majhen del na spodnjem koncu. Posledica tega je bl ta, da se je fergazer snel. Ponovno sem šel k g. Nebcu ki se je nekaj izgovarjal (same pametne stvari...). Rekel je da sem jaz kriv, njegov sodelavec(gospod z očali in z brado in zelo pametnim izgledom) je rekel "ja kaj si pa pričakoval, to je navita zadeva in tudi osebni avto Golf ki premore 700 KM se kvari. Ta primerjava se mi je zdela izjemno bedasta in neprimerna. Glede na dejsvo da sem bil zelo velik navdušenec sem stvar spregledal in kupil nov fergazer. Prosil sem g. Nebca da mi tokrat on sestavi zadevo in da mu plačam delovno uro. To je res storil, jaz sem mu plačal za nov fergazer+delovno uro. Povedal mi je da je zaradi varnosti tudi razstavil motor in ga očistil zaradi opilkov, kajti delček fergazerja ki se je odlomil je padel v motor. Predvideval sem da bo sedaj vse ok. Kako se se zmotil!!!!!!!!!!!!!!!!!. Po tem popravilu je model deloval celo dva polna rezervoarja goriva. Presenetljivo a ne? Potem se je zgodba s fergazerjem ponovila. Spet se je odlomil popolnoma na istem mestu kot prvič, kljub temu da je zadevo "šraufal" sam g. Nebec.
Te dni sem se odločil za prodajo modela svojemu prijatelju, saj sem se naveličal problemov. Rekel sem mu da naj pred prvim startom, da preverit motor g. Nebcu ( za vsak slučaj). Po pregledu motorja me je prijatelj ves zgrožen poklical in povedal da je motor popolnoma uničen (za v kanto). Meni ni bilo popolnoma nič jasno, saj je motor deloval le parkrat in še to zelo amatersko, malo po parkirišču in to zelo po pameti. Vedno sem počakal da se je motor ogrel, po vsakem spraznjenem rezervoarju sem počakal cca 10 min da se je ohladil, skratka res sem pazil. Sedaj pa pozor, ali se vam zdi normalno da bi bil motor popolnima uničen po porabljenih 2,5 l goriva.?????????
Prijatelj mi je prenesel vse komentarje g. Nebca in ob poslušanju me je prijelo da bi šel tja in ga na g....c in to parkrat!!!!!!!!!!!!!!! Rekel je da sem sam kriv za vse to in da je motor uničen zaradi opilkov (plačal sem mu delovno uro za pucanje motorja) .
Menim da me je g. Nebec po domače rečeno "na suh nategnil", ker je videl da se na zadevo ne spoznam najbolje in mi motorja sploh ni očistil z namenom da pri njemu kupim novega!!!! Njegov odnos do strank je izredno ponižujoč, njegov sodelavec je pa tudi poglavje zase. v svojem sporočilu sem izpustil precej neugodnosti ki sem jih doživel z g. Nebcom , zaradi dolžine zapisa. Prosim vas izkušene modelarje za mnenje, kaj naj storim, svojo jezo sem prenesel na vaš forum z namenom da ne bo še kdo nasedel začetnim sladkim besedam g. Nebca. Svetujem vam da se raje odpeljete v Logatec kjer so zelo na nivoju, oz. kamorkoli drugam samo k Nebcu ne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pa še nekaj sem pozabil omeniti, g Nebec je mojemu prijatelju(njemu sem prodal svoj avto) rekel da je sklopka narobe obrnjena in da ga čudi kako da se je avto sploh vozil. Zakaj sem to napisal?, zato ker je g. Nebec ta avto z narobe obrnjeno sklopoko imel štirikrat pri sebi na "ulavfavanju" motorja, pri tem ga je vsaj deset minut vozil gor in dol po dvorišču pa ni opazil da je sklopka narobe obrnjena. (Za vsako njegovo storite sem pa tudi plačal)To je res zanimvo, da tak strokovnjak to opazi šele takrat ko se nezadovoljni kupec pritoži nad njegovo storitvijo. Upam da sem vam vsaj malo osvetlil njegovo strokovno podkovanost!!!!
Lepo pozdravljeni vsi modelarski navdušenci!