Čiščenje modela

Vse o avtomobilskem modelarstvu : nastavitve, barvanje, izkušnje, izboljšave, pomoč ...

Moderator: FASTLANE

Čiščenje modela

OdgovorNapisal/-a Jetforce » 13.09.2005, 18:54

Tak je na stvari po treningu v moracu sem se odločil rastavaiti in očistit model(to je prvič)tak da upam da ga bom sestavil tak ko mora biti.Pa še par slikic:

Slika
Slika
Jetforce
----------------------------

Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a Jetforce » 14.09.2005, 16:23

Tak zdaj pa sem zaradi moje površnosti moral dokputi/menjati.Lager za kolo in podložko kupit ki pride med lagera ki sta v kuplungi pa še zadnji pully sem moral menjati pa jermen ki pa je bil totalka->srednji jermen.
Jetforce

OdgovorNapisal/-a Jetforce » 17.09.2005, 19:12

Tak model je bil danes zjutraj sestavljen.Menjano->Ventiliran disk,zavorne obloge,pully,srednji jermen,zobnik,lager za kolo,jutri pa še pride podložka za med lagera na centaxu<- zgubil sem jo!Stalo me je kar nekaj denaraj ampak tega ne obžalujem zdaj moramo ša pa samo videt kak se bo model obnašal na progi..Iz napak se učimo!!(Ni pa blo nič strašnega.)
Jetforce

OdgovorNapisal/-a ELO » 21.09.2005, 16:11

po tolminskem plesu v dežju sem tudi jaz naredil nekaj nezaslišanega.... in skorajda nevidenega do sedaj....

namreč avto sem, namesto da bi ga prodal in kupil novega, očistil!!!

temeljito, imel sem ga povsem narazen, tudi vse ležaje sem odprl!

ugotovil sem, da je bil povsod droban pesek, ki so ga mehke penaste dežne gume ob pomoči dežja "potegnile" iz por v asfaltu. kamenčki premera par stotink milimetra so prišli v ležaje, kjer so ponekod zbrusili kletko in tekalno površino. menjati bom moral tudi ležaje na brake cam-u, ki so zaprti s kovinsko kletko in jih nisem mogel sčistiti.

imel sem to srečo, da mi ležaji niso zarjaveli, kar se mi je enkrat zgodilo pri vseh ležajih (na stari 950ki)

vse dele sem opral v bencinu za čiščenje in ekola, avto je zopet lep in komaj čakam da ga umažem na naslednji tekmi...
Priponke
resize of cleaned 001.jpg
slika I
resize of cleaned 001.jpg (61.3 KiB) Videno 965 krat
resize of cleaned 003.jpg
detajl zadnjega dela....
resize of cleaned 003.jpg (62.22 KiB) Videno 963 krat
Bizgec jaz, bizgec ti, bizgeci mi vsi!!!
Uporabniški avatar
ELO
MSM forum moderator

Kraj: Dol pri Hrastniku

Vrni se na Splošno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov