Napisal/-a luigidon » 30.05.2005, 21:00
Takole bom rekel. Ceno je nemogoče oblikovat, ker je razlika ali se nekdo uči na letalu vredenm 1000€ ali pa 100€. Poleg tega je še cel kup dejavnikov, ki vplivajo na ceno. Mislim, da ima Mantua zelo poštene cene, ter da se tam res veliiiiiko naučiš.
Takole bom rekel. Sam sem valda hotel šparat, pa ne dajat za učenje letenja dnarja. Zato sem seveda razbil nekajkrat avijon, pa se je h sreči dal popravit, ampak če seštejem vse stroške teh razbijanj presežejo 10.000 sit. Potem to še ni bilo dovolj in sem moral razbit še en lesen model, ki je šel totalno v trske. Takrat je bila šola dražja. Model je bil vreden brez vsega 24.000 sit, ostala so mi le krila. Da ne omenjam, da je motor šel v 3pm, pa getribe, pa baterije itd....Kar mi je ostalo so torej krila, dva servota, regler in pa? Hm nič drugega....
Če nebi hotel šparat oz. če bi sedaj šel še enkrat čez vso pot, bi zagotovo bil pripravljen dat 10 jurjev na roko nekomu, da me nauči letet. Za 10 jurjev pa po Mantua ceniku dobim kar precej minut a ne?
in še en razlog zakaj bi se tko odloču. Ko sem se sam učil sem imel nemalo problemov. Dovolj je bilo le 5 minut, da sem enkrat prišel na letališče, ko je bil ravno McGayver tam. Zvedel sem več, kot v vseh svojih minutah letenja. Dal mi je za pelat svojga Telstarja in avijon me je začaru:) Mcgayver pa razjasnu mnogo stvari, da je bilo letenje lažje.
Tako, da nehite preačunavat kolk bi kdo dal oz. kolk to stane, pa kolk vas kdo odira itd....Sploh pa če primerjate z drugimi stvarmi, sploh ni tako drago. Poglejte recimo koliko stane par minut vožnje z elektro kartingom v Ljubljani. Pa nimajo praktično nobenih stroškov z vožnjo. Nekaj je če ceno oblikuješ smoterno, glede na trg. Če ti uspe 5 jurjev računat za 15 minut učenja, potem dej le. ali je to oderuško ali ne, lahko vsak sam presodi. Zakaj pa nebi imel 5 jurjev, če se da to prodat. Ampak se ne da. Zato se mi zdijo cene pri Mantui res ugodne, ker nekdo, ki je dal 50 ali več jurjev za avijon in ostalo, pa mu je škoda dat 5 jurjev, da se nauči letet, naj raje da vse v kot in glonca do konca življenja, da ne bo slučajno kje kakšnega jurja izgubil....
lp
m
-------------------------------------------------------
Uspeh je za drzne....