Učenje letenja - CENA??

Vse o modelih letal : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: blisk

OdgovorNapisal/-a dymond » 05.07.2005, 17:59

oh sem vam vsem parv nevsecn ker vidim da vi ste ze stari macki v letenju jas pa niti neznam se modela prav vrecti v zrak kaj sele da bi leteu :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
dymond

Kraj: Spodnji slemen pri Mariboru

OdgovorNapisal/-a matej rozman » 25.07.2005, 18:29

pozdrav,

malce pozno, pa vseeno. Jaz sem skozi leta naučil leteti že mnogo modelarjev, pa prav nobenega zastonj. Zakaj pa bi ga? Vsi služimo denar, tako učitelji, kot tudi učenci. In če se potemtakem pripeljem do letališča, čepim tam najman dve uri, je enačba naslednja:
3ure+1000SIT+500SIT-bencin=3500SIT na en obisk letališča (stroški učitelja).

Povprečje teh obiskov je nekje 5*, torej 5*3500=17.500SIT. Jaz sem računal 20k (malo rezerve). Torej moja tarifa, da nekoga naučim obvladati model stane 20kSIT, z obvezno učenčevim modelom, motorjem in postajo-jaz se samo prikažem na letališču (v tem času ga naučim tudi malo vžiganja motorja ipd...).

Tako, da ne boste mislili, da delam reklamo zase, raje ne učim nikogar, ker mi je to prej v napoto kot v korist (govorim o materialnih dobrinah), raje potegnem kako uro v službi pa sem na boljšem.

Cenik, ki ste ga skozi to debato omenjali je res ugoden in vreden razmisleka.
Uporabniški avatar
matej rozman
Član

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a miskolin » 25.07.2005, 20:39

matej rozman napisal/-a:pozdrav,

malce pozno, pa vseeno. Jaz sem skozi leta naučil leteti že mnogo modelarjev, pa prav nobenega zastonj. Zakaj pa bi ga? Vsi služimo denar, tako učitelji, kot tudi učenci. In če se potemtakem pripeljem do letališča, čepim tam najman dve uri, je enačba naslednja:
3ure+1000SIT+500SIT-bencin=3500SIT na en obisk letališča (stroški učitelja).

Povprečje teh obiskov je nekje 5*, torej 5*3500=17.500SIT. Jaz sem računal 20k (malo rezerve). Torej moja tarifa, da nekoga naučim obvladati model stane 20kSIT, z obvezno učenčevim modelom, motorjem in postajo-jaz se samo prikažem na letališču (v tem času ga naučim tudi malo vžiganja motorja ipd...).

Tako, da ne boste mislili, da delam reklamo zase, raje ne učim nikogar, ker mi je to prej v napoto kot v korist (govorim o materialnih dobrinah), raje potegnem kako uro v službi pa sem na boljšem.

Cenik, ki ste ga skozi to debato omenjali je res ugoden in vreden razmisleka.

Gospod Matej Rozman z vsem spostovanjem ampak upam, da je med modelarji cim manj takih kot ste vi!
LP
miskolin
Naš človek :)

Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a Matej2 » 25.07.2005, 22:32

Miskolin,prav imas ja,te 100% podpiram!Ce bi bilo tako pri vseh starih modelarjih,bi novinci kaj kmalu obupali,vsakic toliko denarja dati,ni malo!Zgleda,da enim res vec pomeni denar,ne pa uzitek in hoby duh ko,enega ucis,ga uvajas in ce ga dobr naucis....sej veste,dober glas,seze v 9to vas..

Vsak ima svoje mnenje..
Lp Matej
Uporabniški avatar
Matej2
Član

OdgovorNapisal/-a denar » 26.07.2005, 07:17

Matej2 napisal/-a:Miskolin,prav imas ja,te 100% podpiram!Ce bi bilo tako pri vseh starih modelarjih,bi novinci kaj kmalu obupali,vsakic toliko denarja dati,ni malo!Zgleda,da enim res vec pomeni denar,ne pa uzitek in hoby duh ko,enega ucis,ga uvajas in ce ga dobr naucis....sej veste,dober glas,seze v 9to vas..

Vsak ima svoje mnenje..
Lp Matej

mislim da to ni drago zato kar vse ponuja za to ceno ce pomislimo na to da začetnika nauči še malenkosti kot so nastavljanje motorja in podobne zadeve kako se model pravilno vrže v zrak in še druge stavari da ne naštevam zaj vseh stvari ki jih začetnik še ne obvlada :wink: potem ta cena nikakor ni previsoka moje mnenje :oops:
SO MI REKLI VSI DA JE FG ZAKON PA ŠE RES JE

MOJ NIK JE DENAR ZATO KER JE SVETA VLADAR

1:6 FG MARDER & 1:5 FG COMPETITION EVO 2
Uporabniški avatar
denar
----------------------------
----------------------------

Kraj: Selnica ob Dravi

OdgovorNapisal/-a miskolin » 26.07.2005, 08:16

Ne vem no.......ponavadi, ko gres nekoga ucit letet verjetno vzames s seboj se svoj model in tudi sam nekoliko potelovadis.....druga stvar je pa, ce ti je letenje v breme in prides na letalisce zgolj zato, da nekoga ucis in ti dve uri letalisca posegata tako hudo v prosti cas, da je treba zaracunat jurja na uro..........halooo :?: :!:
miskolin

OdgovorNapisal/-a pjer » 26.07.2005, 08:47

Skoraj se lahko strinjam z g.Rozmanom pa čeprav sam nisem še na ta račun zaslužil niti tolarja (razen daril za zahvalo!).
Moje razmišljanje ob prebiranju teme:
- sem za plačilo osnovnega tečaja (sam vzleti in pristane)
- če je tečaj plačan je resen inštruktor in ima odgovornost da učenca tudi nauči , je pa resen tudi tečajnik saj za svoj denar želi znanje
- dejstvo je, da se ne nauči samo letet ampak dobi kar nekaj dodatnega znanja ( motor,aerodinamika,nastavitve oddajnika.....)
- marsigdo bi se želel naučit in je pripravljen plačat pa se nima na koga obrnit, ker zadeve niso dovolj organizirane, jih ni v ponudbi (redke izjeme)

p.s. osebno Jaz bi bil na začetku pripravljen brez problema plačat 20k ali 30k , da me je nekdo naučil ne pa da so nekateri služili na meni z prodajo robe, ki me stala dosti več! (pa živcov, pa žena- a si spet razbil?)
L.P.Pjer
Uporabniški avatar
pjer

Kraj: Šentjur

OdgovorNapisal/-a Domen Žvegler » 26.07.2005, 09:03

miskolin in enako misleči : zakaj pa potem obstajajo tečaji za računalniška znanja, jezikovni tečaji,plesni tečaji itd.? Saj bi se lahko našli ljudje ki jim je to hobi pa še sami malo potelovadili ne pa da pridejo v učilnico namensko zato da nekoga učijo in jim to posega v prosti čas !?
Unlimited-RC Team
Uporabniški avatar
Domen Žvegler

Kraj: Maribor - Ruše

OdgovorNapisal/-a miskolin » 26.07.2005, 10:12

Kdor ima plan se naucit letet mu z veseljem pomagam zastonj.......po drugi strani sem pa naletel ze na fantičke, kateri so si kupili model potem pa ni bilo vec interesa oz. jest sem bil bolj zagnan kot oni. Takim konkretnim primerom pa je treba zaracunat :!:
LP
miskolin

OdgovorNapisal/-a matej rozman » 26.07.2005, 12:06

....brez zamere...vidim, da sem malo podkuril.... Mislim, da ste moj prispevek o oblikovanju cene malo narobe razumeli-nekateri. Jaz z 20kSIT nič ne zaslužim, si zgolj stroške pokrijem. Če bi hotel od tega živeti, bi moral računati malo bolj ostro. Naj vas spomnim, da je bila ura učenja v nekdanjem WM-u v LJ od4-6kSIT. To je komerciala ne pa jurja....pa to je bilo v 90.-tih.

Kdor je že gdaj koga naučil leteti (ne učil) in ni za to porabil pol leta ali več, ve, da moraš biti na letališču sam, brez svoje krame, vse učenčeve sorodnike, prijatle in druge domov nagnat, če ne nikoli ne bo letel. treningi morajo biti intenzivni, če ne vse skupaj ni nič.

Moj uspeh je bil do zdaj 100% (brez razbitih letal, vsak je uspešno letel). Kar je še bolj pomembno....ko gdaj pridem na letališče-tuje, se z motorji vsi ogromno ukvarjajo (nastavitve), mojim se to nikoli ne zgodi. Mislim, da lahko z mirno vestjo zatrdim, da sem poceni, glede na to kar nudim. Naj še enkrat povem, da računam zgolj zato, da si povrenem stroške, ki nastanejo in da raje sploh ne učim več, kajti včasih bi moral kermu računati 100k, pa nebi bil dovolj, tolk živcev ti požre, pa cajta pa vsega ostalega.

Še enkrat: moje mnenje je da je cenik od M....A M....I UGODEN!

Hvala za pravilno prebrane vrstice.
Uporabniški avatar
matej rozman
Član

Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a brane » 27.07.2005, 11:27

Tole prebiram in ugotavljam, da mnogi nimate prave predstave kako se svet vrti :roll:
Kdor rabi znanje, mora plačati, da to znanje dobi, tako ali drugače, niti vrtec niti osnovna šola ni zastonj, kaj šele modelarstvo :shock:
Kdor pa znanje ima in to toliko, da lahko koga tudi nekaj nauči, je pa prav, da je za to plačan.
Za nivo nekaterih znanj obstajajo diplome, za druga znanja diplom ni, a znanje je znanje z diplomolo ali brez, če ga nekdo rabi je prav da ga plača in to tistemu, ki to znanje ima.
Nobena od zgoraj navedenih cen, se mi ne zdi zasoljena, pa vendar se eni zgražate, ker modelarstvo je HOBI, v katerem se obrne toliko denarja :shock: zakaj bi bilo torej modelarstvo izjema, tisti ki tovrstno znanje imajo, so ga plačali in to ne poceni 8)
Kot povsod, se pa najdejo tudi priviligirani in tisti, ki imajo srečo in tisti ki se znajdejo in marsikaj se da dobiti tudi (skoraj) zastonj 8)
Uporabniški avatar
brane

OdgovorNapisal/-a kiwi » 01.08.2005, 15:07

Berem te vrstice pa moram se jaz nekaj dodat. Tako kot jih je ze kar nekaj napisalo znanje se plača. In podpiram mateja rozmana, da si vsaj stroške porvne. Meni se ta cena sploh ne zdi pretirana. In cena bi morala bit, ker potem tako učitelj kot učenec vzameta stvar malo bolj resno kot samo zajebancijo. (Se mi zdi da je to že nekdo napisal malo višje).

Mislim, da so tukaj prisotni dve skupini. In sicer ena (starejši modelarji) in druga (mlajši modelarji). Je za razumet, da mlajši nimajo še svojih sredstev in se jim zdi 20000 sit dosti. Se mi zdi da je proti plačilu samo mlajša skupina
Po drugi strani pa je potrebno razumeti starejše modelarje, ki že imajo kar nekaj modelarskih let za sabo in vsi prav dobro vejo koliko truda in znanja je vloženo v enem modelu. Od aerodinamike teorije letenja, motoroznanstva, nenazadnje pa je potrebno imeti tudi neko znanje o elektroniki itd....

Starejši modelarji so večinoma v službah in imajo družine bajte in vse to zahteva premišljeno razporeditev prostega časa.
Ni tako kot šolar, ki ga vzdržujejo doma in niti ne ve koliko ednesejo mesečne položnice da ne govorim o drugih stroških za katera moraš sredstva (finančna) zagotovit sam. Ko šolar pride domov zabriše torbo v kot in se več ne obremenjuje s šolo zraven tega pa ima ponavadi celo popoldne in večer prosto. (ne bom rekel da to velja za vse vendar za večino pa)

In ravno zato se pojavlja razmišljanje, da je čas denar. Res je da je vse skupaj hobi vendar pa starejši gledamo na te stvari že malo drugače.

Sam sem tudi že pomagal nekaj modelarjem pri prvih korakih in moram rečti da nisem še od nikogar zahteval denarja. Vendar pa to še ne pomeni, da ne razmišljam tako kot sem zgoraj opisal. Pač nimam srca, da bi zdaj nekomu kar tako kasiral. Podpiram pa Mateja, da si je tako na začetku nastavil in je to to. Če hočeš leteti pač stane.

Ok malo sem sicer zabluzil pa vseeno upam, da me sedaj ne boste pohodili :D

Lp Boštjan
samo da leti !!!
Uporabniški avatar
kiwi

Kraj: Ptuj - okolica

Prejšnja

Vrni se na Splošno..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov