Napisal/-a Čur » 31.03.2003, 08:58
Vsekakor je za pohvalit udeležbo, žal pa veliko drugega ni "štimalo".
Prva napaka je sigurno bila prepozen začetek, in ne vidim nobenega razloga za tako početje. Pravilnik za DP imamo kar obsežen in dober, potrebno ga je le poznati in po njem ukrepati. Zavedati se moramo, da ne bo nikoli za vse prav, nakdo pač mora menjati frekvence, organizator mora o tem odločiti skladno s pravilnikom.
Pravilnik za DP se ni upošteval še pri številu kvalifikacij, vozili smo namreč samo dve kvalifikaciji od predpisanih treh, krajšali smo čase finalnih voženj namesto 30 min na 20 min in še se bi lahko kaj naštelo. (za kat. C sem bil sicer vprašan če se strinjam z 20 min pa sem se seveda strinjal, saj se je bližala tema, pa še do doma sem imel slabih 300 km) Omenil bi še totalno ponesrečen start v kategoriji 1:10. Nihče ni vedel kdaj bo start, vozili smo skoraj 15 min predno smo startali, ker parkrat je bilo do starta 3 min, nekateri so ugašali motorje in čakali, nekateri smo vozili počasi po progi in tako čakali, organizator pa je bil modro tiho. Seveda tak start ne more uspeti, saj le redko kateri motor še laufa 3 sekunde na mestu.
Naslednja, zame katestofalna stvar, je bilo sojenje. zdelo se je, kot da sploh nihče ne sodi, še slabša zadeva pa je kultura tekmovalcev, ki premoremo vse - od zaletovanja, nespuščanja hitrejših, sekanja prog, vpiteje na odru, in drugo. (Pisec ni izjema) Naj omenim še red v boksih. Mehaniki so stali vsepovsod, boksi so bili neprevozni,...
Hrana: pridružujem se mnenju ostalih.
Vtisi in rezultati: ne zdi se mi primerno tu, na tem mestu opisovati svoje uspehe oziroma neuspehe z mankajočimi polosovinami in pogoni. Vsi smo imeli pač neke taževe, rezultat pa je odvisen od znanja vožnje, tehničnega delovanja modela in seveda od sreče.
Pa lep pozdrav vsem, Čur