Gaio-italia

Tekmovanja, srečanja ...

Moderator: Jetforce

Gaio-italia

OdgovorNapisal/-a Luki » 30.03.2003, 21:47

Živjo kako se je odnesla tekma v italiji?
Luka iz okolice ljubljane
Uporabniški avatar
Luki
Član

Kraj: Ljubljana - okolica

OdgovorNapisal/-a 2Fast&2Furious » 30.03.2003, 22:09

2001-Državni prvak v kat 1:8 Rally Junior
2001-Podprvak v kat. 1:8 Junior Off-Road
2002-Podprvak v kat. nacional
2002-Mantua prvak v kat. 1:8 junior rally in 1:8 junior off-road
2003-Državni prvak v kat. 1:10 200mm
2003-Podprvak v kat. 1:8 Off-Road
2Fast&2Furious
Naš človek :)

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a SPEEDMOJSTER » 30.03.2003, 22:16

Zame zelo dober. :lol: :lol: 1:8 drugo mesto 8)
1:10 GT 200mm tretje mesto 8)

Imam pripombo glede organizacije tekma se je odvijala prepočasi :!: :!: :!: :oops:
L. P. Aleš & Gusti O.
Uporabniški avatar
SPEEDMOJSTER

Kraj: Kamnik

OdgovorNapisal/-a GHOST » 31.03.2003, 00:04

Tekma je bila zelo zanimiva v vseh kategorijah in tudi udeležba je bila zelo dobra. Vendar z organizacijo tekme pa nisem zadovoljen saj se je vse skupaj preveč raztegnilo, pa še še to plačaš štartnino za dve ketegoriji in še malice ne dobiš - SRAMOTA - kaj takega se organizatorju ne bi smelo zgoditi.

P.S. - Kapo dol kar se tiče oganizacije Nebecu.
Lp Dean
040/239-554
ghost.013@gmail.com
Kolendar - Avstrijsko DP Elektro 2014
Uporabniški avatar
GHOST
----------------------------

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ELO » 31.03.2003, 07:13

ej dean, smo mislili da se boste po meji za 5 minut ustavili na crpalki da recemo kako o ogledu udin :)

no ja, pa drugic, vglavnem da smo varno domov vsi prispeli!

tekma je bila pa super, JUHU, se vec takih!!!!
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

OdgovorNapisal/-a blisk » 31.03.2003, 08:05

Elo, ogled Udin je bil res zanimiv.... :D , ustavili pa smo se pri Kompasu.

Sicer pa je bila dirka zelo dobra izkušnja, še posebej pa smo bili navdušeni nad predstavo 1:8C.
Nisem pa pričakoval takšne udeležbe - zelo pohvalno.
Imam pa tudi jaz pripombe glede organizacije - no ja, saj bo drugič boljše.

Lep pozdrav,
Zdenko.
Uporabniški avatar
blisk

OdgovorNapisal/-a ELO » 31.03.2003, 08:15

Kar se organizacije tiče......

jaz si vzamem "modelarsko nedeljo" in me niti ne moti če vse dolgo traja.

moteče je edino to, da porabiš eno uro da tekmovalce prepričaš da mora frekvenco menjat. tu so bili preveč demokratični!

saj potem ko seje začelo je šlo vse lepo na 5 minut!

pri mantua je drugače, tam so dve kategorije, po max. dve skupini v vsaki, pa je zato zadeva malce lažja!

upoštevajte to, da je bilo včeraj 5 kategorij, od teh ena v dveh skupinah! kar nekaj za predelat, mar ne????

edina zamera gre res na račun hrane, res bi lahko bilo obilnejše, pa tudi lažje bi bilo če bi si eno pico razdelilo eno moštvo (voznik/mehanik), ne pa da si "polovičke" moral iskati pri drugih.....

l.p.
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a 1FastDude » 31.03.2003, 08:17

jep, C pa res leti :D :D :D se še zdaj tresem, ko se spomin kolk jo stegne po ravnici :D

zelo zadovoljen z drugim mestom, sem mal spoznal avto videl moje pomanjklivosti (motorček, še vedno noče it tko kot bi mogu, vsaj od spodaj ne, pretrde gume, slabo nastavljen avto...) pa da ne govorim, da je teško vozit, brez ene prve osovine in amortizerja :)

no, osnovo smo dobil, zdaj pa komaj čakamo na naslednjo dirko :))))

lp. Uroš
To finish first you first have to finish...
Uporabniški avatar
1FastDude

Kraj: Novo mesto

OdgovorNapisal/-a 1FastDude » 31.03.2003, 08:25

kar se organizacije tiče....

hrano bi v prihodnje bilo res potrebno bolj organizirano delit....

lahko bi mal prej začel, ker misli, da je bila prva vožnja šele 11:....

drugače je pa potekalo še kar hitro...

lp. Uroš
Uporabniški avatar
1FastDude

OdgovorNapisal/-a Čur » 31.03.2003, 08:58

Vsekakor je za pohvalit udeležbo, žal pa veliko drugega ni "štimalo".
Prva napaka je sigurno bila prepozen začetek, in ne vidim nobenega razloga za tako početje. Pravilnik za DP imamo kar obsežen in dober, potrebno ga je le poznati in po njem ukrepati. Zavedati se moramo, da ne bo nikoli za vse prav, nakdo pač mora menjati frekvence, organizator mora o tem odločiti skladno s pravilnikom.
Pravilnik za DP se ni upošteval še pri številu kvalifikacij, vozili smo namreč samo dve kvalifikaciji od predpisanih treh, krajšali smo čase finalnih voženj namesto 30 min na 20 min in še se bi lahko kaj naštelo. (za kat. C sem bil sicer vprašan če se strinjam z 20 min pa sem se seveda strinjal, saj se je bližala tema, pa še do doma sem imel slabih 300 km) Omenil bi še totalno ponesrečen start v kategoriji 1:10. Nihče ni vedel kdaj bo start, vozili smo skoraj 15 min predno smo startali, ker parkrat je bilo do starta 3 min, nekateri so ugašali motorje in čakali, nekateri smo vozili počasi po progi in tako čakali, organizator pa je bil modro tiho. Seveda tak start ne more uspeti, saj le redko kateri motor še laufa 3 sekunde na mestu.
Naslednja, zame katestofalna stvar, je bilo sojenje. zdelo se je, kot da sploh nihče ne sodi, še slabša zadeva pa je kultura tekmovalcev, ki premoremo vse - od zaletovanja, nespuščanja hitrejših, sekanja prog, vpiteje na odru, in drugo. (Pisec ni izjema) Naj omenim še red v boksih. Mehaniki so stali vsepovsod, boksi so bili neprevozni,...
Hrana: pridružujem se mnenju ostalih.
Vtisi in rezultati: ne zdi se mi primerno tu, na tem mestu opisovati svoje uspehe oziroma neuspehe z mankajočimi polosovinami in pogoni. Vsi smo imeli pač neke taževe, rezultat pa je odvisen od znanja vožnje, tehničnega delovanja modela in seveda od sreče.
Pa lep pozdrav vsem, Čur
Uporabniški avatar
Čur
Stara sablja

OdgovorNapisal/-a Fisher » 31.03.2003, 09:25

Ce bi vozili kot bi morali, bi rally in c ji vozili v temi. Toliko o organizaciji.
Tudi deljenje f1 in f2 ni bilo popolno sem opazil, ker se je se vedno najdel eden ki za f1 ni primeren. Tudi sam se ne stejem med take ki se nikoli ne zaletijo ali dotaknejo drugega modela, vendar eno je rahel trk, drugo pa je ce ti nekdo razbije pol modela. :(
No ja, drugace pa ni bilo slabo, razen kot smo rekli hrana in glede na "dobro" organizacijio bi morali potalat se vecerjo. :)

Upam da bo naslednjic bolje poskrbljeno za vse, drugac pa je bilo zanimivo tekmovanje.
Uporabniški avatar
Fisher

Kraj: Tolmin

OdgovorNapisal/-a 2Fast&2Furious » 31.03.2003, 09:35

Jah organizacija je res na začetku mal šepala! Malca je bla pa res katastrofa, bi lahko vsak dobil eno pico (mehanik,voznik) tako kot ste povedali!

Bo pa drugič bolš

pa lep pozdrav
Andrej Habjan
2001-Državni prvak v kat 1:8 Rally Junior
2001-Podprvak v kat. 1:8 Junior Off-Road
2002-Podprvak v kat. nacional
2002-Mantua prvak v kat. 1:8 junior rally in 1:8 junior off-road
2003-Državni prvak v kat. 1:10 200mm
2003-Podprvak v kat. 1:8 Off-Road
2Fast&2Furious

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a grilnet » 31.03.2003, 10:55

No ja utisi prve dirke:

*Hrane nism nito od blizu vidu
*Urnik res da je bil raztegnen in pozen začetek ampak se strinjam z Elotom kajti če si vzamete "modelarsko nedeljo" potem čas ni problem
*kar se tiče rezultata sem zelo zadovoljen kajti moja prva sezona, prva dirka za DP in pa 2 mesto kar uredu, če izvzamem motnje nekje na polovici ravnice ( posledica noben krog ravnico na ful tko da moj RB ni pršu do izraza), avto skrenu mal levo desno pol pa vse ql?!.....
*Andrejček praktično neulovljiv vsaj zame na dirki. ŠE enkrat Čestitke.

No pa upam da vsaj še nekaj takih dirk.

LP 8)
Uporabniški avatar
grilnet
Forumski veteran

OdgovorNapisal/-a MaNe » 31.03.2003, 11:02

Moji vtisi iz prve dirke:

*organizacija ponizna

*pravilnika po mojem niti videli niso

*ne kos tistega podplata pa cokolado sem te dobil

*konkorenca zelo huda F2

* zelo sem zadovoln s svojim 4. mestom

*udelezba je bila velika

*1:8 C leti kot strela
LP
Nejc
Uporabniški avatar
MaNe

Kraj: Slivnica pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a 1FastDude » 31.03.2003, 11:24

pozabil sem pohvalit Jerneja, ker je včasih kar "vpil" :) za mikrofonom, ko se je v F1 nekdo obrnil sredi ravnice in tako opozoril ostale tekmovalce, da ni prišlo do trka. Čim več takih napovedovalcev, da ni nepotrebne škode in stroškov.

nekaj opozoril, glede sekanja je bilo, zelo malo za nešportno vožnjo... jaz sem za bolj strogo sojenje !

Fisher; deljenje F1 in F2 mogoče ni bilo popolno, vendar mislim, da zadovoljivo. Da bi ti mel še kake dva, ki sta bila v F2 z OPSi pa totalno nč znanja, pol bi šele vidu kaj je zmeda na stezi :wink:

lp. Uroš
Uporabniški avatar
1FastDude

OdgovorNapisal/-a Fisher » 31.03.2003, 11:40

Nene nimam pripomb le eden je bil "odvec" to bi znal se kdo potrditi, Mojca npr. pa se marsikdo. :)

Drgac je blo pa v redu nimam pripomb.
Uporabniški avatar
Fisher

Kraj: Tolmin

OdgovorNapisal/-a ELO » 31.03.2003, 12:10

čur, tisto da so nam ene kvalifikacije odbili je "dovoljeno", pa tudi dobro je da so to naredili, sicer bi se vse podaljšalo za več kot še 1 uro.

ni pa dobro to, da so vas prikrajšali za 10 minut, saj bi, rally in 1:8C če bi vozila poln čas, modelarsko nedeljo podaljšala samo za 20 minut. bi pa res relijaši in cejaši lahko bolj uživali v polnih finalih! to je spodrsljaj....

kakorkoli že, upoštevajmo to, da je bila to prva tekma v sezoni, da so pravilniki novi, da je nekaj novih tekmovalcev,....

če bo ta tekma dobra šola za ostale organizatorje potem je tudi teh nekaj napak kvečjemu dobrodošlih! se bomo na ostalih sedmih tekmah imeli bolje!!!!

ajde, bodite pridni!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

OdgovorNapisal/-a SERPENT » 31.03.2003, 13:04

Najprej bi se rad zahvalil vsem sodelujočim, ki so pripomogli k tako veliki udeležbi. Obenem pa bi se rad opravičil za vse nevšečnosti, ki so se pojavile.
Je pa res, da se bo moral zvišati nivo kulture tekmovalcev, da ne bo treba miljijon krat opozoriti nekoga. Tu pa res nastopi moč odločitve organizatorja, da nekoda diskvalificira, ki je včeraj ni bilo.
Težko je ugajati vsem, nemogoče pa je vsem tudi ustreči.
Največ zapletov je bilo pri kategoriji, kjer so tekmovali začetniki, kar je popolnoma jasno. Zato tam organizator tudi ni posegal po hudih kaznih (diskvalifikacija), ker tako že na začetku modelarske poti vzamemo nekaj zagona novemu tekmovalcu. Pa pustimo to.

Najbolj kritični so pa bili štarti tekmovalcev: od leta 1996 vozimo DP, pa je bil edino!! štart kategorije C regularen in brez napak tekmovalcev. Res ne vem, kaj si nekateri mislijo. Mislim, da je skrajni čas, da se naučijo enega bogega štarta, saj za to ni treba bit genij!

Kar se tiče hrane pa tako: tam so jedli tudi nekateri, ki sploh niso videli še komande in modelarstva nasploh! Kar pa seveda ne opravičuje neorganizacije pri delitvi hrane.

Samo v razmislek: uspeh organizacije je odvisen tudi od discipliniranosti tekmovalcev! Pa lepo se mejte!

Lep modelarski pozdrav

Jernej
Uporabniški avatar
SERPENT
Forumski veteran

Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a blisk » 31.03.2003, 13:07

Zraven vseh zgoraj navedenih napak sem pogrešal tudi kontrolo delovanja RV naprav kot je to določeno v pravilniku - kontrola se je izvedla samo enkrat. Sicer problemov zaradi tega ni bilo, zanima pa me, če se običajno ta kontrola izvaja ali ne. Osebno sem do sedaj bil prisoten samo na dveh tekmah in na obeh je bila kontrola opravljena.
Glede hrane pa bi v lahko tekmovalci ob prijavi (plačilu prijavnine) dobili bon za malico, kar bi rešilo nastale probleme.

Kakorkoli že, ne smemo pa samo grajati, kajti vožnja na taki progi je velik užitek in je čisto nekaj drugega kot naše zaprte proge.

Lep pozdrav,
Zdenko.
Uporabniški avatar
blisk

OdgovorNapisal/-a 1FastDude » 31.03.2003, 13:23

kontrola komand je lahko velika izguba časa, če je toliko kategorij, kot je bilo v Gaiu. Načeloma, če organizator pregleda frekvence in se pri tem ni zmotil potem, bi vsem moralo vse delati. Če pa nekdo od tekmovalcev ugotovi, da ima težave, katerih vzrok bi bila lahko motnja potem se ta pregled naredi naknadno. (motnje se ugotovijo v tistih parih minutah pred štartom). Če je nekomu nagajalo samo na ravnici, ki je naprimer problematična v Gaiu, potem je tu morda problem v baterijah ali razglašenem oddajniku-sprejemniku... Tu nebo nobem preizkus komand nič pomagal.

lp. Uroš
Uporabniški avatar
1FastDude

Naslednja

Vrni se na Prireditve.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov